reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Hej dziewczynki meldujemy się że u nas intensywny weekend był wczoraj byliśmy w Warszawie na ślubie a potem uroczystym obiadku w restauracji i muszę przyznać że Roszek spisał się dzielnie w trasie i podczas całego wyjazdu a dzisiaj odsypialiśmy do godziny 15:-D a potem spacerkowaliśmy się do godziny 19;D jestem w dobrym humorze i pozytywnie nastawiona na kilka dni hehehe;D

reklama
maranatha czuje dokladnie to samo co ty. Tak straszniebrakuje mi towarzystwa doroslych ze zaczynam swirowac. Nawet jak juz nawinie sie ktos dorosly to przewaznie facet-kolega meza-wiec o babskich sprawach gadam tylko przez telefon a to juz nie to samo.

Rutkosia podziel sie energia bo u mnie spadek formy:-(

Pytalam moja dentystke czy to prawda ze pozne zeby sa lepiej zmineralizowane i powiedziala ze nie . Nie wiem moze jakas niedouczona jest;-)

A Lenka od kilku dni pieknie mamuje i jak uda sie jej powiedziec to wlasciwe "mama" to chce mi sie skakac z dumy :-) Maz oczywiscie zawiedziny ze musi czekac na swoja kolej:-)
Niestety corcia odmowial wieczornej kaszy i dostaje mleczko z 2 miarkami tylko a wczesniej bylo na gesto lyzeczka. Ostatnio przez te upaly w ogole malo jada ale za to bardzo duzo pije.

P.S. Zgadnijcie gdzie dzis po ponad godzinnym poszukiwaniu znalazlam portfel mojego meza???? W lodowce.... NO comment!

Ostatnia edycja:
polis bo chłopy to jakies bloki łapia czasem, mój jak nieraz połozy gdzieś kluczyki od auta to szuka po 1,5h i ostatecznie to ja wkraczam do poszukiwań i znajduje... zresztą on wszystko tak kładzie że znaleźć nie może, zegarki, portfel, spinki do koszul...
no u mnie też posucha towarzyska na maxa... a z tymi ząbkami to moja dentystka mówila, że to kwestia genów, jak u rodziców były mocne i szybko wychodziły to i dzieciom szybko wyjdą i będą mocne... mojej Ali wyszły pierwsze dwie dolne jedynki jak miała 3 miesiące i w ogóle nim skonczyła 2 lata miała już pelną szczeke 20szt. no i ząbki ma śliczne jak perełki białe, no i od razu wychodziło po 2-4szt na raz i w sumie to było lepiej niż z Maja bo Ala pomarudziła tydzien i były 4 zęby a Maja marudzi 2 miesiące i ma 2 dolne jedynki a góra niby tez już blisko, ale jednak sie nie przebija... noce wiec kiepskie a i w dzien marudna... ehhhhhhhhhhh zycie...

Polis przesyłam ci mnóstwoooooo dobrej energii Uwaga 3..2...1 start!!! Poleciała DSC05850.jpg Ciocia uśmiechnij się;D

witam
my wczoraj spędziliśmy dzień nad morzem, korzystaliśmy z cudnej pogody, choć szybko musieliśmy wracać bo Szymek niewiadomo czego się bał czy piasku, czy morza, płakał takim swoim strachliwym płaczem.Czy wasze dzieciaczki też już się czegoś boją? Szymek wybucha płaczem przy blenderze, sterowanym autku, ostatnio przy odkurzaczu.
A to znalazłam w sieci, można się z niektórych posmiać:)
http://babiniec-cafe.pl/printview.php?t=11031&start=0&sid=1c0c9e49a948bf6b1220b1e61f7946de

a u nas ząbki wychodzą parami, najpierw dwie jedynki na dole, teraz dwie jedynki na górze już prawie wyszły, no i zauważyłam że pomału wychodzą dwie dwójki i też parami.

Ostatnia edycja:
clauditka Lenka chyba z tych mniej bojazliwych bo nie zauwazylam zeby ja cos straszylo-poza obcymi ludzmi ktorzy jej zagladaja do wozka;-)Zazdroszcze morza. My musielibysmy jechac 3 godzinki i jakos ciezko sie zebrac.

Maranatha dwa zeby po dwoch miesiacach marudzenia to i tak niezly wynik bo u nas marudzenie juz trzeci miesiac a dziasla dalej gole.

Wlasnie gotuje obiadek i jak Leniuszek wstanie to idziemy na spacerek i male zakupy. Wczoraj caly dzien bylismy poza domem korzystajac z pogody i tatusia ktory byl w domku. Uwielbiam takie rodzinne niedziele. Od kiedy maz ma nowa prace to jest tych niedziel coraz wiecej. Kiedys jedna na miesiac to byl sukces.

Dziewczyny czy wasze dzieci podwijaja palce u stop??? Lenka czesto ma podwinieta w lewej stopce i ma tendencje do wewnetrznej rotacji i przywodzenia. Jak obciaza stope to wszystko w porzadku ale w siadzie czy lezeniu czesto sie jej zdarza takie dziwne ulozenie. Niew iem na ile jest to fizjologiczne bo nigdzie nie moge nic wyszperac.

Ja na mój żłobek nie narzekam, Pani są bardzo profesjonalne, radosne, widać że ta praca to ich powołanie. I bardzo dbają o mojego maluszka:)

Co do ubrania na dwór to ja rano ubieram małą ciepło (spodenki sztruksowe, bodziak z kr. rękawem, bluzka z długim i bluza dresowa) i okrywam kocykiem, w żłobku przebieram a jak ją odbieram to nie zakładam bluzy dresowej i kocyka. I chyba jest dobrze.

Chociaż mała chyba coś jedna złapała, w weekend miała jednak większy katarek i troszkę jej oczka ropiały, była też rzadka zielona kupa kilka razy. No i prawie wcale nie jadła. Ale gorączki nie miała i była normalnie wesoła. Ale na basen nie poszliśmy. Dziś rano było już lepiej, wypiła normalnie mleko, katarku nie było, ropki w oczkach też nie i kupa normalna więc do żlobka poszła. Ale jutro idziemy do lekarza żeby stwierdził czemu moje dziecko tak dziwnie je... Ja stawiam na ząbki (w końcu), a katarek i oczka alergia (ropka pojawiła się na spacerze). A jak wy myślicie?
Po powrocie ze żłobka Nina wcale nie wymaga mojej większej uwagi, wręcz przeciwnie- bardzo chętnie bawi się sama na podłodze w pokoju.

I wiecie co- od wczoraj na okrągło gada-Tata:)

witam.
Doriss dostaliśmy skiero na morfologię bo mały jakiś taki blady jest i pediatra podejrzewała anemię a wyszło to, co wyszło. W piątek kolejne pobieranie krwi :(
wizytę mamy 31.10 i to u samej ordynator Centrum Zdrowia Dziecka, obejrzała wyniki Filipa, powiedziała, że aż takiej tragedii nie ma i mamy przyjść 31wszego. UUUfffff bałam się, że będziemy musieli iść prywatnie lub czekać nie wiadomo ile.
Viki współczuję chorób a Viktoria też zachorowała?
Tab gratulacje dla Krzysiowych ząbków i udanego "pa pa" :)
Gosiu trzymam kciuki, by dołek sobie poszedł, niestety tak w życiu jest i w naszej Polsce że państwo nie zapewnia odpowiednich warunków młodej matce ;-/ a tak poza tym, wierzę że dasz radę :*
Polis haha dobre z tym portfelem :)

właśnie moje dziecko wcisnęło mi chrupka do buzi :):):)

reklama
Witajcie dziewczyny , mam troche czasu bo Nadusia sobie spinka wiec moge cos napisac. Ogolnie to od czasu jak poszlam do pracy nie mam na nic czasu, na komputerze usiade wieczorkiem i to doslownie na chwilke i zaraz zmykam wstac bo spie w nocy gora 6 godz.:/
Nadusia juz raczkuje zrobi kilkanascie kroczkow i buch na ziemie . Nie usiedzi juz na miejscu ma tyle zabawek ktore interesuja ja na chwilke po czym zaczyna uciekac... najbardziej interesuja ja kable, telefony i pady z playstation ;] aaa i komputer :) Sama juz stoi w lozeczku i sama sie w nim dzwignie :) jak stoi na podlodze oczywiscie trzymam ja pod paszkami to robi juz okolo 4 kroczkow, zabki dalej 2 . :-)
Dzisiaj to mnie moj Szymon zaskoczyl bardzo w moje urodzinki dostalam torta bukiet kwiatow i perfume...tak wiec zaniemowilam hehe ;-)
Straszne upaly panowaly u nas kilka dni dzisiejsza noc wogole nie spalam za goraco w pokoju , Nadulka sie strasznie wiercila spalam moze 2 godz , musialam sie z pracy zwolnic bo bym nie dala rady;/
Nic bede konczyla i postaram sie czesciej bywac na bb . Trzymajcie sie cieplutko dziewczyny :-)

Do góry