natala123456
Fanka BB :)
Ja najbardziej boje się o wynik tsh i glukozęMam wyniki krwi. Wydaje się być wszystko ok. Tsh 2,6
Glukoza 80
Tylko toxoplazma 419 co znaczy nie reaktywne.
Siki mam książkowe jak nigdy w życiu.![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja najbardziej boje się o wynik tsh i glukozęMam wyniki krwi. Wydaje się być wszystko ok. Tsh 2,6
Glukoza 80
Tylko toxoplazma 419 co znaczy nie reaktywne.
Siki mam książkowe jak nigdy w życiu.![]()
Mi też podoba się Basia. Mamy już Olę i Jasia, teraz myślałam właśnie o Basi albo Zosi po mojej kochanej zmarłej Babci, ale z racji tego, że moja mama nie przepadała za teściową to mnie błagała, żeby tylko nie Zosia. Dla chlopca podoba mi się Staś i Antoś, ale zniechęca mnie ogromna popularność tych imion. Mój Janek tez dość popularny, ale zdecydowalam się, bo raz że po dziadku a dwa, że zawsze szalenie mi się podobalo to imię.A my jakoś od początku wiedzieliśmy, że albo Baśka albo MikołajMnie się podobały jeszcze Celina, Cecylia np., ale mąż kręcił nosem. A Baśka podpasowała nam obojgu
Dla chłopaka ewentualnie Wiktor albo Filip ale póki co stawiamy na pierwsze typy.
Baśka bardzo ładne imięMi też podoba się Basia. Mamy już Olę i Jasia, teraz myślałam właśnie o Basi albo Zosi po mojej kochanej zmarłej Babci, ale z racji tego, że moja mama nie przepadała za teściową to mnie błagała, żeby tylko nie Zosia. Dla chlopca podoba mi się Staś i Antoś, ale zniechęca mnie ogromna popularność tych imion. Mój Janek tez dość popularny, ale zdecydowalam się, bo raz że po dziadku a dwa, że zawsze szalenie mi się podobalo to imię.
Ja chodzę na NFZ - aleA mam do Was pytanie dziewczyny :-) jak prowadzicie ciążę na NFZ czy prywatnie?
Ja od początku jestem prywatnie, ale badania kosztują majątek. Znajomy lekarz podpowiedział mi, że skoro płacę podatki, mam zatrudnienie to dlaczego mam płacić za badania.
No i faktycznie poszłam do lekarza na NFZ i mam skierowanie na badania (krew, mocz itd) i też na prenatalne. Także fajnie, tylko że ponieważ miałam już 2 poronienia wolę też mieć prowadzenie poleconego prywatnego lekarza, przynajmniej na początku ciąży. Wychodzi na to że wizyty mam podwójne :-) Czy któraś też tak kombinuje jak ja?
Logistycznie trzeba to dobrze rozegrać i się trochę nagimnastykować![]()
Ale wy macie ładne te usgJuż po wizycie. W końcu konkretny widok u mniebo ostatnio wszystko takie malutkie było na usg. Wg usg 8+6, a z miesiączki 9+1 i badanie miałam robione przez brzuch
![]()