reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ja wracam do pracy 5 sierpnia(jak mi umowę przedłużą) i też się trochę obawiam:-(
Ja pracuję na 16 do 24,dobre jest to że nikogo do opieki nie muszę brać,bo Piotrek pracuje do 14,będziemy się po prostu wymieniać... On wchodzi a ja wychodzę:tak:

reklama
witam

Obudziłam się z bólem głowy koszmar, już dawno tak nie miałam.

Ewela współczuję przeżyć. Jeśli chodzi o dzieci to Ci powiem, że mój Kuba praktycznie do 3 miesiąca nonstop miał wzdęcia, ja byłam na diecie a go ciągle brzuszek bolał, płakał o różnych porach i nie chciał sam praktycznie leżeć czy spać. Dopiero jak kropelki dopasowałam to się uspokoił, podawałam je przez miesiąc potem odstawiłam i prawie ani razu nie zapłakał z powodu brzuszka. A z butelek to dzieci zapominają pić, Kuba pił na początku a potem nie chciał dopiero od miesiąca pije na nowo.

Agunia ciekawe godziny pracy

DorissŁ Kubuś na leżąco też śmieszne wygibasy robi ja je co prawda jeszcze nie na brzuszku, w ogóle to on je przerywa je przerywa, musi po śpiewać lub coś potem znowu je. Z butlą to samo, je i się kręci przy tym.

Witam się i ja :) Rzadko zaglądam, bo mam ostre przygotowania do niedzielnych chrzcin. Wczoraj Mały się upiększył i podrapał buźkę. Normalnie wygląda jak Rambo. Tak w ogóle to strasznie muszę pilnować jego paznokci, muszą być ciągle obcięte na "zero" - takie ma twarde i ostre.
Pozdrawiam gorąco

Gosia ja pracuję w DHL-u i tylko w takich godzinach.Mi tak pasuje,bo nie muszę nad opieką dla dzieci myśleć i kombinować:tak: A w domu do 15 wszystko zrobię i dzieci do szkoły wyślę no i wszystko... Szkoda mi tylko tego,że Kacper taki mały i muszę go zostawić,bo z poprzednimi dziećmi siedziałam w domu,bo nie pracowałąm:-(

hej

ja zupelnie OT

słyszałyście o Baby Signs - Migusie. Jak rozmawiać z dziećmi zanim nauczą się mówić? czy tez : Klub KOKO :

ja juz jakiś czas temu wpadłam na artykuł o tym przy okazji odkrycie przyczyny smierci łóżeczkowej - i myślę ,że bede próbować komunikowac się z Viki w ten sposób - na razie jeszce nie potrafi tak sprawnie używac swoich rączek by nimi cos zakomunikować, ale jakś czas temu zaczęła rozkładać dłonie podczas kosi-kosi( oczywiście kosi wspomagane przez mnie;) - I POMYSLAŁAM o wprowadzaniu znaków- juz od przeszlo tygodnia pokazuje jej "jejść" - i wiecie co- moze to przypdaek, ale wczoraj na spacerku zaczeła tak pokazywać - taki ruch 2 razy rączką do buzi- dodam, że nie marudziła jak to czasem bywa na mleczko - dałam jej butle - coprawda z herbatka i chyba o to chodziło;) - raczej przypadek - ale to tym bardziej zacheciło mnie do kontynuacji tematu - tym bardziej ,że na pewno reaguje na pytania itp - jak na razie emocjami;)

ktoś tu jest kto zna temat?? - pytam, bo zauważyłam ,że są różne wersje znaków i zastanawiam się , które stosować- choc wiem , że przeciez mozna tez stosawać własne- co o tym myslicie??

dzięki dziewczyny za odzew w sprawie tego mleka. Ja się trochę nad tym zastanawiałam, ale potem stwierdziłam, że nie podam ale tak z ciekawości chciałam i was o zdanie zapytać. W chwili, gdy mi przyjaciółka to zaproponowała to pomyślałam tylko o tych przeciwciałach itp, że może trochę tego mleka by mu nie zaszkodziło, ale potem stwierdziłam, że przez miesiąc i tak jadł to moje mleczko i dostał ode mnie trochę tego potrzebnego a jak już 3 miesiące jest tylko na mm to niech tak już zostanie a wy mnie jeszcze umocniłyście w decyzji. Dzięki :)

Agunia, też bym chciała mieć takie godz pracy jak wy, zero stresu o opiekę, kasa za ewentualny żłobek/opiekunkę zostaje w domu a dzieckiem zajmują się najbliższe osoby, czyli mama i tata. Super.

Mój bąbelek właśnie usnął na tarasie, mąż wrócił właśnie z zakupów więc idę mu pomóc rozpakować :)
pozdrawiam

Lena ostatnio robi w wózku takie wygibasy żeby zobaczyć co ma za głową, że wykręca się jak akrobatka hehehe, wyglada to śmisznie :)
agunia, super wam się składa, że nie musicie nikogo wynajmować do opieki :)

Agunia w DHL-u pomiędzy Kowalami a Szadółkami? Niestety sporoa część z nasz musi wracać do pracy i to niedługo.

Ja od dziś jestem na dodatkowych 2 tygodniach macierzyńskiego do 7 lipca a potem już urlop. Jak ten czas szybko zleciał.

Gosia tak właśnie tam:-) A ty gdzie we Wrzeszczu pracujesz?
Ja mam macierzyński do 25 lipca i jeszcze 10 dni urlopu:tak:
Ale to się zleciało,rok temu o tej porze tylko podejrzewałam,że w ciąży jestem,a tu już mały 4 msc ma:szok: Jak zajrzałam na luty 2012,to aż tak się serce ściska,że to wszystko już za nami,że to tak szybko czas mija:-(

reklama
Do góry