Martitta88
Fanka BB :)
I co, zgodził się?u nas do zakończenia pierwszego miesiąca życia małej jest i będzie rygor sanitarny, więc żaden fryzjer czy kosmetyczka nie wchodzą w grę, namawiam męża, żeby mi paznokcie u nóg zrobił bo już nie sięgam![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
I co, zgodził się?u nas do zakończenia pierwszego miesiąca życia małej jest i będzie rygor sanitarny, więc żaden fryzjer czy kosmetyczka nie wchodzą w grę, namawiam męża, żeby mi paznokcie u nóg zrobił bo już nie sięgam![]()
zdecydowanie, (zażyczyłam sobie japoński, bo do porodu nie można lakieru ponoć mieć) więc już układa plan, a jak powiedziałam, że chcę iść do kosmetyczi to uznał, że jak trzeba to sam się nauczy hennę kłaśćI co, zgodził się?![]()
My jeszcze nie mamy ale ciagle sie zastanawiam , raczej jestem nastawiona na elektryczny ale nie mam pojęcia jaki wziąć , z koleżankami co maja juz dzieci to one zadowolone wlasnie z tego do odkurzacza bo radzi sobie dobrze z katarem , takim gęstym tez . Znowu tez mówiły ze do codziennej pielęgnacji używają po prostu gruszki , ewentualnie kropla soli fizjologicznej i gazikiem czy patyczkiem kózki wyciągają .Dziewczyny a jakie macie aspiratorki?
Ogólnie nie jestem sobie w stanie wyobrazić tych do odkurzacza... Nie chciałabym wyssać małej smarków z mózgiem. Coś bezpeczniejszego, sprawdzonego?
My mamy doslownie 1 króliczka maskotka i 1 małpkę która dostała w prezencie.My prawie nic nie mamy z zabawek, dostaniemy nieco później szumisia, mamy miękką książkę i jedną grzechotkę na razie
Dla rozwoju w 0-2 mies. wzięłam taki starter malucha CzuCzu - kolorowe kartki aby umieścić je nad łóżeczkiem (czarne, białe i czerwone), bo małe dzieci bardzo to lubią i mogą ciągle się na nie wpatrywać i rozwijają się patrząc na te czarno białe zwierzęta albo wzory
No więc ja przestałam malować ok 5 miesiąca. To niczemu nie szkodzi aby malowac paznokcie, natomiast gdyby coś się działo to pamiętajcie że sprawdzają funkcje życiowe na podstawie koloru pod paznokciem więc ja nie maluję już w ogóle. Wychodzę z założenia że gdyby coś się działo to lepiej nie mieć. Do szpitala nie powinno się mieć pomalowanych bo Ci ze skrobia skalpelemU nóg chyba można tylko u rąk nie. Ja przez całą ciążę nie malowałam na wszelki wypadek, gdzie wcześniej non stop miałam pomalowane, czasem u kosmetyczki a czasem sama w domu.
My jeszcze nie mamy ale ciagle sie zastanawiam , raczej jestem nastawiona na elektryczny ale nie mam pojęcia jaki wziąć , z koleżankami co maja juz dzieci to one zadowolone wlasnie z tego do odkurzacza bo radzi sobie dobrze z katarem , takim gęstym tez . Znowu tez mówiły ze do codziennej pielęgnacji używają po prostu gruszki , ewentualnie kropla soli fizjologicznej i gazikiem czy patyczkiem kózki wyciągają .
Ojej gratuluje !!!!!Dziewczyny Uwaga!!!
Urodziłam o 00':15 Synka z wagą 2470 i 50cm, więcej wiadomości powiem poźniej rano. Buziaki :*