reklama

Lipcowe mamy 2015

No ja też się budzę w nocy i właśnie ze względu na to niewyspanie to się zastanawiam nad pójściem już na stałe zwolnienie.. Teraz jestem ostatni tydzień na dwutygodniowym L4 i naprawdę dużo mi daje to, że mogę rano pospać... Zupełnie się inaczej czuję.

reklama
Ja to mniej więcej co 2-3 dni mam takie bezsenne noce ..
A co do mieszkania z rodzicami.. no, jestem szczesliwa, że wynajmujemy od 3 lat mieszkanie i nie mamy nikgo nad głową ;)
Już nie długo T będzie starał się o kredyt na dom to już w ogóle będzie pięknie :)

Witam

to i ja dolączam do tych co jutro ida robic krzywą cukrowa

Dziewczyny czy wam tez tak nogi i stopy puchna? Ja rano mam problem aby buty wlozyć potem juz ok

a ja uwielbiam przebywać z moimi rodzicami, wyjazdy na tydzień czy dwa to dla mnie sam relaks (: oczywiście mieszkać na co dzień bym już z rodzicami nie mogła, bo od dawna jestem na swoim, ale nie mam żadnych napadów złości na myśl o spędzeniu z nimi czasu. poza tym wiem, że moja mama podziela wiele moich poglądów na temat wychowania, więc mocno się nie przejmuję. poza tym zawsze szanowała moje danie, no i chociaż pewnie sprzeczki jakieś będą, to generalnie ma się o co martwić. a takie gadanie o rozpieszczaniu wnuczki/wnuka to każda babcia uskutecznia, nie ma powodu robić z tego czegoś więcej, niż tylko właśnie gadania.

Co do spania w nocy to miałam okropne kłopoty dopóki nie poszłam na l4. Pracuje jako sekretarka i pomoc księgowej i z perspektywy tych niecałych 2 miesięcy w domu myślę, że podświadomie praca musiała mnie stresować. Teraz sypiam znacznie lepiej, rzadko zdarzają się bezsenne noce.
Kunda, mnie na szczęście nic nie puchnie, w 1 ciąży tez mnie minęła ta dolegliwość, po cichu liczę że i teraz ominie mnie bokiem.

Zjadłam łazanek, brzuch mi zaraz pęknie :)
Miałam iść jutro robić krzywą cukr. a idę jako opiekunka z dziecmi z przedszkola do kina...

Co do spania w nocy to miałam okropne kłopoty dopóki nie poszłam na l4. Pracuje jako sekretarka i pomoc księgowej i z perspektywy tych niecałych 2 miesięcy w domu myślę, że podświadomie praca musiała mnie stresować. Teraz sypiam znacznie lepiej, rzadko zdarzają się bezsenne noce.
U mnie to nie sama praca chyba, ale raczej fakt, że muszę rano wstać...Widzę, że jest 4 rano, ja nie śpię i myślę od razu o tym, że będę w pracy nieprzytomna itd...

Ja też w nocy ciężko, minimum 2-3 razy do toalety, a jak mała się tuli do pęcherza to ostatnio chyba z 5 razy wstawałam, a rano potem fajnie to i czasem do 10 mi się zdarzy pospać jak cicho w domu :szok: ale dzień rozwalony przez to mam potem.... a jak wstanę o 7-8 to w dzień drzemka musi być bo nie mogę funkcjonować :P

Cześć dziewczyny, cały tydzień z dala od forum, ale udało mi się mniej więcej nadrobić zaległe wątki;-)
Nasz zamówiony wózek już dotarł, nie jakaś rewelacja, mógłby być trochę lżejszy, ale ogólnie jest całkiem fajny no i nadaje się i na spacer i to na polskie chodniki i do biegania :tak: Nie dam rady wkleić Wam zdjęcia, ale to jest model o taki: http://www.kidsroom.de/en/safety-1st-combi-pram-ideal-sportive (no i oczywiście zapłaciliśmy dużo mniej niż podana cena w euro...;-))

Po ostatniej wizycie u lekarza jestem dobrej myśli, szyjka krótsza niż powinna być, ale na razie nie dzieje się nic złego, maluch rośnie jak na drożdżach, nawet jest troszkę większy niż na ten tydzień ciąży, no i złapałam jakąś lekką anemię.
Co do wagi u mnie przybyło łącznie ok. 6kg od początku ciąży, najwięcej niestety w ostatnim miesiącu..

Jeśli chodzi o różnorakie dolegliwości widzę, że nie odbiegam od Was ;-) Dopadają mnie za to takie chwile lęku, kiedy czytam o połogu, pierwszych tygodniach z maluchem, załatwianiu wszystkich rzeczy po narodzinach, że nie ogarnę wszystkiego, nie poradzę sobie, o czymś zapomnę, coś zaniedbam, nie będę miała dość siły itp. itd. ..no cóż, pożyjemy, zobaczymy

reklama
Ja jak tak często wstawałam to lekarz stwierdził lekkie zapalenie pęcherza i kazał jeść żurawinę i urosept, a żadnych innych dolegliwości nie miałam, ale pomogło, no i pić więcej z rana niż na noc, chociaż z tym to różnie bywa, najczęściej na noc mi się chce bardziej pić niż w dzień :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry