reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Post co Ty o tej porze jeszcze robisz??? to ja już do młodego wstawałam w tych okolicach:sorry2:
aaa bo nam się znowu w nocy zaczęły bale,tym razem z nocnikiem.Ok 1 słyszę jak zbiera całą bande -metrowego Boba,2 miśki i ośmiornicę i leci z tym wszystkim do nas spać,tylko,że my sie ledwo w trójkę mieścimy a co dopiero jeszcze ta zgraja miśków.No więc ja go spoworotem do łóżeczka odprowadzam,10 min jest płacz,że do taty,po czym ,ze na nocnik,siedzi z 15 min,za chwilę sie kładzie,ja siedze przy nim jeszcze jakieś 10 ,wymykam się z pokoju i za chwilę znów słysze"na nocnik" i tak sobie latam ze 2 godziny:wściekła/y: a pobudkę mamy o 5.30.:baffled:
No więc przewidując ten scenariusz położyłam sie wczoraj o 20:rofl2:,jakois tak mnie zmogło i jak usypiałam Macka to już bym sama ze 3 razy usnęła,więc jak zasnął to fik pod prysznic i do łóżka:-p

Dzięki za podpowiedzi co do prezentu:tak: Może faktycznie w takim autku kasę dac,żeby nie zapomniała na co zbiera i nie wydała na piwko i fajki (wiecie taki wiek:dry:):-p .Dziewczyny w pracy mi podsuneły tez pomysł z bransoletką z grawerem.To się teraz będę zastanawiać.

U nas okropnie leje:wściekła/y: a juz tak fajnie wczoraj było.

reklama
witam
pare dni mnie nie bylo, bo nadrabialam artykuly na Mamopedii (napadła mnie wena tworcza:) ) a przedwczoraj bylismy na zakupach wGdansku i w Ikei; nakupowalam dupereli :d fajnie bylo; dzinsy za 9 zl kupilam tez hehe Kamu straszna tragediaa dla tej rodzinki
Zamowilam lozko pietrowe i zaczynamy odswiezac pokoj dzieci; juz powynosilam prawie wszystko :) bedzie ladnie; a Oskar jak sie cieszy hihihihihi
Surv wczoraj babeczki robilismy, lubie z nimi piec, Werobnika tez taka napalona
Dorka moi daja mi spac wreszcie do okolic 8, nie moge juz narzekac; moze w przyszlym tygodniu bym Was odwiedzila? jak pracujesz?
u nas troszke sie rozpogodzilo, musze wyjsc z dziecmi na dwor, bo juz ich roznosi

U nas ładnie od rana - suuuper!
Madzia, też przez chwile pomyślałam o bransoletce, ale pieniądze na pewno praktyczniejsze.
Ło, niezła banda pluszaków ;-) U nas ostatnio tylko jeden szczurek Ikeowski - to Miki i 2 (!) pieluchy - Olga

Ale mam lenia od rana...dobudzić się nie mogłam, teraz do roboty zebrać się nie mogę, a jeszcze trzeba dokończyć sprzątanie i przyjęcie...może dziecko zagonię do roboty a sama z książką do wyrka? Zeby jeszcze młoda nauczyła się tłumaczyć, to bym złote życie miała:-)

Madzia, to niezłe jazdy macie z tym nocnikiem, ale milo, że Maciek w ogóle sam sygnalizuje potrzebę (nawet jak udawaną) - u nas do 10 par gatek dziennie schodzi, bo Flora twierdzi, że nie chce siku nawet jak w tym samym momencie leje jej się po nogach:-p Od poniedziałku zaczynamy ostry reżim całodobowy i zobaczymy, choć lekko mi się odechciewa jak R chodzi po domu i marudzi, ze znowu nalane....jakby sam od razu z porodówki na nocnik wskoczył:-p No i od poniedziałku Flo w domu choć smutno to widzę, bo R się nią zajmuje wg schematu - siadamy na łóżko i oglądamy bajki, po 5 minutach dziecko się nudzi i leci do mamy a tatuś udaje, że nie zauważył i po godzinie przychodzi i się dziwuje, a co to Florka z mamą robi:wściekła/y: no nic ma powiedziane, że jak się dzieckiem nie zajmie to albo powrot do żłoba, albo ja biorę urlop a on szuka innego sponsora:-p

Iza, to widzę, że i u Was remont? U nas w powijakach, bo nie mam pojęcia od ktorej strony sie zabrać...niby pomalować i panele zrobić mogę sama, ale z kolei mieli nam ten sufit wymieniać (2 miesiące temu!!) a bez niego nie ma co za malowanie się brać, bo wszystko zapaskudzą no i siedzimy z ręką w nocniku:baffled: Na razie zatem wywalimy tylko nasze łóżko i kupię w Ikei to co wybrałam za Flo, poszyję jej dekoracje a z resztą albo poczekamy, albo jak się wkurzę to zrobię, a przy zrywaniu sufitu zażądam ponownego odmalowania...

Post, no kiedy my w końcu zobaczymy, co szyjesz? Strasznie ciekawa jestem:tak::tak:

no nic, wszystkie preteksty odciągające od pracy już wykorzystane - nie ma rady, trzeba siadać:baffled: A, Kasia, ja staram się tłumaczyć tylko na polski - zgodnie z zasadami translatoryki:tak: Czasem mi ktoś coś na angielski wciśnie ale to męka dla mnie, a dla późniejszego czytelnika zapewne też czytać moje wypociny:-)

Cześć!!
Surv twój R ma podejście jak mój ojciec, na okrągło marudzi ,że nalane.Masakra zachowuje się jak by nigdy nie był dzieckiem.
Madzia to macie z tym nocnikiem,ale wczoraj byłam u kuzyna i oni mają Misie miesiąc młodszą od Maksa i ona już ładnie robi na nocnik. A jak wracali z nad morza to ona co jakiś czas, że siku i Michał musiał z nią wychodzić (na dworze ulewa straszna on z nią tak stoi pyta się "i jak Misia, już?" a ona na to "a nie chce mi się" i tak było kilka razy. Myślał,że wyjdzie z siebie
Iza dobrze,że dzieci dają ci wreszcie pospać
Post podziwiam Cię ,że jeszcze ci się chce szyć
Dobra zbieram się szykować do pracy

No wyjść można z siebie jak sie siedzi o 1 w nocy i 20 min czekamy az cos poleci.Później do łóżeczka i znów wołanie o nocnik.Naszczęście w wiekszości wypadków jest kupa albo siku,a poza tym nie moge zlekcewazyć proszenia o nocnik nawet jeśli sie później okazuje,ze to była ściema.

Survivor no z sikaniem to jesteśmy może niecałe pół kroku dalej,bo już ostatnio nie jest tak często nalane i gaci nie musze suszyć suszarka,bo w taką pogode tydzien temu suszyłam 11 par zmoczonych w 3 godziny.Ale są też przypadki tego typu co u Was,pytam czy chce siusiu,mówi ,ze nie a za chwilę leje.z tym ,ze naleje tylko trochę ,siadamy zaraz na nocnik i reszte juz siusia do nocnika. Z kupa naszczęście jest więcej trafień,choc wczoraj też mu sie trochę zapomniał i zanim powiedział "ooo na nocnik " to juz miał troche w gaciach.
Z tym zajmowaniem się dzieckiem to widzę,ze nasi panowie mają podobnie:baffled: Ale ostatnio ,ku mojej uciesze :-), młody częsciej ciagnie K do zabawy niż mnie i nawet nie da mu wyjśc na chwile do ubikacji:-p
I jeszcze jedna sprawa,ale już ostatnia i więcej ci nie przeszkadzam:-p - Jakie łóżko wybraliście w Ikei? my się też zastanawiamy nad wymianą.

Madzia, my to takie dziewczyńskie dla malej królewny kupujemy: IKEA | Dzieci | Łóżka dla dzieci | MINNEN | Rama łóżka, reg. dług./ podst.szczeb, czyli matka realizuje swoje marzenia z dzieciństwa:-D Ale wybrałam je też dlatego, że ma regulowaną długość, a u nas w pokoju przy obecnym ustawieniu wejdzie takie góra 160 cm długości- no i na początku zrobimy jej krótsze, żeby nie czuła za bardzo przeskoku z łóżeczka na łóżko dla dorosłych. Do tego szyję jej poduchy i kapę patchworkową i ochroniacz na ścianę...i wszystko za góra rok pójdzie na śmietnik, jak mała złapie fazę na 'wszystko różowe":-p:-p

Survivor mnie się też to łóżko bardzo podoba,a białe jeszcze bardziej,hmm...ale cóż może i ja kiedys spełnie swoje marzenia:-) Nawet nie wiedziałam,ze ma regulowaną długośc-super.Tylko co z materacem? zostawicie ten z łóżeczka? chyba będzie za mały. No bo jak dopasowac materac ,skoro łóżko jest reguklowane to materac też by sie taki przydał,a chyba jeszcze takiego wynalazku nie ma?

reklama
no właśnie weszłam na strone Ikea i faktycznie takie materace mają,oj ja zacofana:-D
Ja myslałam o takim pietrowym http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80123993 Wikei są fane aranzacje z baldachimem http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40116206 Może byc na jedno dziecko (Spi na dole lub na górze a wtedy dół do zabawy) lub na dwoje dzieci. Tylko z tych piętrowych są też fajne w innych sklepach ze zjeżdżalnią np lub innymi wymysłami,ale cena tez niezła:baffled: Chyba będzie jedna to co wkleiłam.

Do góry