reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Sylvanas dobrze, ze to tylko trzydniówka i że juz po. My też u starszego mieliśmy trzydniówkę, ale bez wysypki.
Zmianilam nazwę watku "Marzeń spełnienia z okazji miesiecznicy..." na ogólny wątek życzeniowy. Lada moment będzie wysyp życzeń i żeby nie zaśmiecać tego watku, będziemy tam składac sobie życzenia z okazji urodzin naszych dzieci, imienin, rocznic slubu, świąt itp. Pisze tutaj, bo tu każda zaglada.

reklama
Ja sie dzis dalam mezowi wykazac i on mala kapal i usypial a ja odpoczywalam. Niech sie chlop przyzwyczaja bo jak pojde do pracy to tak moze byc codziennie;-)

No i oczywiscie podpisuje sie pod niewyspanymi.Juz nawet przestalam sie zastanawiac dlaczego to moje dziecko dalej sie w nocy budzi i to zeby bylo smiesznie z bardzo rozna czestotliwoscia zaleznie od humorku albo fazy ksiezyca;-)

Nie wiem jak wy ale ja jeszcze porodu nie odespalam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. Ewitka dobry pomysl z ta zmiana nazwy

Ninka ma 2 zęby na dole, myślałam że już wyjdą górne bo się strasznie śliniła, bolało ją itd ale jeszcze nic nie wyszło... na razie "myjemy" te 2 ząbki wieczorem taką silikonową nakładką na palec jeszcze bez pasty do zębów. Ja jedną ręką myję swoją szczoteczką moje zęby a drugą myję ząbki Ninki:)

Ninka znowu ma katarek i troszkę ropieją jej oczka, zwłaszcza po nocy. Przemywam je solą fizjologiczną a do nosa sól morską. Mam nadzieję, że przejdzie bo jak nie to w czwartek idziemy do lekarza- dla takiego dziecka żadnych kropel nie można kupić bez recepty...Poza tym jest zdrowa, nie ma gorączki, bawi się, ładnie je.

my mamy nadal 8 ząbków, jakoś produkcja stanęła i narazie cisza od dłuższego czasu:-Da myjemy codziennie, właśnie chce go nauczyć tego nawyku mycia zębów.
ile wasze dzieciaki robią kup dziennie, bo mój ostatnio to z 4-5 dziennie, wcześniej to było 1-2 dziennie, w sumie teraz więcej je, ale czy to nie za dużo?

my mamy 4 zęby a myjemy je tylko wieczorem sama szczoteczką, bez pasty
clauditka, moja robi jedną albo 2 kupki na dzień, może Szymek ma za dużo w diecie owoców albo soków
u nas starszy syn od soboty gorączkuje, bidulek leży jak placek

witam w Nowym Roku:-)
u nas w liczbie ząbków nic się nie zmieniło nadal 2 ząbki czekamy na kolejne,:tak:co do kupki to była tak raz na dwa trzy dni jedna czasem dłużej nie było i czasami czopka podawałam,od dwóch tygodni mamy codziennie po dwie więc się unormowało:tak: pobudek nocnych kilka 4-5 nadal cyc w nocy i w dzień dwa razy,jestem troszkę zmęczona , jednak Gabryś wynagradza mi wszystko mój mały śmieszek:-D też zastanawiam się już powolutku jaki torcik upiec:confused:bo to już nie długo roczek aż sie wierzyć nie chce :-p
Wszystkim chorowitkom powrotu do zdrówka życzymy.

Ostatnia edycja:
reklama
Witamy i my :)

U nas ząbków 6 :) i dwa kolejne w drodze :)

Dziewczyny, jak bawicie sie z dzieciaczkami? Tzn. wymyslacie jakieś gry, zabawy? Podpowiedzcie cos bo mnie juz koncza sie pomysly.

Aaa i jakiej uzywacie pasty do ząbków?

Biorę się do pracy, wykorzystując, że Stas spi :) Biznes zaproszeniowy sie rozkreca sie, ale to dobrze, mam co robic :)
Buziaki!

Ostatnia edycja:
Do góry