reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

witam nową lutóweczkę :)
moja mała chyba właśnie poprawnie sobie leży, czuję to po czkawce, bo mi w tyłku drga :), a i na usg było widać tył główki
niech tak zostanie
a propos przeczuć, to i ja mam jakieś takie, że może to nastąpić już w styczniu

reklama
Majuska, wszystkiego najlepszego!
Witaj Maya!

Kurcze, a mi się wydawało, że taka pochylona pozycja, to nie za dobrze. Tym bardziej, że jak tak siądę, to dostaję mocno do zrozumienia, że Małej niewygodnie. Hmm. Zgłupieć można.

Ja też mam dziwne przeczucie, że nie donoszę do terminu. Matko, żeby tylko nie szybciej niż w 36 tygodniu. Proszę.

Czy u Was w szpitalach jest zakaz odwiedzin? Bo u nas ze względów epidemiologicznych tatuś tylko przy porodzie, ale z odwiedzinami, to już niestety nie tak łatwo. Naprawdę panuje już grypa?

Ja dalekj smarkająca, jeszcze mnie gardło do tego boli, juz nie mam siły.
Majusia no niezła ta akcja ze ścierką i koszem. Ja bym pewnie wlała zimną wodę do garnka i efekt byłby taki, że słoiki by popekały :-D

hej dziewczyny, mam pilne pytanie. Może ta kwestia była już poruszana albo i nie, może niektóre z was pomyślą, że przesadzam ale tak się teraz zastanawiam, czy głośna muzyka i ogólnie hałas może zaszkodzić dziecku? Byłam dziś na pracowniczej integracji w klubie - taka restauracja z barem, nie daleko akademików więc dziś dużo osób się bawiło i było karaoke. Na początku spokojnie a potem zaczęło być głośno i to karaoke i tańce itp. Jak już zaczęło być tak głośno to stwierdziłam, że lepiej będzie jak sobie pójdę. I tak naprawdę się zastanawiam czy przez hałas można uszkodzić słuch dziecka? Wiem, że odgłosy dochodzące do brzuszka są tłumione przez wody płodowe itp ale jakoś nie mogę przestać o tym myśleć ;-/ Nawet dla mnie momentami było za głośno tam.. Co prawda Mały mi nie wierzgał jak tam siedziałam, dopiero jak w samochodzie byłam,ale i tak mam stresa bo naprawdę nie wiem, jakie natężenie dźwięku może zaszkodzić.. Położna w szkole rodzenie opowiadała o kobiecie, która w 9tym miesiącu wybrała się z mężem na koncert rockowy(!) Dziecko było już obrócone główką w dół a w trakcie koncertu ta kobieta poczuła duży ból, brzuch jej zaczął się trząść - dziecko obróciło się o główką w górę i zaczął się poród :-/ więc pewnie się maleństwo hałasu przestraszyło. Dlatego tak się zaczęłam nad tym tematem zastanawiać.. Bardzo wam z góry dziękuję za odpowiedzi..
a tak w ogóle to się mile zaskoczyłam. Jak jechałam na tą imprezę to tak myślałam, że długo nie wysiedzę by nie wdychać dymu papierosowego (ponad 3/4 moich współpracowników to jaracze + inni uczestnicy imprezy) a tu szok - knajpa ogromna i całkowity zakaz palenia. Super. Sama przed ciążą jarałam dużo ale mimo to zawsze mnie wkurzało palenie w pubach - przecież nie każdy lubi i toleruje papierosy a chce w knajpie posiedzieć.. I kolega mi powiedział, że wprowadzili zakaz palenia w takich miejscach wszędzie. Jak dla mnie to super :)
pozdrawiam nocną porą, życzę milej i spokojnej nocki z małą ilością wycieczek na siusiu i bardzo proszę o odpis na moje pytanko.

Maya 25 witaj!
U nas pewnie tez jak grypa się rozszaleje to będzie zakaz odwiedzin, a ciekawe jak w tym szpitalu gdzie mam rodzic jest z odwiedzinami dzieci, bo np: w Starachowicach jak rodziła moja bratowa to na oddział nie wpuścili mnie z Gabi, bo podobno dzieci roznoszą więcej zarazek. Mam nadzieję, że u mnie w szpitalu pozwolą na odwiedziny dzieci bo moja gwiazda była by bardzo smutna jakby nie mogła mnie i dzidziusia zobaczyć, ale z drugiej strony to może i by bylo dobrze, bo jak przyjedzie w odwiedziny to będzie może bardzo płakać, że ona musi wracać do domu bezemnie a ja jeszcze będę musiała zostać w szpitalu.
Dzisiaj znowu nieprzespana noc za mną, ale nie jestem zmęczona, zaraz jedziemy do teściów i wrócimy dopiero wieczorem.

Witam się w sobotę. My dzisiaj długo spałyśmy bo z 10h, jakaś zmęczaona się czuje ostatnio. Pogoda za oknem "superacka" - chciałam znowu wybrać sie na poszukiwanie łóżeczka ale trzeba będzie to przełożyc bo mam zakaz jeżdżenia samochodem w taką pogodę - wprowadzony przez męża;)

ewela moj sie znow denerwuje ze nie chce jezdzic... wiec wczoraj sama pojechalam na SR - dalo rade, ale dzis znow maz idzie na jakas imprezke i chce zebym po niego przyjechala, a to juz mi sie mniej podoba :(

Witam sobotnio:)

ja po źle przespanej nocy - ale wina była po stronie męża bo chrapał! i jeszcze kłamał , że na boku leży:-D

a teraz wstałam , troszkę wzięłma się za sobotnie porządki- zresztą przyjeżdża dziś do mnie siostra na jakiś czas , więc muszę kąciki wysprzatać, co by nie było ;-)

Karolinka - powodzenia i dużo pogody ducha,
życzę Ci , żeby przed Tobą były już tylko dobre dni :)

anusiak - nie słyszalam nigdy ,żeby hałas zaszkodził dziecku - tak jak piszesz - dzidzia słyszy zdecydowanie ciszej niż my , a ta historia z obracającą się dzidzią też brzmi jak te wszystkie historie, które zdarzyły się znajomym naszych znajomych ale kto tam wie... a jeśli chodzi o zakaz palenia- to niedawno w Polsce wprowadzono go ustawą i nie można już palic w miejscach publicznych m.in takich jak puby, kawiernie , bary itp. chyba , że jest osobna , zamykana i wentylowana sala tylko dla palaczy:tak:

dziewczyny - zdrówka i powodzenia z facetmi w motywowaniu ich do aktywności w naszych ciążach- ale nie tylko takiej , która im służy ;-)

pozdrawiam i miłego weekendu życzę

reklama
Witam z rana.
Ciezki dzien przede mna. Noc byla bezsenna, teraz 9 godzin w pracy a pozniej 2 godziny jazdy. Wyszlam przed 8 rano a wroce o 19:szok:

karolina pisalas ze mieszkasz z tesciami. Mysle ze jakby sie zaczelo to chyba ci pomoga-mam racje??

Ewela, ligotka wasze wypowiedzi tylko potwierdzaja ze faceci sa szurnieci:-D I tak zle i tak niedobrze:-p

Anusiak nie zaglebialam sie w temat wiec ci nie pomoge fachowo ale wydaje mi sie ze nie zrobilas krzywdy malenstwu. A co do zakazu palenia w miejscach publicznych to tylko na to czekalam. Jestemniepalaca i od razu mi lepiej jak pomysle ze nie bede smierdziala jak stara popielniczka za kazdym razem jak wychodze z knajpki.

Milej soboty dziewczynki:-)

Do góry