reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

U nas syn przyniosła grype w tamtym roku, mocno go zmogło, ale lekarka dala nam oseltamiwir, to jest lek hamujący wirusa i ja i mąż zażywaliśmy profilaktycznie, i nie zachorowaliśmy, a synowi po 2 dawkach już pomogło. Słyszałam, że niektóre babki brały też w ciąży. Ale nie jestem pewna czy można. Znowu sie okaże, że co lekarz to opinia 😆
Ja się boję jakichkolwiek tabletek, choć na szczęście jeszcze nie przyszło mi niczego jeść, nawet przy bólu głowy się przemęczyłam choć gin potem powiedział że paracetamol można brać (coś wspomniał też o ibuprofenie ale coś mi się nie chce wierzyć)

reklama
Ja się boję jakichkolwiek tabletek, choć na szczęście jeszcze nie przyszło mi niczego jeść, nawet przy bólu głowy się przemęczyłam choć gin potem powiedział że paracetamol można brać (coś wspomniał też o ibuprofenie ale coś mi się nie chce wierzyć)
Ja właśnie też nic nie biorę, miałam jakieś straszne bóle głowy w zeszłym tyg i leżałam z zimnym okładem. Dopuszczam jedynie jakbym gorączki dostała, bo jest to bardziej niebiezpieczne, a tak to będę się męczyć i stosować naturalne sposoby 😅

Bardzo się cieszę, że wszystkie badania dobrze wyszły i że prenatalne też wyszły dobrze :)
Super, że będzie dziewczynka i nie powiem zazdroszczę mając 3 chłopców i po cichu liczę, że u mnie też będzie dziewczynka.

Ktoś w starszych postach pisał, że rocznik 89. Ja też rocznik 89 :)
Witaj w klubie 👍🏻

Bardzo piękne, ja też mam w planach po prenatalnych ruszyć na łowy lumpowe. Jak mój mąż miał być chrzestnym to jak chodziliśmy czasem na łowy to tyle pięknych rzeczy pokupowalismy dla chrześniaka. Rodzice dostali wór firmowych dresików, koszulek, spodenek :D (też są fanami lumpów)
Oj tak ja mam z lumpa takie perełki za grosze....same fajne bodziaki hm, spodenki, sukienki z newbie też mam z lumpa 😆wkładki do fotelika i dla chłopca i dla dziewczynki 🫣

Uspokoiłyście mnie zdecydowanie. Niepotrzebnie tak spanikowałam. Trzeba wrócić do bardziej racjonalnego myślenia :)
Mi nadal to racjonalne myślenie nie do końca wychodzi 😂 ale trzymam kciuki i mam nadzieję że będziesz spokojniejsza 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 Ja dziś lekko świruje bo raczej nie mam nudności, piersi aż tak nie bolą i jeszcze wleciał mi post o poronieniu zatrzymanym. Nie wiem jak wytrzymam do poniedziałku 🫣

Ostatnia edycja:
reklama
Mi nadal to racjonalne myślenie nie do końca wychodzi 😂 ale trzymam kciuki i mam nadzieję że będziesz spokojniejsza 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 Ja dziś lekko świruje bo raczej nie mam nudności, piersi aż tak nie bolą i jeszcze wleciał mi post o poronieniu zatrzymanym. Nie wiem jak wytrzymam do poniedziałku 🫣
Wygooglowalam sobie (oczywiście) i piszą ze poronienie zatrzymane jest stosunkowo rzadkim zjawiskiem. Bo jak ogólnie poronień jest 15-20% to poronienie zatrzymane to 2%
Ale rozumiem niepokój, bo sama świruje jak objawy trochę ustają.
A no i dodam że ja nadwrażliwe piersi a w zasadzie chyba same sutki mialam tylko na początku około 5 tc. Trwało to tak może z 2 tyg, a teraz nic mi nie jest, czasami widzę tylko że są ciemniejsze, ale to też zależy od pory dnia itd

Do góry