reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
jak to na lewym ?
ja zawsze spałam na lewym i przy okazji tak się fajnie z moim komponowaliśmy ale odkąd zaszłam w ciążę śpię tylko na prawym inaczej bym nie zasnęła
dlaczego na lewym?

pozycja na lewym boku jest korzystniejsza z paru powodów. Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków.

PAMIETAM NA KURSIE Z PIERWSZEJ POMOCY KOBIETĘ Z WIDOCZNĄ CIĄŻĄ UKŁADAC TYLKO NA LEWYM BOKU W POZYCJI BOCZNEJ USTALONEJ tzw bezpiecznej. Jest mniejszy ucisk na jakies tętnice macicy i jak to mówia dziecko lepiej odzywia sie jak kobietka spi na lewym boku.

kasiu co najwyżej zmiana faceta

żebyście wiedziali co czego my nie wyprawialiśmy żeby mieć córkę w sumie już zostało tylko gotowanie garnka ziół w pełni w ciemnym lesie
wszystko inne wypróbowane i w sumie mówię zupełnie serio
aż wstyd się przyznać mogłabym z tego doktorat zrobić pewnie poszedłby lepiej niż ten z ekonomii hihihi

kasiu co najwyżej zmiana faceta

żebyście wiedziali co czego my nie wyprawialiśmy żeby mieć córkę w sumie już zostało tylko gotowanie garnka ziół w pełni w ciemnym lesie
wszystko inne wypróbowane i w sumie mówię zupełnie serio
aż wstyd się przyznać mogłabym z tego doktorat zrobić pewnie poszedłby lepiej niż ten z ekonomii hihihi

kurde, coś tam było na biologii na AWF-ie z płcią ... pamietam tylko, że np jak jest 3 chopów, to 4 bankowo dziewczynka! Może popróbujcie jeszcze :)

Aliena ja gdzieś czytałam, że są tacy faceci co mogą spłodzić tylko dzieci jednej płci... może u Was tak własnie jest a może nie... to dopiero 3 będzie... ;) moja kuzynka ma 5 dzieci bo jej mąż powiedział, że bedzie płodził tyle sztuk aż syna wreszcie zrobi no i mają 4 dziewczyny i chłopaka Wojtka :) ale oni dobrze sytuowani sa wiec to u nich nie problem wychować tyle dzieci... ;)

Aliena ja gdzieś czytałam, że są tacy faceci co mogą spłodzić tylko dzieci jednej płci... może u Was tak własnie jest a może nie... to dopiero 3 będzie... ;) moja kuzynka ma 5 dzieci bo jej mąż powiedział, że bedzie płodził tyle sztuk aż syna wreszcie zrobi no i mają 4 dziewczyny i chłopaka Wojtka :) ale oni dobrze sytuowani sa wiec to u nich nie problem wychować tyle dzieci... ;)

za czwartym razem na pewno się uda !!!! :)

reklama
sonia zdaje mi sie, że tu u mnie coś takiego widziałam w sklepie z akcesoriami dla dzieci, fajne to może i jest i tak smiesznie dzidzia w tym wygląda jak mała żabka :) ale nie wiem czy w pełni bezpieczne dla stawów dzidziusia trzeba by Pawła Zawitkowskiego spytać o opinie hehehehe... ale fajne... fajne... i może jak na krótko sie wsadzi bobasa to i nie nie jest to niebepieczne :)

Do góry