reklama

Lipiec 2011

Czesc mamuski ;-)

Ewa wrocila na senne tory, dzis tylko jedna godzinna przerwa w spaniu miedzy 2.40 a 3.40. Byloby krocej, ale zaczelo lac i to tak mocno ze az Ewcia sie wystraszyla i rozbudzila.

reklama
Hej Dziewczyny!

Gocha, u nas nocka podobna do Waszej - przed 20 Mateusza zasnął, obudził się przed 3, a potem przed 6 - od 6 do 6.30 troszkę zabawy i sen do 8 - ale jestem wyspana!!! :)

Wczoraj byliśmy u lekarza i dostaliśmy skierowanie do neurologa, bo wg P. dr ma lekką asymetrię i lepiej to sprawdzić.... no to sprawdzimy, tylko najbliższy termin na listopad - a to prywatne przychodnia.... mam nadzieję, że Mama mi pomoże w jakiejś wczesniejszej konsulatacji, bo jak będzie konieczna rehabilitacja, to wolę zacząć wczesniej..... ale się ucieszyłam, jak przeczytałam, że Wisienka ma już efekty po tygodniu ćwiczeń....

miałam tyle napisać, ale zapamiętałam, że niedoszły zięć Marzenki to kawał drania.... tacy faceci się zdarzają, ale najważniejsze, że córka ma w Tobie oparcie, a faceta trzeba będzie ścigać o alimenty!

I któraś się pytała o witaminy K+D. 2 lekarki mi powiedziały, że K+D się daje do 3 m-ca, a potem samo D.

U nas paskudna mgła o poranku - mam nadzieję, że słonko się pokaże!

A mój mąż ma dziś imieniny i z tej okazji robię faszerowaną paprykę :)

Maqnio Rózinka :*:*:*:*:*:*:*:*:* :-D moja nzów w dzień mało spi 3 razy po godzince na spacerku tylko lepiej jest oczywiście z karmieniem bo inaczej pobudka by była szybka noce zas ładne jak zasnęła o 21.30 wstała dopiero 2.30 więc jak na nią to mi dobrze pospała a ja o 5tej już wyspana byłam jak nigdy :zawstydzona/y: :-D Monisia przetrwamy to jakoś ja walkę ze smoczkiem a Ty Rozinki humorki z niespaniem :*:*
konwalianka :*:* no piła wcześniej buteleczką mleczko bo myślałam,że jej moje nie starcza ale jednak się grubo myliłam :-D ;-) dziekuję poszukam takiego jak ma w buteleczce może złapie ...oby ;) a pierś taką jadłam już 2 razy i nic mojej kruszynie nie było ;)
Corin Ewcia to złote dziecko widzę :-D i niech tak pozostanie zawsze będziesz miała więcej czasu dla starszaków :*:*
balkan u mnie chyba padało w nocy chociaż spałam jak suseł :zawstydzona/y: zauważyłam tylko mokre chodniki jak wstałam :zawstydzona/y::-D

Madzia skarbie, to ja byłam pierwsza :) zobacz na edit- hehe i na kawę też się piszę, choć będzie to druga..
maqnio, no właśnie dałam mu..a on nie lubi słodkiego, więc trochę sie krztusił i wypluwał..nie wiem ile z tego mu zostanie..no zobaczymy.. bardziej martwię się tm, jak podać mu to siemie lniane.. kurde to gęste jak cholera..a ja nie mam odpowiedniego smoczka..na gwałt muszę butelkę zakupić..
balkan, mnie sie udało zapisać małego do neurologa na 5 październik, więc całkiem nieźle.. ale to zależy w jakiej przychodni chcesz, bo z tego co pamiętam masz lux med.. ta moja pediatra to jakaś dziwna jest..uważa, że wszystko w porządku a ja się martwię, bo mały nie chce układać rączek pod brodę na brzuszku.. ech..

ja cieszę się za to, że przepuklinka mu się już chowa, więc jest światełko w tunelu :)
oo i przyjechał listonosz.. jest dostawa sab simplex - jesteśmy uratowani :-)

trzymamy kciuki za szczepienia

Ostatnia edycja:
hop hop, i ja nie spie w sumie juz od 6.nocka taka sobie, mała budzi się w nocy ostatnio częsciej niz kiedys- jak zasneła o 21 to potem przed 1, o 3.40 i po 5 . najadła się i teraz spi. Taka jakas nad ranem niespokojna....moze to przez ten brzusio po żelazie?
Ja korzystając z okazji ze Nati spi i znalazłam jakies dżinsiory w które weszłam!!!!! Hurra!
Miłego dzionka kochane!

Witam porannie:) sukces, dzis nawet sie nie położyłam jak wrócilam z zerowki czyli od 6.30 nie śpię,bo mała wtedy zjadła i zrobila kupę:) koło 8 zrobila drugą po pachy!! jak ją powycieralam to połozyłam na lożko żeby na tym przewyjaku nie leżała obsranym, to mi nasikała na łozlku!! nosz czerepa mała:) nocka ok, mała zjadła przed 21, potem o 2.30 i 6.30, taki rytm ma zazwyczaj, jeszcze nigdy sie nie zdarzyło, żeby miała przerwę dłuzszą w nocnym spaniu, tylko zje i dalej śpiocha..

orchi, moja na poczatku tez smokiem pluła, ale juz sie przyzwyczaiła i teraz smok to jej przyjaciel, jak raz go zapomniałam wziąc jak zawoziłam męza do mamy jego (10 min drogi) to był ryk jakby ja ze skóry obdzierali:) ona lubi z aventu płaski i teraz kuzynka mi przywiozła z niemiec tez takie płaskie i je lubi bardzo:) z tomme tippe jej nie podpasowały..

teraz owisianka i herbatka owocowa:) mała zasnęła

Ostatnia edycja:
balkan u nas też asymetria napięcie mięśniowe z przewagą strony prawej mamy cwiczenia metodą NDT x 4 i terapię ułoźeniową x 1 ot i tyle zaleceń
corin gratki dla ewy
konwaliank;-)o
dodi u nas to samo smok w każdym kącie i w każdej torbie

od kilku dni boli mnie cos podbrzusze jak nacisnę..nie wiem co to może być, czyżby jajniki sie juz odzywały? może zaczynaja pracować i dostane okres...a myslałam że poki karmie to go nie zobaczę:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry