reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Cześć Kobietki.
Mam ogromną potrzebę pogadania z kimś dlatego piszę choć jestem trochę nie w temacie i całkowitą nowicjuszką na forum, jednak mam nadzieję że mi wybaczycie. Jestem mamą wspaniałego chłopczyka, który właśnie dwa dni temu skończył 13 miesięcy i obecnie jest bardzo biedny bo się rozchorował. Od kilku dni siedzi tylko u mnie na rękach i zapomniał, że ma nóżki choć biega już sam odkąd skończył 10,5 miesiąca. Martwię się bardzo o jego zdrowie, a fakt że nie mogę mu pomóc rozstraja mnie całkowicie.

K.

reklama
Tosika - ostatnie badania robiłam młodej gdzieś z 3 mce temu - wszystko było ok, ale robiłam tylko mocz i krew.
Teraz robię mocz i posiew kału, chcę jeszcze ją sprawdzic pod kątem pasożytów no i tą poradnię metaboliczną odwiedzimy.
Surv - pewnie masz rację, ale sama wiesz że rajd po lekarzach nakręca strasznie negatywnie:dry:
ale przebadam ją jak mówisz i jak będzie wszystko ok to daję sobie z tym spokój.
Renia - współczuję marudki, a jak tam dieta napisz? jakie efekty?? ja zaczynam od przyszłego tygodnia.
Dziewczyny mazurskie - ja na zjazd mazurski też się piszę, w sumie z wawy to nie tak daleko:-)
Karinka - witaj! a na co Twój synek choruje? pewnie dlatego że ma złe samopoczucie to bardzo potrzebuje Twojej bliskości i dlatego wciąż na Twoich rękach siedzi.

Sama nie wiem, co maluchowi jest. Bardzo wysoka gorączka (miał 40 stopni i 3 kreski), biegunka, a teraz jeszcze wysypka i strasznie powiększone węzły chłonne. Dziś idę ponownie do lekarza, ale to już trwa od dłuższego czasu, że mały ma bardzo silne objawy chorobowe występujące nagle i nagle ustępujące, a z badań nic nie wynika. Lekarze to albo nie wiedzą, albo mówią, że trzydniówka, alergia pokarmowa (szkodzi mu od niedawna mleko, które jadł od roku) i tak, co lekarz to inna diagnoza.

K.

Karina - moja miała z 2 mce temu bardzo wysoką gorączkę, na drugi dzień była wysypka i miała powiększone węzły chłonne - lekarz orzekł że to różyczka była. Tylko biegunki nie było.
Post - Ty wypoczywaj ile możesz, bo jeszcze chwilka Ci została:-)

Pabla ja tam sądze,ze Lenka nie tyle,bo cały czas jest w ruchu i wszystko spala,ale wiadomo,najlepiej zrobić badania i się zobaczy,jednak mysle,że wszystko wyjdzie dobrze.:tak:
Tosika nie wiem co poradzić na takiego niejadka,chyba przeczekać trzeba,skoro nawet najlepsze smakołyki są be:sorry2:Jednak lepiej to sprawdzić u lekarza i daj znać co jest grane.Ach no i pochwal się tym blondem:tak:
Karina witamy serdecznie!! kurcze cięzka sprawa z tą chorobą,a najgorsze ,że lekarze nie są pewni co to:confused: Powodzenie i dużo zdrówka dla małego! Pisz z nami,może czasem będziemy w stanie coś doradzić,a i wyżalić sie jest komu;-)
Post grzecznie tam proszę!!!! niby chłopaki spóźnialskie,ale kto wiem przy grugiej ciąży:sorry2:
Survivor brawo za wytrwałość i silną wolę!!!! 2,5 kg to całkiem nieźle:tak::tak: i jak tam siostra?
Kicrym a no powaliło mi się z tymi spodniami:sorry2:Faktycznie to Tosika zaszalała :-D

A myśmy znów do 10 pospali:-p Tzn była jedna większa przerwa od 7.30 do 8.30 i dwie małe w nocy,ale i tak nieźle pospałam.
Zbieramy sie właśnie do lekarza na 15.15 na bilans i szczepienie,a później jakiś obiadek na mieśćie,a co,nie chciało mi się dzisiaj gotować chociaż miałam w planie naleśniki ,ale jakoś nie wyszło,może jutro:sorry2:

Karina wspolczuje,.,, na biegunke to polecam smekte i orsalit-elektrolity; moze trzeba zrobic usg tych wezlow?? proponuje isc do innego lekarza jak ci nie wiedza co robic
bylam na kiescie-zostawilam w cholere mojego m, niech sie tez pomeczy :-p kupilam patelnie-alternatywa kielbasy :-p:-p:-p:-) i torebke za 30 zl :-):-D i kaplecik do spania za 20 zl :-) i majtochy dla synka, i cala happy jestem; maz zly jak osa, teraz spi; my po obiadku,ale wieje i chyba dwor sobie narazie odpuscimy; wieczorem ide na zlosc z kolezanka na piwo ;-) aha bo nie napisalam wam wczoraj- nie dosc ze moj m wrocil z ryb o 12 w poludnie-od nocy to jeszcze wieczorem poszedl na piwo; to sie odkuje troszke :-)

Hej! Ale jestem padnieta 3 godziny lazilam z mala. Kupilam sobie dziny prawie rurki. Pozniej wkleje zdjecie.
Iza ale zakupy fajne zrobilas:tak:A m zrobil Ci psikusa:shocked2:Jasne teraz Ty idz z kolezanka na piwko, a co:tak:
Karina przykro ze lekarze nie wiedza co jest twojemu maluchowi:no:Witaj na forum!!!
Pabla lepiej zrobic te badania dla swietego spokoju:tak:Jak bedzie ok to sobie odposcisz:tak:
Post odpoczywaj jeszcze troche i Lucek bedzie mogl wyjsc:tak:
Madzia to teraz masz sile zeby biegac za Mackem:-DJa dzis zrobilam na obiad makaron z boczkiem i cebulka,z serem i z jajkiem:tak:
Survi 2,5 kg to juz cos. Teraz to juz z gorki:tak:

Jutro rano ide do pracy po 3tyg urlopie. Ale mi sie nie chce:no:Jeszcze jutro jest rok jak moja mama nie zyje:-(. Ide do pracy ale zwolnie sie wczesniej:tak:

Witam popołudniem:happy2:
Dorka no po tak długiej przerwie to sie do pracy nie chce wracać,ale szybko zleci:tak:
Karina witamy na forum. To przykre że lekarze nie wiedzą co jest, może zmień lekarza, a jesli tylko masz mozliwości finansowe to udaj sie prywatnie, Na pewno Wasz problem nie zostanie zbagatelizowany:tak:
Madzia toz to grzech tak długo spać;-):-Dmmmm nalesniki, zrobie jak chrzestny od małego pojedzie bo on za duzo je:-p:-D
Izabelka no to piwkuj z koleżanka:tak:
Post leż i czekaj na Łuckowy termin:tak:
Surv zmotywowałaś mnie tymi twoimi straconymi kilogramami:tak::tak:też się musze za siebie w końcu wziąć:tak:

U nas się troche rozpogodziło, zaraz mama i siostra przychodzą na ogórkową:tak::-)byłam dzisiaj w kilku sklepach ale nic nie kupiłam. Chciałam w Smyku kupić małemu kalosze ale najmnijesze były 22:wściekła/y:nie wiem małe dzieci po kałużach chodzić nie mogą?:wściekła/y:Inne buciki z przeceny też sporo za duże więc wyszliśmy bez niczego:cool2:

reklama
u nas normalnie dzień wariata
rano guz na czole (przywalił w stolik całym ipetem) a niedawno szalał na łóżku i zrobił ogromne bammmm na plecki
normalnie zawału dostanę albo co najwyżej załamaia nerwowego
gdzie to moje grzeczne dzieciątko?????
do tego fochy przy spaniu południowym i znowy wymioty z wymuszania
już kurna się martwię, że jakiś bulimik czy co???:confused:
dla świętego spokoju koniec zasypiania pojedynczo - na rączki i fotel bujany:sorry2:
pewnie kiedyś z tego wyrośnie:cool:
Karina witaj na forum, diagnoza najważniejsza więc życzę abyś trafiła na takiego lekarza, który nie będzie gdybał ale jeszcze do tego wyleczy
a wszelakimi troskami możesz z nami się dzielić :tak:
Pabla dietka u nas oki mąż już 7kg a ja raptem 3kg tyle, że ja ciut oszukuję:zawstydzona/y: (kilka razy skosztowałam słodkiego bo zawsze przed okresem mam dziką ochotę na czekoladkę) ale idzie nam coraz lepiej - zwłaszcza wspólne przygotowywanie posiłków i myślenie nad menu:-)
właśnie robimy tortillki - razem w kuchni przy garach normalnie bezcenne:-);-)

Do góry