reklama

Lipiec 2011

Petronelka mnie lekarz kierował do Instututu Genetyki ale tam nie mają terminów - z badaniem trzeba się zmieścić do 14 tygodnia. Dlatego będe robic je w Zdrojach 3 stycznia. Są płatne. A Ty gdzie będziesz robić

reklama
Hej,
Jak byłam ostatnio - 10 tc to lekarz mi powiedział, że jest za wcześnie na mierzenie przezierności, poza tym od innego gina wiem, że aby badanie było miarodajne dzidzi musi mieć już 4,5 cm.
No a wtedy dziabąg miał 3,1 i lekarz nie chciał mi nic powiedzieć, bo za wcześnie było.
No i teraz muszę czekać.
Ale myślę, że to zależy od lekarza, każdy ma swoje doświadczenie i nim się kieruje.
Trudno, jak będzie trzeba to wytrzymam nawet do drugiego stycznia :)

Lekarze napewno wiedza co robia:) mi powiedzial bo udalo sie zmierzyc a wiem ze jak pojde nastepnym razem to napewno sie zmieszcze w przedziale tyg wiec zmierzy juz konkretnie :) nie martwcie sie bedzie dobrze;)

A i jeszcze zapytałam gin o związek pomiędzy ilościa uderzeń serca a płcią. Jego mina była bezcenna i powiedział, ze dobrze, że nie ma czasu siedzieć w internecie :)

A i jeszcze zapytałam gin o związek pomiędzy ilościa uderzeń serca a płcią. Jego mina była bezcenna i powiedział, ze dobrze, że nie ma czasu siedzieć w internecie :)

Ja też o mało nie padłam jak to przeczytałam.....To chyba jedna z wiekszych głupot jakie słyszałam. Choc nie powiem, słyszałam co nieco.....Na przykład:
kiedy masz za mało żelaza, nabij jabłko gwoździami, zostaw na noc, rano wyjmij gwoździe i zjedz jabłko......padłam.

Ja już od rana w pracy, ale chyba urwe sie wczesniej, zimno jak cholera, Maja w domu....tęskni mi sie za nią. Musze zacząć szukać następcy. Mam dość tej roboty.

Mnie o związku tętna z płcią poinformowała połozna w pierwszej ciąży, i tak jak pisałam wcześniej, sprawdziło sie w obu ciążach.
Ale nie twierdze ze to szczera prawda ;) Sama traktuję to jak zabawę...
Gwoździe z jablkiem? hmmm :-D

eheheh no nieźle z tym tętnem. A u mnie ja mam bradykardię dlatego ze od małego trenowałam i mam wolniejszy puls i wiekszy wyrzut krwi na obwód wiec ja na to nie patrzę.... tym bardziej ciekawa jestem co bedzie u dzidzi...ale mam dylemat z tym ginem i juz... powiedzcie mi tak: wybieracie tego co: odp
a) pracuje w owym szpitalu i ma coś do powiedzenia w nim zastępca ordynatora
b) nie pracuje w zadnym szpitalu co ma być poród i da tylko skierowanie i ma swoją jakoś polożna

Cześć Dziewczyny! eh jak te święta szybko lecą! szkoda, że już za nami. Gwoździe z jabłkiem to najlepszy hit tego dnia! nie mogę...dzięki za poprawę humoru:)

reklama
zuzu w poprzednich ciazach chodzilam do lekarza, ktory nie pracowal w szpitalu, ale mialam umowiona połóżną i to ona faktycznie była przy porodach (od początku do końca). Lekarza budzili (rodziłam dwa razy w nocy) dopiero na koniec porodu.

Z doświadczenia wiem, że lepiej miec połozną umówioną niż lekarza, bo ten jeśli nie ma akurat dyżuru to i tak nie pojawi się w szpitalu (tak miały moje dwie znajome). Wiadomo lekarz lekarzowi nie równy. Więc ostateczny wybór i tak nalezy do ciebie :)

A ja dzis jestem nieprzytomna. Wstałamo 8.00. W nocy się nie budzilam, a mimo to oczy mam na zapałkach. Zaraz dam dzieciom obiad i chyba się zdrzemnę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry