reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

a powiedzcie mi, jako już mamy - spotkałyście się kiedyś z jakimiś nieuprzejmościami, bo macie dziecko?
Co mam na myśli - może za dużo mediów społecznościowych, nie wiem, ale mam takie wrażenie, że w dzisiejszych czasach jest trochę "hejt" na matki.
Typu "nie ustątpię kobiecie w ciąży miejsca w autobusie bo ciąża to nie choroba i trzeba było nie rozkładac nóg". Albo podróż z dzieckiem, które zacznie płakać "trzeba było wychować tak, żeby nie płakało, a jak nie umeisz to w domu siedź". Tego typu rzeczy.
Tak. Zdecydowanie. Dziwne spojrzenia w miejscach publicznych zaczęły się od 3 dziecka. (mamy małe różnice wiekowe). Było też nasyłanie do nas policji na głośno bawiące sie/kłócące dzieci w mieszkaniu. Ale to nie tylko u nas, u znajomych też. Mamy okropny klimat pod tym względem.... Już się takich historii od znajomych nasłuchałam, że szok....

reklama
a powiedzcie mi, jako już mamy - spotkałyście się kiedyś z jakimiś nieuprzejmościami, bo macie dziecko?
Co mam na myśli - może za dużo mediów społecznościowych, nie wiem, ale mam takie wrażenie, że w dzisiejszych czasach jest trochę "hejt" na matki.
Typu "nie ustątpię kobiecie w ciąży miejsca w autobusie bo ciąża to nie choroba i trzeba było nie rozkładac nóg". Albo podróż z dzieckiem, które zacznie płakać "trzeba było wychować tak, żeby nie płakało, a jak nie umeisz to w domu siedź". Tego typu rzeczy.
Ja na szczęście nigdy z czymś takim się nie spotkałam. Za to bardzo często spotykam się z różnymi uprzejmościami. Zagadują córkę, machają jej, w sklepie nas czasem w kolejce przepuszcza. Nigdy nie odczułam żebyśmy gdzieś „przeszkadzały”

ja jak na razie mam szczescie i nic nieprzyjemnego mnie nie spotkalo ani w ciazy ani po porodzie. W ciazy bardzo czesto mi ustepowali ludzie miejsca w kolejce, raz pan z Lidla otworzyl dodatkowa kase dla mnie jak zobaczyl, ze czekam w dlugiej kolejce. A teraz jak ide gdzies z Dzidzia to jesli jest jakas reakcja w naszym kierunku to tylko pozytywna, bo moja Dziunia lubi zaczepiac wszystkich i mowic im, ze maja buty 😂

ja jak na razie mam szczescie i nic nieprzyjemnego mnie nie spotkalo ani w ciazy ani po porodzie. W ciazy bardzo czesto mi ustepowali ludzie miejsca w kolejce, raz pan z Lidla otworzyl dodatkowa kase dla mnie jak zobaczyl, ze czekam w dlugiej kolejce. A teraz jak ide gdzies z Dzidzia to jesli jest jakas reakcja w naszym kierunku to tylko pozytywna, bo moja Dziunia lubi zaczepiac wszystkich i mowic im, ze maja buty 😂
no u mojego brata jest podobnie - ma syna zaraz 2 lata i dużo ludzie go zaczepiają, zagadują i ogólnie ludzie są uprzejmi.

Jestem po wizycie, Fasolka urosła dwukrotnie, mamy 1,07 cm 😍💪🏻 krwiaka nie widac, najprawdopodobniej sie wchlonal :)

Załączniki

• IMG_3253.jpeg
    IMG_3253.jpeg
    126,7 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Do góry