reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowki 2015

Ja zamiast kremu zamierzam osłaniać mloda otulaczem bambusowym. Działa jak krem z wysokim filtrem. Wózek i rak zawsze zasłaniam tetra wiec zmienię ba bambus i będzie ok.

Kuklaki moja ma kg in plus od wagi najniższej. Czyli w 3 tyg tyle przybrała a z chlustaniem mam jak ty. Nie zdaze podnieś i leci. Wiec zapasy ciuchów się przydadzą

reklama
Przyszedł bujaczek i co? I trzeba odesłać bo jest wadliwy, nie ma dziur na pasy z 1 str i pasy ma do góry nogami zamontowane!!!!! Grr

Aga, może jednak się zamknie, w przeciwnym wypadku nie kwalifikowaliby od razu do zabiegu?
Myla, a Marcysia nie miała tego samego?

Karina, super, że z młodym wszystko ok i Emily ma się lepiej :*

Doli, Twój też fajnie rośnie, no i dobrze, że na wizycie ok :-) to zwykły pediatra orzeka czy wszystko dobrze ze stawami biodrowymi, czy jakąś specjalizację miał z ortopedii? Myślałam, że wszystkim dzieciom robi się tą kontrolę.
Długości dzieci ponoć u nas nie podaje się na tym etapie, żeby nie prostować nóżek do mierzenia - tak gdzieś czytałam, ale nie wiem, na ile to prawda. I czy w takim razie oznacza to, że w szpitalu prostują wszystkim dzieciom na siłę do pomiarów i im szkodzą?
Pech z tym bujaczkiem :-(

Ja dzis dałam radę pieszo, w 1 stronę 50 minut, w drugą godzinę, mała w wózku grzecznie spała, płakała tylko tam na miejscu i jak wróciłyśmy do domu... Panie bardzo miłe, ale na jakieś zajęcia chyba dopiero od września się załapiemy.
Pęcherzy na stopach się dorobiłam, :(

Ostatnia edycja:
milia własnie policzyłam, że przybrał mi 1 kg od najniższej wagi :-) także fajnie, lekarz mówił, że na kp i na te ponad 3 tyg to jest prawidłowo, co to bioderek to profesjonalnie go rozkraczyl :p i fakt ja widze, że Hubi ma ok, bo Mati nie odwodził nożek tak szeroko i mieliśmy go nosić na własnym biodrze na boku itp. i to pomogło, a poradnia jest specjalistyczna no i teraz problem..bo skierowania nie ma :/ kurcze no..tak zapomnieć :/ dlatego umówię go do luxmedu i niech mu tam zrobią przy okazji wybiorę 2 lekarza :p Hubi był położony na specjalnej miarce ale ja nie spojrzałam ile ma bo myślałam, że zapisze a ten czop się wpisał w miejscu wizyt położnych o masakra :p nie jest zły, bo wiedze ma mega dużą, wszytsko powiedział, ale taki dziwny trochę.. szybko, szybko i tyle..

fatalnmie z tym terminem zajęć :/ nie da się nic wcześniej ?? :(
co do pęcherzy to ja tez mam- efekt chodzenia w nowych btach ..no cóż.

Doli nasza pediatra też profesjonalnie rozkraczyła Adasia ale mimo wszystko skuerowanie mamy bo niby szczególnie chłopców się kontroluje. Nasza mierzyła tylko główkę i klatkę piersiową.

reklama
Natasza dzisiaj 30 przedtem było chłodniej a w mieszkaniu jeszcze chlodnawo było wieczorem.

Mili to szybciej doszłaś niż przewidywałaś no i mała grzeczna wiec super, tylko pęcherzy współczuje.

Do góry