reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L4, zasiłki, urlopy wypoczynkowe, wychowawcze , macierzyńskie

widzisz jaki sumienny z ciebie pracodawca. aż zazdroszczę:-)
teraz tylko nasmaruję pismo do mojego pracodawcy i będę mogła spac w spokoju z powodu dokonczonej sprawy

reklama
mam pytanie-bo dzisiaj mam zwolnienie-jesli jutro lub pojutrze zgłosze sie do szpitala to czy wystawia mi zaswiadczenie za te 2 dni wczesniej czy raczej nie,a co bedzie jesli bede miała 2 dni przerwy w zwolnieniu?

mam pytanie-bo dzisiaj mam zwolnienie-jesli jutro lub pojutrze zgłosze sie do szpitala to czy wystawia mi zaswiadczenie za te 2 dni wczesniej czy raczej nie,a co bedzie jesli bede miała 2 dni przerwy w zwolnieniu?

ja tak gościnnie do Was zaglądam, ale mogę podpowiedzieć, że lekarz ma prawo wystawić zwolnienie właśnie do 2 dni wstecz od daty wystawienia. Więc nie powinni robić Ci probelmu :)

Ankami-dzieki za opowiedz-bo chciałabym jeszcze na weekend zostac w domku,a w niedzielke na wieczor jechac do szpitala,ale nie wiedziałam czy to mozliwe ze wzgledu na zwolnienie:tak:

Można do 3 dni wstecz i 2 albo 3 dni naprzód. Ale co do tego, czy szpital wystawi nie byłabym taka pewna - co innego lekarz prowadzący, ale lekarze w szpitalu mpgą odmówić - no chyba, że trafisz na kogoś ludzkiego :tak:

Jeśli natomiast będziesz miała przerwę w zwolnieniu, to zapewne zdenerwujesz pracodawcę - będzie musiał wypłacić Ci pensję za kolejne 30 dni zwolnienia, a potem obowiązek znów przejdzie na ZUS.

No ja też wątpie, żeby w szpitalu dali zwolnienie wstecz. Ich to nie interesuje czy masz ciągłość czy nie. Dostajesz zwolnienie od dnia położenia się do szpitala. Może wyślij Żyrafko kogoś do Twojego ginekologa i niech on Ci wypisze. Ja wogóle nie brałam zwolnienia w szpitalu, bo akurat miałam od swojego lekarza.

Kurcze wypłacili mi niecałą pensję za marzec, bo 180 dni minęło mi 23 marca a ZUS decyzję do mnie przysłał a do pracy nie i nie mają podstawy do wypłaty za okres 24-31 marca :wściekła/y:

Wczoraj dostałam decyzję z ZUSu. Przyznali mi to świadczenie na okres 2 miesięcy:-)
mam nadzieję, że sytuacja nie będzie podobna jak i u Gosi i zakład pracy też już dostał te papiery. Oczywiście dowiem się pewnie przy wypłacie

reklama
Kacper, jeśli to pierwsze pismo z ZUSu, to jest to raczej ORZECZENIE, które nie jest wysyłane do pracodawcy, DECYZJA wysyłana jest nieco później. (Ja nadal nie dostałam, choć orzeczenie przyszło juz jakieś 2 tyg. temu:baffled: )

Do góry