Codziennie staram się was nadrabiać ale dziecko to jest wehikuł czasu [emoji848]
Kasia_831 gratulacje, też chciałam rodzić w wodzie ale nie zdążyłam uaktualnić wyników coby były świeższe [emoji12] jakbyś mogła podjęłabyś jeszcze raz taką decyzję?
Aniek42 moja ma trądzik (tzn chyba bo tak to wygląda) ale tylko kilka wyprysków
Karuzela.. ja też walczę o kp.
Moja walka o kp pochłania cały mój czas bo testujemy wszystko. Mała miała dużą żółtaczkę- przezskórną 16.1 z krwi następnego dnia 15.1 musiało wjechać mm jeszcze w szpitalu co też najpierw ograniczyło pierś a później Hania odmówiła cyca w ogóle. W szpitalu spędziłyśmy 8 dni i już pod koniec nawet nie nalegałam na kp bo ważniejsze dla mnie było żeby nie marnować czasu i małą solidnie nakarmić. W międzyczasie odciągałam mleko które ilościowo malało.. po powrocie do domu odciągałam juz po jakieś 5 ml mała jadla tylko mm. Ja zaczęłam walkę najpierw regularnie laktatorem domowym, próbowałam dostawiać Hankę bo wiem że dziecko najlepiej stymuluje produkcję mleka ale ona nie chciała.. więc wypożyczyliśmy dodatkowo laktator z wypożyczalni na tydzien z programem inicjacji laktacji (medela syphony) później doszły kapturki na piersi - mała zaczęła ssać nieśmiało ( sukcesss) ale niestety ilości w cyckach jej nie zadawalały więc mm dalej w butli. Miałam doś tych butli bo ją na maxa rozleniwiały wiec dokupiliśmy jeszcze coś co pozwala nam dawkować porcję mm a przy jedzeniu mała stymuluje piersi - system medela sns. Jak to nie zadziała to już nie wiem co! Chociaż czuję że piersi po 2 dniach robią się pełniejsze...
Ale przez tą żółtaczkę boję się zupełnie przejść na kp [emoji27] wiem, że mleka jest więcej i że są teorie mówiące o tym, że nie ma czegoś takiego jak za mało mleka.. ale ja się po prostu boję że nam wróci ta żółtaczka, bo nadal ona jest, po 2 tyg od urodzenia Hania przezskórną miała 8.
W przyszłym tyg przychodzi do nas ostatni gadżet - waga. Będzie ważona przed i po posiłku - będę wiedziała ile zjada. I wtedy chyba kp na żądanie. Jak będzie przybierać to będę spokojna.
Ręce opadają [emoji22] Ale przynajmniej już nie płacze przy karmieniu [emoji106]
Karuzela może zobaczysz sobie ten system medeli SNS?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom