reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

dziewczyny, czym przykrywacie dzieci w łózeczku, jak śpią w nocy??? używacie poduszek pod główkę??

Kuba praktycznie od początku spał na podusi takiej cienkiej. Zresztą podusia mu pomaga zasnąć, bo sie do nie tuli, wsadza rączkę pod spód i sobie do policzka przykłada razem z pieluszką. A do przykrycia mam kołderkę, kupiłam lżejszą - letnią, bo kocyki to mi rozkopywał a tak śpi sobie albo w rampersie albo w bodu bez skarpetek, rozszczelnione okno i nie jest spocony.

reklama
my od urodzenia spimy pod takim specjalnym kocykiem

Cotton Cellular Blanket : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

nigdy bym na niego nie zwrocila uwagi gdyby nie to ze musielismy go kupic do szpitala gdyz taki jest tu wymogl.

Okazalo sie ze byl to strzal w 10.

Kocyk jest caly w malutkie dziurki, tak ze dziecko nawet jak naciagni go na siebie to ma dostep powietrza oraz zapewniona cyrkulacje

W zaleznosci od temperatury skladam go w odpowiednia ilosc warst.

Przymierzam sie do uzywania spiworka do spania.

Kolderka kupiona jeszcze w czasie ciazy czeka az mala podrosnie

dzięki
moja śpi w śpiworku, ale coś czuję że jej niewygodnie, bo chce się przekręcać a z tym całym ekwipunkiem jest jej cieżko :)
z drugiej strony spod kocyka sie wykopywała, a kołdry się troszkę boję czy pod nią nie wpadnie w nocy

Margoz Kuba nigdy nie nakrył sam się kołderką mimo, że on ma tendencje do narzucania sobie na twarz wszystkiego. Ja okrywam maksymalnie pod paszki i wtedy rączki ma na kołderce albo w górze. A jak teraz jest tak ciepło to nakrywam go tylko do pasa byle tylko nóżki zakryć.

reklama
Tab wczoraj zajrzałam i jeszcze nie było :)
Madziadk miłego wypoczynku!!
Nixie gratulacje dla męża.

My podobnie jak u Tab, bez poduszek, a przykrywam w zalezności od temperatury. Teraz akurat śpi i nie jest przykryty niczym bo mamy bardzo duszno w domu.

A ja mam poranione brodawki jak przy początkach karmienia :szok: Nie wiem od czego. Już wczoraj mnie lekko bolały ale dziś to już całkiem. Wczoraj jakoś ich nie oglądałam a dziś na jednej przekrwione miejsca a na drugiej rany. Miała któraś podobnie??

Do góry