Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
a tosika co tak rzadko? ejjj
) a wczoraj najpierw miałam trochę biegaństwa i to w sprawach biznesowych i domowych a wieczorem sie zestresowałam, bo mała znowu przeziębiona:-( w nocy zaczęła kaszleć:-( M krzyczał, że to moja wina (panikarz jeden
) bo wyszłam z nią w taką pogodę na spacer, a nie powinnam bo on slyszał, ze mała rano harczała
no ale czy to możliwe aby po paru godz. od spaceru od razu choroba się wylęgla?? do tego ona była szczelnie opatulona w wozku?? bardziej to mogła się zarazić od mojego zasmarkania:-( i tak biedulka pól nocy sie męczyła, a ja razem znią
niewiem ale jak słyszę jak moje dziecko kaszle, to mnie normalnie jakby serce się krajało:-( dzisiaj małą nasmarowałam pulmexem, nanoc dałam przeciwkaszlowy syropek (pisze, że od 3 roku zycia to niewiem czy dobrze?) a na jutro przygotowalam miksturę z cebuli, czosnku, miodu i cytryny
ciekawe czy wypije? nic jak coś to siłą jej wlejemy;-)
no ale bądźmy dobrej myśli, jak coś to mam nadzieję, że moje koleżanki z bb pomogą i wymyślą jakiś fajny myk na sprzedaż mieszkanka;-) jednakże tak między nami to fajnie, ze sie nie sprzedaje
bo tak to by były piniędze ale zmyją szybko, a tak dom może dłużej będziemy wykanczać, ale za to jest jakaś przyszlosciowa alternatywa mieszkaniowa dla Kornela
ale się wyprowadziliśmy "na salony" dopiero jak mały miał ponad trzy lata;-) aczkolwiek aby tradycji stalo się za dość zmieniliśmy mieszkanie na większe i co? powiększyliśmy rodzinę i znowu jesteśmy na lodzie
ale postanowilam, ze mała będzie urzędowała w naszej sypialni do momentu przeprowadzenia do domu (a kiedy to nastąpi, tylko wzdychać i szukać piniedzy na drzewach

) ale ja też zrobiłam taki myk jak Dorka- nastraszylam Kornela, że przeniosę małej łóżeczko do niego, to wiecie jakie miała oczy?? ...bezcenne

ciekawe że jak ja mam na 6 to śpi do 7

oby nie zapeszać
mam nadzieję że powoli to będzie normą i zaczniemy tez sikać tylko do nocnika
:-)
A syropek pyszny to dzieci chętnie piją
Można też Fenistil w kropelkach (to też lek na alergię)

Mój by zwiewał gdzie pieprz rośnie,a i obcej osobie by sie dotknąć nie dał,dlatego sama go obcięłam,ale zadowolona jestem ,bo całkiem fajnie wyszło
a na lato mam zamiar maszynką go opitoilić ,tylko żeby dał,bo on bzyczących rzeczy sie boi

Najgorzej to ze spaniem będzie,bo Macius generalnie już ładnie zasypia w łóżeczku,ale też dobrze wie,że babcię można łatwo omamić i pewnie go znów na kanapie położy
Mam nadzieje ,że ten jednorazowy wybryk go nie zepsuje,bo ostatnio naprawdę ładnie śpi całe noce w łóżeczku od 20 do 6.30
.
no ale tak to jest z tą naszą służbą zdrowia
le teraz jak lata w pieluszce to co jakiś czas woła kupa albo sisi, rozbiera się i siada na nocnik i robi siusiu czy czasem kupkę. Tak jakby w pieluszce bardziej o tym pamietała....
) i wtedy szanse, że pacjenta weźmie na swój oddział i zoperuje poza kolejką znacząco rosną... A system chory rzeczywiście, jakim cudem mama z takim uszkodzeniem kolana ma do sierpnia biegać?

Nic, czekamy do wiosny, puszczę ją bez pieluchy i będę za nią ganiać z mopem...
Więc na razie chodzi w ząbek czesana, z grzywką wychapaną przez matkę

Misia tak samo jak Lenka w pieluszce bardziej pamieta a wolaniu na nocnik
A to co lubimy robic zawsze bardziej ciagnie niz obowiazki