reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

u mnie niestety też się pojawiły problemy z zaparciami, to musi być efekt ciązy po prostu, bo żadnych witamin nie biorę, dietę mam b.bogatą w błonnik (od zawsze, tak lubię), jem kg jabłek dziennie bo mam na nie straszną chęć, a problemy i tak są :-(

ja mam problemy ze skurczami BH, są coraz mocniejsze i dłuższe, mam z 5-6 dziennie, jak mnie złapie to nie jestem w stanie zrobić kroku. idę w pon do szpitala na sprawdzenie bo położna uznała że normalne to nie jest.

tak jak Sonia pisala to tez z powodu progresteronu plus zelazo pogarsza jak sie go bierze
dieta i cwiczenia duzo daja, jablka sa dobre ale same nie wystarcza, kazdy posilek musi miec duzo blonnika

reklama
właśnie oprócz pozywienia, jak będziemy cały dzień siedzieć i zajadać jabłka, śliwki i otręby za wiele nie pomoze ;-) chyba ruch jest najlepszy, ale nie takie chodzenie po sklepach, trochę większe tętno, wysiłek ewentualnie szybki spacer, od razu przemiana materii pracuje prawidłowo

Ja mialam problemy z wyproznianiem przez ok miesiac na poczatku ciazy. Pomogly mi nektarynki, jadlam 1-2 dziennie. Teraz jem german rye bread , jest naprawde super, jem rano jedna kromke i czasem na lunch albo kolacje , chlebek jest brazowy. Wydaje mi sie ze mozna po prostu kupic brazowy chleb ryzowy, jem tez papryke, jedna dziennie zawsze na kanapki , to chyba tez ;pomaga i oczywiscie jablka czy sliwki ale nie suszone tylko normalne :-)

Witamy się i my :-)
Zgagę mam już od kilku dobrych tygodni ale to właśnie przez progesteron - u mnie przy bliźniakach jest go więcej. Dodatkowo może niefortunne ułożenie bobasków uciskających żołądek sprawia, że pali mnie żywym ogniem. I to tylko wieczorami. W nocy jej nie czuję, ale rano jak się budzę to mam wrażenie, że boli mnie gardło a to nieszczęsna ZGAGA :wściekła/y: Nie pomagają mi ani mleko, ani naturalny jogurt ani migdały ( na które mam uczulenie ). Lekarz powiedział mi, że mogę zażywać Rennie 2x dziennie. Przed chwilą wzięłam pierwszą tabletkę więc zobaczymy jaki przyniesie skutek :dry:

Neta 3mam mocno kciuki by mały szybciutko wyzdrowiał :happy2: Dawaj znać

Zazdroszczę wszystkim mającym energię ciężarówkom :sorry2: Ja stałam się wolniejsza, spokojniejsza i ogólnie jakaś taka wyluzowana. Być może z uwagi na to, że byle co mnie męczy i muszę często odpoczywać.

Moje maleństwa kopią mamusię ile wlezie - nieważne czy to jest rano, popołudnie, wieczór czy noc. Ćwiczą rozciąganie, tupanie i kuksańce :-) Brzuszek rusza się na lewo i prawo. To jest niesamowicie urocze i budujące:happy2:

Spokojnej nocki dla Was i waszych bobasków od ciotki Figi i małych wujeczków :happy2::tak::-D

Halo Mamuski.Znalazlam na youtubie filmik o tym ze nie mozna sie poddawac i trzeba wierzyc ze bedzie dobrze.Mam nadzieje ze w ten sposob podbuduje wszystkie te z Was ktorych malenstwa sa w jakims stopniu zagrozone.Nie tylko przez chorobe ale rowniez przez nasza budowe ciala jak ta przekleta za krotka szyjka itp.Milego ogladania i glowy do gory...
http://www.youtube.com/watch?v=5q1YVFHIA8E&feature=player_embedded

witajcie sobotnio
ja też zazdroszczę tym mającym energię, bo u mnie z wykrzesaniem jej jest ciężko, ale to chyba przez moje niskie ciśnienie, dzisiaj miałam 90/50, normalnie nic się nie chce
co do zaparć, to pijcie dużo wody i jedzcie suszone owoce
neta, wydaje mi się, że chłopczyk jest odwodniony z jakiegoś powodu, mam nadzieję, że już jest z nim lepiej

reklama
Do góry