Witajcie! u nas słonecznie, oby na dłużej!
Filipek ostatecznie dzis do żłobka nie poszedł, mąz pojechal z nim na kontrol, wole miec pewność ze moze isc do złlobka, niz mialby mi znowu się rozchorowac za dwa dni.Lekarz stwierzdzil, ze jest ok więc jutro znow zmagania złobkowe, ale poki co czekam na wizytę z biura rzecznika i nic się nie odzywam....cisza przed burzą

Oczywiście dziękuję Wam za wsparcie, bo bylam pewna obaw..
Teska, fajnie ze znow wpadasz do nas, znakomicie wiem jak to jest zyc na krawedzi finansowej, przerabialismy to zaraz po slubie, chociaż wtedy tylko mąż nie pracowal, ja caly czas mialam dochod ale udało nam się zajsc w ciąze- wizyty u lekarza priw, wszystkie badania i urzadzanie czterech kątow dla nas..... Potem sytuacja się powtorzyla jak skonczyl mi się zasilek maciezryński, mąz mial pracę ale zostałam bezrobotna, tez było cięzko. teraz niby sytuacja się poprawila, ale cięzko doczekac do wyplaty bez zapożyczenia się, czekam az moja sytuacja się wyjasni, bo mam wziąc udzial w takim projekcie dla mam wracających na rynek pracy- niby się zakwalifikowalam, ale jutro jak bede miec decyzję w reku, bede szczesliwa- bede miec platne subsydium przez rok, a potem gwarancję zatrudnienia na rok. Moze wreszcie zapomnimy o klopotach finansowych...
Ania, ja piorę w tym co nasze, juz nie segreguję osobno filipkowego prania, wiec pierzemy w vizirze, persilu, arielu i kolorowe w bryzie. Jak wiem ze są plamy to uzywam wanisha, a ostatnio kupilam domol w rossmanie i jest naprawde dobry. Jak Fifik polejejasnę bluzkę czy bodziak herbatką czy czyms cięzko spieralnym, to raczej zapieram od razu i plamek raczej nie mamy.
sto lat mami, no ladnie!Nasz Filipek zaczął odmieniac wyrazy- uzywa juz zwrotu- z mamą, z tatą, mamy, taty a wczoraj powiedzial do domu. Wczesniej były to słowa w formie podstawowej, a teraz zazwyczaj poprawnie ich uzywawe własciwej formir- wiec na pyatnie czyja to bluza- mowi taty, z kim byles na spacerze- z tatą! alez nam dzieciaki mądrzeją z dnia na dzien....
Monia, dobrze ze to krztuszenei nie wynika z choroby, moze gdzies Kindze zalgala jakas wydzielinka i przez to.Monia masz konto na fb?Jesli tak to chętnie przyjmę twoje namiary na priv.Oczywiscie zyczę sukcesow samodzielnego zasypiania.
Pozdrawiam