reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

A nasz kot to nas dzisiaj rozbroił rano- wpakowała się do kołyski i weszła pod rożek dla małej:) w ogóle jej nie było widać, tylko łapa wystawała, po prostu wyglądała rozkosznie:)

reklama
Becioo- gdybyś była we Wrocławiu chętnie bym się z Tobą podzieliła smakołykami:)
Suseł, no nie kuś bo do Wrocławia mam blisko - zresztą tam pracuję tylko teraz jestem na l4...a dziś to nawet chyba będę we Wrocławiu z mężem :-D

A nasz kot to nas dzisiaj rozbroił rano- wpakowała się do kołyski i weszła pod rożek dla małej:) w ogóle jej nie było widać, tylko łapa wystawała, po prostu wyglądała rozkosznie:)

Nie macie żadnych obaw jak zareaguje kot na dziecko? Pytam, bo mam 2 kotki i trochę się boje co to będzie, gdyż to dotąd było ich terytorium (są to koty domowe - nigdy nie wychodziły na dwór). Nawet uczymy je aby nie wchodziły do łóżeczka co by w przyszłości małemu krzywdy nie zrobiły.

Witam sie z rana ;) Mnie po wczorejszych skurczach wszystko przeszlo jak reka odjal... Ale maz od rana pytal sie mnie juz 10 razy czy na pewno dobrze sie czuje - pewnie mu sie do pracy nie chcialo isc i liczyl ze mnie jednak na porodowke wywiezie hehe :D Ale jak mu powiedzialam ze dzis moja mama przyjezdza i pewnie dolaczyla by do niego na tej porodowce to uznal ze dzis nie najlepszy dzien... Mnie ostatnio budzi sikanie, a potem nie moge zasnac przez glod i tak od 3 do 5 sie przewracam z boku na bok :(
crazy mamo to jakie daty obstawil Twoj maz??? Mnie by najbardziej pasowal 8 luty, ale to tylko zyczenia...
margoz wspolczuje, przeziebienie jest koszmarne, a do tego te nogi, kuruj sie jeszcze troszke!!!
agunia porod to chyba nie jest recepta na dluzszy sen... a raczej na jeszcze czestsze wstawanie :(

Milego dnia Wam zycze BUziaki

Ligotka myślę,że częściej jak godzinę nie będę musiała wstawać karmić,taką mam nadzieję:-) A teraz wstaję co najmniej 10 razy na siku:szok:
U mnie pięknie świeci słoneczko,a ja się biorę za wszywanie tasiemki do firanki;-)

Dziewczynki Majusie wypuszczaja dzis do domku, ma lezec, ale postara sie do nas zajrzec popoludniu ;)

ojoj agunia wiem mozna oszalec, ja czasem nie zdaze zasnac a juz znow biegne siku :/ ale czesto po tym szybciutko zasypiam, a boje sie ze z mala bedzie mi sie strasznie chcialo spac a tutaj nie ma rady trzeba czuwac, najbardziej sie boje karmienia piersia bo ona je a ja co... w koncu usne :( mialyscie doswiadczone mamy jakis sposob na to?

Dziewczynki Majusie wypuszczaja dzis do domku, ma lezec, ale postara sie do nas zajrzec popoludniu ;)

ojoj agunia wiem mozna oszalec, ja czasem nie zdaze zasnac a juz znow biegne siku :/ ale czesto po tym szybciutko zasypiam, a boje sie ze z mala bedzie mi sie strasznie chcialo spac a tutaj nie ma rady trzeba czuwac, najbardziej sie boje karmienia piersia bo ona je a ja co... w koncu usne :( mialyscie doswiadczone mamy jakis sposob na to?

Super,że Maja dziś wychodzi :-)
A co do siusiania w nocy to muszę powiedzieć,że o dziwo mam chyba jakieś szczęście...w dzień latam co 10 minut za to w nocy cisza...nad ranem jak mąż wstaje do pracy to wtedy raz wstaję i potem mogę znów się położyć...

Hej Dziewczyny ja niedawno wstałam po 2 godzinnej drzemce bo znów całą noc nie spałam wogóle oka nie mogłam zmrużyć i tak do 7 rano aż wreszcie się zdrzemnęłam to godzina 9 dzwoni moja mamusia No I POSPANE:eek: Ehhh

Suseł: Ale ja Ci tych cwiczen zazdroszcze... Tzn tego, ze mozesz sie jesczcze ruszac, bo ja juz nie mam siły, a czuje potrzebe zeby pocwiczyc i sie zmeczyc :tak:
Ja dzis spalam w miare dobrze, ale to dlatego ze wczoraj nie spalam prawie nic.
Kurde, z lozka wstac nie moge, tak mnie wszystko boli. Kregoslup, zebra i jeszcze pachwiny. Ale pachwiny to tak, ze ruszac nogami nie moge. JA JUŻ MAM DOŚĆ!

To jest wspaniale uczucie, jak wiesz ze w Tobie sie rozwija nowe zycie, czujesz je i w ogole, ale ja juz nie chce byc w ciazy, chce juz miec Mała po tej stronie! No i jeszcze by sie taki zamek blyskawiczny na brzuchu przydal :-)
Najgorsze, ze nie wiem kiedy urodze, bo z miesiaczki nic nie wiem (mialam @ raz na 2 czasem 3 miesiace, przez podwyzszona prolaktyne), wiec termin jest ustalony tylko na podstawie USG. Wg tego w 12 tc urodze ok 23.02, a teraz nagle 2 tyg wczesniej. A jak nie to ja nie wiem. Mam dosc. Wiem, ze juz niedlugo, ale ja w ogole niecierpliwa jestem.
A i dzis jeszcze 2 egzaminy na uczelni, do domu nie zdaze miedzy nimi wrocic. Wiec jade na 13.00, a wroce kolo 19, bo jeszcze sa pozniej wpisy.

No, wyzalilam sie. Mam nadzieje ze Wy macie lepszy humorek niz ja :-)

Buziaczki

reklama
Ha ha Sonia jaka ty dowcipna jesteś:-)
Jedź lepiej rodzić,bo pamiętaj,że masz mi powiedzieć jak wrażenia ze szpitala;-)
Żebym Cię czasem nie wyprzedziła i nie musiała ja Tobie opowiadać:tak:
Ligotka co do zasypiania przy karmieniu,to mi się często zdarzało.Budziłam się z gołym cycem,a dzieciaczek smacznie spał,bo jak się najadł,to cyc wypluty:-D

Do góry