Brałam luteinę z powodu wskazań lekarza który mi dawał wypis ze szpitala. Okazało się, że jestem tym nielicznym odsetkiem który źle na nią reaguje, chociaż gdyby ten lekarz mnie znal to by wiedział że ja źle reaguje na manipulacje hormonalne ale nie zrobił oczywiście wywiadu i mój ginek który wie jak cięzko mi było dobrać choćby tabletki antykoncepcyjne stwierdził, że zamiast luteiny mogę spokojnie brać 4 tabletki magnezu, zwłaszcza, że tak jak Tobie szyjka mi się nie skracała. Luteina to czysty hormon i profilaktyczne manipulacja nim to dla mnie troszke jak wypisywanie antybiotyków dzieciom tak pro forma choć wystarczyłby zwykły syrop.Oj też bym to chciała, samą pewnie nie kupię a wątpię żeby się ktoś zaoferował.
A ja się zastanawiam co zrobić bo mój ginekolog stwierdził że w związku z tym twardnieniem brzucha mam brać 2 razy dziennie luteine profilaktycznie, dodam że szyjka trzyma nie skraca się ani nic.
Diabetolog ktora też jest ginekologiem stwierdziła że dla niej niema wskazań i żeby się wstrzymać.
Nie wiem co mam zrobić.