reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

ok no to chustę kupuje:) przekonałyście mnie, chyba tego brakowało mi przy poprzednich maluchach.

buty też bym kupiła....kurde, ale to moze po kwietniowej wypłacie:D:D chociaz juz w marcu moglabym w nich chodzic jakby wiosna przyszła....

a propos kiedy będzie wiosna? ktos sie zna na tych przepowiedniach pogodowych?

reklama
No super ta chusta, mi sie przyda, bo musze Maję prowadzić i odbierać ze szkoły, a ładować się z wózkiem z dołu na górę itp to byłoby rozwiązanie, tylko trzeba się nauczyś to wiązać dla maluszka zupełnego i takiego większego już

dziewczyny kupujące chustę. proszę zaraz po zakupie wkleić mi tu linka:) ja na razie nie mam czasu przeglądać allegro, jutro jedziemy kupować farbę do sypialni i inne rzeczy - też nie będzie czasu więc grzecznie proszę Was o pomoc:)

ja dzis bylam na zakupach ;-) po oplaceniu rachunkow zostalo mi troche na koncie i postanowilam zaszalec. planowalam zakup jakiegos dresika dla malego (nie udalo mi sie nic ciekawego dostac :-( chyba jestem zbyt wybredna :-D) i chcialam pizamki poogladac, zeby kupic cos do karmienia.
i kupilam dwie tuniki ;-) jedna ideaaaalna na porod za cale 10zl w H&M, krotka, bo do porodu takie najlepsze, ale zakrywajaca pupe, z duzym dekoltem, idealna na wyjecie cyca po tym, jak maly juz bedzie chcial sie przyssac ;-)
a druga wlasciwie nie wiem, czy do spania z getrami jakimis, czy w ogole na okres pologowy, czy nawet do chodzenia potem (bo obie kupilam w normalnym dziale, nie na pizamkach) - tez krotka, z duzym dekoltem, nawet taka sexy troszke ;-) fajneeeee, ciesze sie bardzo :-) 20zl w cubusie :-)

i stanik kupila,. ale na teraz, nie do karmienia, bo juz w nic sie nie mieszcze.

ja też się już nie mogę doczekać wypłaty!!!! pójdę do h&m staniki pooglądać, ale kupię dopiero w marcu, zobaczę jaki rozmiar. ale taką koszulkę do porodu za 10zeta to bym sobie kupiła.
no i planuje przez neta pokupić już podkłady, podpaski, rivanol, tantum rosa i takie tam. aspiratora fridy nie kupuję bo przy obu porodach dostałam w szpitalu w wyprawce:) z sudocremem i pampersami i herbatką laktacyjną.
o właśnie
nie wiem jak u was w szpitalach ale u nas dawali (potem sobie to w domu robiłam) mrożony rivanol. tzn. gaza polana rivanolem do zamrażarki i taka zamrożona do rany przykładana działa super znieczulająco no i oczywiście przyspiesza gojenie. jakby któraś nie znała tej praktyki można spróbowac, ale wyobraźcie sobie takie zimne na bolące miejsce:) super ulga dla mnie była.

i jeszcze chciałam napisać o hebatce laktacyjnej hipp. taka w granulkach. ona jest o tyle fajna że zawiera cukier prosty a jak się karmi to jest parcie na słodkie, no a my chcemy zrzucic kg i celulit a słodycze nie pomagają:) taka herbatka skutecznie zabijała we mnie pragnienie cukru i słodyczy podczas karmienia, jest pyszna (są też ekspresowe w aptece, 3xtansze, ziiolowe,a le one nie sa wlasnie takie slodkie), gasi pragnienie, a mamą karmiącym chce się pić, no i słodkiego się po tym nie chce.

reklama
Do góry