reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Cześć :) tak u mnie wtedy znaleźli pęcherzyk ale tylko dlatego że chodziłam co 2 dni na usg i akurat poszłam w dobrym momencie i pwcherzyk miał 3 mm a po dwóch dnaich już go nie było 🙈
Czyli który tydzień u ciebie ? 5?
Założenie sierpniowych nie jest głupim rozwiązaniem bo ja byłam na majowych mamach z terminem na 26.05 no i wlansie zawsze mnie wkurzało że dziewczyny już piszą o prenatalnych a ja dopiero ledwo np 9 tc 😅
Ale jak chcesz zostać z nami to spokojnie zapraszamy :)
Racja. Mi wychodzi ostatnie dni czerwca ale wolałam przyjść do was. Byłam na marcowych z terminem na ostatni dzień marca i wszystkie dziewczyny właśnie jak mówisz już pisały o prenatalnych a ja ledwo co pęcherzyk dopiero.

reklama
Hej, byłam dziś u lekarza. Miałam iść dopiero jutro, ale wczoraj popołudniu pojawiło się u mnie różowe plamienie i wolałam jak najszybciej to skontrolować. Dzidziutek ma 8,1 mm ♥️ jest akcja serca ♥️ Nie wiadomo skąd plamienie, wszystko wyglądało ok, dostałam luteinę (i tu jakież było moje zaskoczenie że nic nie zapłaciłam 😁), jutro mam zrobić cały komplet badań i za tydzień do kontroli, po skierowanie na prenatalne oraz założyć kartę ciąży 😁 powiem Wam, że odetchnełam z ulgą 😁
Tak luteina w ciąży jest za darmo ☺️jeżeli lekarz „nie zapomni” wpisać kodu ciążowego. Inaczej 40 zł za opakowanie

A ja ostatnio testuję xonvea nie dwie a jedną tabletkę wieczorem, było git. Dzisiaj gorzej ale jedziemy autem 3 godziny i mi niedobrze od jazdy plus stary zawiesił nowy zapach🤢
a dziś już nie biorę bo mi się skończyły. Zobaczymy jak się będę czuła, jak źle to w czwartek poproszę o kolejną receptę ☹️

Racja. Mi wychodzi ostatnie dni czerwca ale wolałam przyjść do was. Byłam na marcowych z terminem na ostatni dzień marca i wszystkie dziewczyny właśnie jak mówisz już pisały o prenatalnych a ja ledwo co pęcherzyk dopiero.
Ja miałam termin na koniec miesiąca i rodziłam przedostatnia. Wszystkie o porodach i dzidziach, a ja siedziałam z tym brzuchem i czytałam 😅 Tak że cieszę się że tym razem wyszło inaczej 🤪

U mnie z kolei dzisiaj biegunka, zwolniłam się szybciej z pracy, bo co to za robota, kiedy co chwilę okupuję toaletę, albo skręcam się z bólu. Nie ma tragedii, ale staram się nie prostować, wtedy jest lepiej.

Ciężko was nadrobić pracując i mając zbuntowaną 3 łatkę na pokładzie 😂 mi wczoraj nawet mięta na mdłości nie smakowała , a dziś w pracy zjadłam normalne śniadanie i obiad - myślę że w pracy „muszę „ a w domu „przeleżę to” i przez to jem mniej 😅 mimo mdłości, w zeszłej ciąży zaczęły się 🤮 od 7 tyg a mi dziś wychodzi 6+5 wiec oby się nie powtórzyło 🫣

Hejka u mnie nadal bez zmian, czuję się dobrze nie mam mdłości wciąż tylko ból piersi mi towarzyszy i od wczoraj lekki ból brzucha ale staram się nie panikować :) do pracy mam zamiar chodzić do końca roku, dziś wypada mi 7+6, można wpisać mnie na termin porodu 14 lipca, bo chyba wcześniej nie podałam. Moja pierwsza ciąża, więc dajcie znać kiedy u was pojawiły się mdłości? Mogę się ich jeszcze chyba spodziewać.

reklama
Zaczynamy nowy tydzień. 🥰 U mnie dziś 9+3, czuje sie nadal super. Nic mi nie jest, już nawet cycki nie bola i kolejny raz zaczynam świrować... Wszyscy mi mówią ciesz się że nie masz objawów. No niby cieszę Ale z drugiej strony tak smutno, być w ciąży i nie czuc tego..
Ale wyczytałam że po 8 tyg ryzyko spada do 10 % a jak Bije serducho to już do 3 % . Wiec pewnie jestem po prostu ta ' szczęściarą ' która 🤮🤮🤮 ominęło .
Ja też bardzo panikowałam na początku i też czytałam o tych statystykach poronień, nie ukrywam, że uspokajam się znacznie bo jutro zaczynam 9t i serduszko też już u mnie bije. ❤️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry