reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2017

Jak zaszłam w tą ciążę to też miałam taki lęk, że szok, że skoro za pierwszym razem nie wyszło to i teraz nie wyjdzie, że może jestem niegodna tego aby być matką. Oczywiście jak w 9tc dowiedziałam się, że dzieciątko zyje to odczułam ogromną ulgę i jakoś głeboko w sobie czułam, że tym razem będzie ok. Chociaż obawy już chyba na zawsze pozostaną...taka rola matki:) O! NP teraz troszkę niepokoje się tym, że od3,5 tyg brzuszek stanął w miejscu, 90cm i ani mm więcej...

reklama
Ale z was okropne baby, lody, gofry oj zjadłabym. Mąż na diecie to mu tego nie zrobię :). Poczekam aż pójdzie do pracy, a to jeszcze dwa tygodnie.
Lilith i ja mam górę prasowania, znowu. Ale nie wiem czy się dzisiaj wezmę, może choć część, bo samo nie ubedzie z kosza.
U mnie Kalina dla dziewczynki też w top 3. Znam dwie super dziewczyny o tym imieniu może dlatego, Jagoda też super. Za to moja mama twierdzi że jedno i drugie to nie imię :/ ale ona nie ma gustu mi dała na imię Agata- fuj.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova - mi też po tygodniu wystrzelił brzuchol. Założyłam dzisiaj polar w pracy, i..niestety brzucha w nim już nie ukryje [emoji6]

Ewciu - wiem, że myśli nie da się zagluszyc, a wspomnień wymazać :-(.
Ale musimy cieszyć się obecną chwilą, i w spokoju oczekiwać na pukania z wewnątrz.
Na tym wątku mamy 1,5 miesięczny rozstrzal terminowy, stad wiem co czują dziewczyny z terminem na koniec lipca, a nawet początek sierpnia (poprzednio też miałam termin na końcówkę miesiąca - 26.05, i jako jedna z ostatnich się "rozpakowywalam" ).
Wierzę, że tym razem uda się Nam wszystkim, a dodatkowo trzymam kciuki za wszystkie Mamusie ze smutnymi historiami za sobą - co by te lipcowe Maluszki przyniosły Wam tyle radości, by nadrobily za wszystkie Aniołki. Buziole i tulasy [emoji8]
Ja jestem na zwolnieniu wiec lubię go podkreślać:D kurtka zimowa mi się ledwo dopina, mogłaby przyjść wiosna już! U mnie się obchodzi urodziny [emoji12]

Lilith dla mnie to jest takie niesamowite, moja pierwsza ciąża w takim stadium, wszystko jest takie wow [emoji33] ciekawa jestem na ilu cm się zatrzyma [emoji106]

Ewcia3004 wszystko będzie dobrze [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji110] [emoji110]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Misia - Jagoda jest m.in.pochodna od imienia: Jadwiga, Jaga (a my od zawsze taki skrót używamy) i Agata [emoji6]. O Agacie wczoraj się dowiedziałam przeglądając stronkę z imionami dzieci.pl [emoji6].

U mnie tylko jednej cioci imię Jagody nie pasowało (klocila sie z moim Tatą, że to Jadwiga i koniec kropka! [emoji23]), teraz z Kaliny Haline zrobi, no cóż.. [emoji23][emoji23][emoji23].
Myślę, że jakby rzeczywiście kiedyś nam się jeszcze Jaśmina trafiła, to już nikogo nie zszokujemy [emoji6][emoji1]

A Agata jest bardzo fajnym imieniem - i takim żywym (mój M ma bratanice Agate, także coś wiemy na ten temat [emoji6]).

Hej babolki
Ewcia nie dziwie sie, ze sie denerwujesz czytajac takie historie na forum, ale pomysl, ze juz tyle przeszłas, że musi być dobrze, tym razem napewno sie uda. A u Ciebie były jakies konkretne przyczyny przedwczesnych porodów?

Pumelova ja tez juz sie ledwo dopinam w kurtke zimowa, co prawda juz 2 przerabiam, najpierw mialam płaszczyk, ale za mały jest, teraz mam taka krótka i mi podwiewa pod brzuch, ale juz mam naszykowany płaszczyk cienki ciązowy, tylko czekam na pogode ;p

Aga Kalinka mi sie podoba, ja cały czas jednak mocno sie zastanawiam nad Lilka, bo juz dawno mialam to imie upatrzone i moze nie warto zmieniac teraz. Jeszcze widzialam z meblika takie piekne mebelki we wzorki kwiatowe to by całkiem pasowało do dziewczynki Lilki :)

Wczoraj łaziłam za gofrownica, ale nic w sumie fajnego nie znalazlam, a bylam w takim profesjonalnym sklepie z akcesoriami do kuchni :/

Truskawka - My Kaline mieliśmy już ustaloną 8 lat temu, i nie zmieniamy [emoji6]. Pierwsze typowania są najlepsze [emoji3], a jak jeszcze mówisz, że nawet mebelki do imienia można podpasowac to już w ogóle [emoji3]

reklama
Kika gratuluje zdrowego dziecia. Spokojnie poczekaj na wizyte, gdyby bylo groznie dostalabys skierowanie na IP

Mamusia fajnie

Lilth fajnie tak sobie dziubac samemu. Satysfakcja jest :D

Aga u mnie na placu sa 2 Jasminki i z Jagodki 2 :D

Do góry