reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Ja tylko dzień dobry powiedzieć chciałam, poczytam Was później.Mam jednak pytanko: w jakim wieku dziecko osiąga właściwy kolor oczu?Ja i mąż mamy brązowe, Zosia urodziła się z niebieskimi a teraz ma takie nijakie czyli niebiesko-piwne.Całuję Was i uciekam odezwę się jak Niuńka pozwoli:-)

P.S. brrr zimno i wieje ze spaceru nici:-:)-:)-(

reklama
Czesc cioteczki :-D Dzisiaj z malym pospalismy do 8:30, oczywiscie z przerwa o 6 na mleczko. Ogolnie Kacperek jest strasznie marudny. Siedzi mi wlasnie na kolanach i pcha sie do klawiatury. Pisze jedna reka wiec wybaczcie mi styl pisania :rofl2:

A my dzisiaj takze konczymy 5 miesiecy :-D:-D:-D:-D

innym solenizantom zyczymy wszystkiego naj naj, a zwłaszcza imiennikowi czyli Kacperkowi Ady :-)

W ogole to zła trochke jestem bo wczoraj mielismy odebrac notebooka z Ery a tu trzeba czekac bo na stanie nie maja i nie wiadomo czy do swiąt beda :wściekła/y: Barany..

Na szczescie stluczka meza nie by6la zbyt powazna i dzieki szwagrowi mechanikowi auta bedziemy mieli gotowe prawdopodobnie jutro :-D uff
A naprawe 2 auta pokryje ubezpieczalnia i niech spadaja ;-)

Oho Kacprowi wlasnie sie bekło i mnie popluł deserkiem :-D Idziemy ratowac ubranka. Przeciwnik = jagody :-D Kto wygra? hehe

A my juz po spacerku,nie bylismy nawet pół godzinki bo tak zimno,u nas -7,jakos bałam sie w taki mróz chłodzic go dłużej,taki miał czerwony nochalek:-)
A teraz spi wiec biore sie za te okna:tak:
OLCIA ja mam niebieskie maz brazowe i mały miał raz takie raz takie każdy widział co innego,ale juz od jakis 2 miesiecy ma brazowe,ale gdzies słyszałam ze dziecku moga sie oczka długo zmieniac,ale ile to nie wiem,może do roczku?jak ktoś wie to ci napewno napisze:-)

Patra Ada Wszystkiego naj dla małych

My tylko na chwileczkę, Mała ucina sobie drugą drzemkę, a poza tym to Maruda z niej, sama tylko poleży z pięc minut, nic nie mogę sama przy niej zrobic, dlatego teraz lece wykorzystac to że śpi :no::no::no: Nic ją nie ciekawi, zabawki, mata, karuzela :no: Może będzie lepiej jak będzie sama siedziała, bo już nie wiem.
Trochę Was od wczoraj podczytuje, ale pisac to już nie za bardzo mogę, melduję tylko że żyje :tak:

Dmuchawiec Aniołki pierwsza klasa po prostu

ja też mam dość. Od kilku dni Julka daje mi w kość wieczorami, zasypia niby o 20, ale o 21 już nie śpi o tak do 24. Ja padam mąż pada a ona dalej gada. Nie wiem skąd mała bierze na to siły. Teraz M usypia ją w bujaczku bo ja nie miałam już siły i nerwów jej w łóżeczku usypiać. Zaśnie i za godzine się budzi bo głodna. potem ok 5-6 i pośpi max do 8. W dzien drzemki po 45min max godzina i też sie z nia nie wyspie bo ja zasypiam ponad poł godziny. Koszmar jakiś.... Za to w dzień jest boska tak fajnie gaworzy i wogóle jest cudna hihihi, tylko te noce:-(

a jak usypiasz Julkę???
maylah
ja na gondolę kładę kocyk złożony na pół, a Zosię ubieram w pajaca, na to cieplejsza bluzeczka, taki niby miś z zakrytymi łapkami i stópkami i przy takim mrozie jak dziś w puchowy śpiwór z rękawami i kapturem.Oczywiście czapka.

CZY MACIE JAKIŚ SPOSÓB NA TAKIE MOCNO PORANNE WSTAWANIE?????? :-( później spać się nie da bo mało śpi w ciągu dnia i wieczorem jest już bardzo zmęczony.
też chętnie poznam sposoby na nocne pobudki, bo u nas to już taka kołomyja z tym spaniem się porobiła, że nie wiem co mam o tym myśleć.Albo przesypia całe noce, albo jest 7 pobudek, albo tak jak od kilku dni 2 pobudki, natomiast dziś przeszła samą siebie:spała od 22 do 2 w nocy, dostała cyca i spała do 6 rano potem znowu jedzenie i spała do 12:00:szok::szok::szok:przed chwilą się obudziła.Od początku staram się zachować rytm dnia czyli wszystko o tej samej porze ale widać moje dziecko ma to w nosie:-(
Dmuchawiec czy Ty jakąś szkołe plastyczną skończyłaś???Gały mi wyszły z orbit na widok tych aniołków.Zazdroszczę ludziom, z takimi talentami, bo ja jedyne co potrafię ulepić to pierogi:-(
adddaaa, Patra dla dzieciaczków wszystkiego najlepszego, zdrówka i radości:-):-):-)

witam popołudniowo
wszystkiego naj naj naj patra i adddaaa dla waszysch maleństw
dmuchawiec super te aniołki tylko pozazdroscić talentu
maylah ja ubieram malego w spodnie, pod spodem rajstopki, bluzke i na to bluze wkladam do spiwora i na to cieply koc i tak sobie z 40 min. wedrujemy

u nas dzisiaj -5 ale jeszcze wychodzimy i powoli ucze malego spania w domu w wozku ale bez zimowego ubrania, bo jak do niedzieli nie naucze to prezentow nikt w tym roku od nas nie dostanie:-):-):-)
dziewczyny ja sie nie obrazam za te uwagi o moich tesciach, sama sie z tego smieje moja siostra powiedziala jak ich zobaczyla ze wygladaja jakby z cyrku sie urawali:-D:-D:-D tak poobwieszani zlotem, na kazdym palcu pierscionek i po 3-4 sygnety u tescia hahahahhaha. ale wczoraj znow ta gadka ze z malym powin nam gdzies isc ze nie raczkuje, a i wkoncu do tesciowej dotarlo ze ma nie calowac malego ani w twarz ani raczek, jak przychodzi z zimnem na twarzy bo to dla niego niebezpieczne i nie chce zeby on tez pozniej mial jak moj D, oczywiscie foacha walnela i powiedziala ze to nic takiego.

Witamy sie ponownie!

Juz jestesmy po szczepieniu. Zosia płakała jak na Zosie przystało-czyli w całej przychodni było ja słychac. Na szczescie krzyczała krótko, zaraz ja zagadałam i nawet w czapke ubrac sie dała bez płaczu:tak:
Pytałam o spacery w mroxna pogode, i tak:
jesli jest na plusie- mozna nawet 2 godziny spacerowac
od -1 do -4 ok godziny maxymalnie
od -5 do -7 ok pół godziny
od -8 do -10 ok 15 minut
od -10 wcale nie mozna:no:

Czyli ja dzis przesadziłam:eek: Ale mam nadzieje, ze nic małej nie bedzie. Nosze ja w chuscie, zasuwam moja kurteczke do samej góry, tak, ze Zosii tylko czubeczek głowy widac. Wiec zwr/ócona do mnie brzuszkiem oddycha ciepłym powietrzem. Po powrocie miała ciepła buźke, nosek, raczki-cała była ciepła, wiec powinno byc ok.
Ja słyszałam ze ok roczku kolor oczu sie ustala dopiero.

Szkoły plastycznej nie konczyłam:-D

Justysia anioły maluje plakatówka i pryskam lakierem bezbarwnym w sprayu. Pisałam, ze mozna lakierem do włosów spryskac, to tez nadaje troche połysku ale chroni tylko przed blaknieciem farby, nie przed wilgocia.

Wszystkim maluszkom, które obchodza dzis mini-urodzinki duzo , duzo zdrówka i usmiechu na pucołowatych buźkach! :-D

Nie wiem co jeszcze miałam napisac...
Fajnie, ze podobaja sie anioły, ale musze uwazac, bo przez te Wasze pochwały w samozachwyt wpadne:tak:
Pa, pa! Całusów 102!:-D

czesc cioteczki.
u mnie robert zasnal dopiero o 23 ale za to obudzil sie o 8.30 iec tez sie wyspalismy. Dzisiaj jest za to uz spokojniejszy. Na cale szczescie.
dzisiaj ropracowal gryzaka na czecie pierwsze (ale on jest z 2 czesci bo ta do gryzieniajest wymienialna)i bawil sie sama raszka ktoraj jest z twardszej gumy. wyslizgiwala mu sie z buzi wydajac przy tym dzwiek. Tak sie przy tym chichral. A teraz sie bawi z tata jak by sobie tu wlozyc jego reke do buzi hehe.

No i oczywiscie zyczonka dla wszystkich jubilatow dzisiejszych z okazji mini urodzinek:-D:-)

WSZYSTKIEGO NAJ DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTOW!
nam sie udalo zaliczyc spacerekw ogrodku, bylysmy 40 minut, temp -1 wiec nie tak zle ale musialysmy sie zbierac bo u sasiada obok znow drzewo zaczeli scinac i halas no i wiory wiec my myk szybciutko do domku...oj kiedy to sie skonczy bo scinaja jedno drzewo juz 3 dzien:szok:
u mnie podobnie jak u ciebie maylah ze jak wychodze na spacer z domku to mam tylko dluga ulice ktora jest bardzo ruchliwa:wściekła/y: no i zostaja nam tylko niby spacery w ogrodku. Po nowym roku sie przeprowadzamy blizej plazy wiec na wiosne jak znalazl, spacery nad woda no i zima tez dobrze.
mamuska dzis dzwonila ze juz zamowila tort na chrzciny Mariski bo mamy w poniedzialek, ah juz nie moge sie doczekac by wysciskac rodzicow.
No nic ja spadam sie pakowac bo jutro jedziemy...

reklama
BeataZ To miłej podróży życzę :tak::tak:

vercik_86 zdolniacha z tego Twojego Robercika :-D:-D

dmuchawiec Jak Malutka była taka cieplutka :-D to na pewno jest ok :tak: Wy się nawzajem grzejecie a nie tak jak w wózku, ziębi od dołu i w ogóle.

Basienka26_2009 3-4 sygnety? :szok::szok: O Matko!!! I to mu nie przeszkadza? Mojemu M to ciężko było się do obrączki przyzwyczaic

Dziewczyny widziałyście gdzieś w internecie jakiś fajny przepis na taką super chatkę z piernika? Chyba podejmę się takiego wyzwania :eek:

Do góry