Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
W ciąży z córą też byłam śpiąca ale tylko w 1 trymestrze, później miałam w sobie pary bez liku. Teraz się nie nadaję do niczego:-(
Pierwsze zajecia z pania psycholog to byla totalna porazka - laska non stop chrzanila jak wazne jest by partner byl przy porodzie a jak zapytalam co jesli bedzie mial pozniej traume to powiedziala ze po 3 spotkaniach z psychologiem mu minie! Jak to powiedzialam znajomej ktora wyklada psychologie na UJ to sie obie usmialysmy po pachy
Oczywiscie zapytalam pani psycholog czy ma wlasnie dzieci i czy rodzila to powiedziala tylko ze ma dwa psy
No generalnie porazka na maksa ale chyba tylko mnie wnerwiala bo wiedzialam jak bardzo jest niekompetentna. Drugie spotkania polozna o porodzie i juz lepiej. Co wiecej wczoraj pol nocy wylam ze ja sie boje porodu naturalnego, ze nie chce, ze jestem wyrodna matka itp. I dzis rano dorwalam nowe Zwierciadlo a w nim wywiad z laska ktora tlumaczy ze czesc kobiet boi sie porodu bo moze same pamietaja swoj traumatyczny porod!!! W trakcie porodu moja mama zemdlala bo powiedzieli ze umieram i musieli mnie wysysac prozociagiem wiec mialam mega traume podczas porodu! Tak wiec dzis rano pierwszy raz w zyciu zdalam sobie sprawe dlaczego boje sie porodu i przestalam czuc sie winna i w koncu jestem gotowa na porod
Musze sobie "przepracowac" swoj porod jeszcze raz, poczuc w sobie pierwotna sile i isc rodzic
I nie przec jak nie ma skurczow i nie pozwolic nacinac krocza itp- laseczki, zachecam do szkoly rodzenia - ja bylam w szoku ile mam praw jako rodzaca!