PaniMietki
Fanka BB :)
Dziękuję[emoji8]Nie bój się. Miałam CC po półtora roku po wcześniejszej operacji na macicy. Było ok.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dziękuję[emoji8]Nie bój się. Miałam CC po półtora roku po wcześniejszej operacji na macicy. Było ok.
Hej dziewczyny, to i ja sie przywitam!
Poczytuje was od dluzszego czasu i wres,cie sie ujawniam :-)
Cieszy mnie i jednoczesnie jestem zaskoczona, ze duzo tu mam z duza ilosca dzieci!
U nas jest ogromna niespodzianka... bo 4 ciaza! A mlody ma 10 miesiecy! Coreczki 12 i 8 lat. O ile 3 dziecko bylo planowane, tak 4 ciaza jest dla nas duzym zaskoczeniem.
Oj duzzoo lez wylalam po tescie, ale to chyba ze stresu jak sobie damy rade? Zwlaszcza, ze mieszkamy bez rodziny, za granica, oboje pracujemy i aktualnie kupilismy dom, ktory remontujemy!
Wizyte mam w przyszlym tygodniu
Bedzie to 6t 6d serducho powinno juz bic...
Z doswiadczenia wien, ze h mnie kazda ciaza zupelnie inna! Z dziewczynkami spokojniej, z synkiem wymioty, potworne mdlosci i kreciolki w glowie. Zobaczymy co nam przyjdzie teraz :-)
Cierpliwości :-). Pewnie zleci, jak będzie widać już bijące serduszko. Ja tak wcześnie badań w poprzednich ciążach nie robiłam. Powodzenia![]()
Właśnie każda pokazywała coś innego.sciagnij aplikacje ciazowa na tel one tam licza termin porodu i podaje w ktorym tyg obecnie jestes![]()
Ja od razu po pozytywnym tescie poszlam na wizyte i od razu szereg badan:morfologia, mocz, glukoza, HCV, HIV, toksoplazmoza i wiele innych. Mi np glukoza wyszla za wysoka i od razu kolejne badanie na krzywa cukrzycowa, potem juz wyszlo ok ale lekarz mowil ze nieleczona cukrzyca w ciazy moze byc niebezpieczna dla dziecka, wiec ja uwazam ze im wcześniej tym lepiej.CześćForum znalazłam zupełnym przypadkiem i postanowiłam się przywitać. O ciąży wiem od 3 tygodni (test ciążowy), natomiast u lekarza byłam w zeszły piątek i na ten moment widać jedynie pęcherzyk. Ciąża została oceniona przez lekarza na 5 tydzień, chociaż wydawało mi się, że jest już bardziej zaawansowana (nieregularne cykle i choroba Hashimoto). Mam do Was pytanie- czy robiłyście już badania, tj. toksoplazmoza, różyczka, cytomegalia i inne zalecane na początku ciąży, czy jest to według Was za wcześnie? Lekarz odmówił mi skierowania, mówiąc „że nic mnie nie ominie” i mam przyjść za 3 tygodnie. Niestety, ale nie wzbudził mojego zaufania i mam zagwostkę. Dajcie znać. Pozdrawiam!
mi duphaston przepisala w pierwszej ciazy bez badania bez wywiadu... cuaza skonczyla sie poronieniem... teraz nie biore nic oprocz kwasu i odpukac wszystko wporzadku [emoji6]@natka_z jak dla mnie zdecydowanie za wczesnie, te badania robiłam gdzieś chyba w połowie ciąży choć nie pamiętam dokładnie. Nie ma się tym co stresować
Gdzieś powinnam mieć cały wykres co się robi w jakim trymestrze poszukam i wkleje
No i z tym słuchaniem lekarza we wszystkim to hmm no zależy jakie masz zaufanie i jaka masz swoją wiedzę, często jest tak że lekarze nie uaktualniają swojej wiedzy. Jak tylko mi coś nie pasowało to od razu przekopywałam wszystkie źródła i właściwie to robiłam po swojemu a potem polemizowałam z lekarzamizdarzało się że przy kolejnej wizycie przyznawali mi rację
tyle że ja jestem dosyć zainteresowana tematem i zawsze znajdę czas na takie grxebanie. Wiele osób nie ma chęci w tym siedzieć. Jest też wiele "szkół " postępowania w niektórych sprawach np słynny magnez czy zalecanie duphastonu tylko dlatego że było jedno poronienie. Takie decyzje mają swoich zwolenników jak i przeciwników także wśród lekarzy.
Trzeba to sobie jakoś wypośrodkować lub znaleźć lekarza który też odpowiada naszym poglądom a to ciężka sprawa.