• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2016

Ja muszę brać 2000jm, ale to po pierwsze przez tarczycę a po drugie robiłam badanie i mam na granicy poziom D3.

ja też ze względu na tarczycę biorę tyle co Ty,
gratki dla syna:)

Nieufna, julita1212 - ze wzgledu na nadczynnosc, czy niedoczynnosc?

Biore euthyrox 100 - lecze sie na niedoczynnosc tarczycy od kilku lat... Ale zaden lekarz nie poinformowal mnie o ewentualnym zwiazku miedzy wit.D, a tarczyca ??

Nieufna, badanie na stezenie wit.D rowniez robilam, choc jeszcze w listopadzie - wtedy bylo dosc ponizej normy - mialam 17, ale dunski lekarz nie widzial w tym problemu.

I ogromne gratukacje ze wzgledu na Syna! :) Magik... Sama mam leki i nie cierpie latac...

reklama
Ja też biorę eutxyrox i nie mam przepisanej witaminy.. Popytam.
Poza tym odkąd biorę ten lek to już nie spię popoludniami a w nocy budzę sie o 3 mega wyspana :D Mąż stwierdził, że zacznie mi te tabletki podbierać:) tez tak macie, albo miałyście na początku brania ich?

Biore euthyrox 100 - lecze sie na niedoczynnosc tarczycy od kilku lat... Ale zaden lekarz nie poinformowal mnie o ewentualnym zwiazku miedzy wit.D, a tarczyca ??

Nieufna, badanie na stezenie wit.D rowniez robilam, choc jeszcze w listopadzie - wtedy bylo dosc ponizej normy - mialam 17, ale dunski lekarz nie widzial w tym problemu.

I ogromne gratukacje ze wzgledu na Syna! :) Magik... Sama mam leki i nie cierpie latac...
Ja mam chorobę lokomocyjną od samego patrzenia np na karuzele, nie mogę jeździć autem jako pasażer, pociągiem (chyba że inter. bo on tak nie trzepie) a w samolocie kompletnie nic mi nie jest, nawet jak są turbulencje. Uwielbiam latać a najbardziej startować i lądować :P

Ja mam niedoczynność, usunieta tarczyca. Cóż nie jestem lekarzem, ale jak masz niedobór to powinnaś brac ....

Ja też biorę eutxyrox i nie mam przepisanej witaminy.. Popytam.
Poza tym odkąd biorę ten lek to już nie spię popoludniami a w nocy budzę sie o 3 mega wyspana :D Mąż stwierdził, że zacznie mi te tabletki podbierać:) tez tak macie, albo miałyście na początku brania ich?

Nie AZ tak ;) Ale rzeczywiscie, po zwiekszeniu dawki do setki, czuje sie zdecydowanie bardziej rzeska, wypoczeta, mniej ociezala... I oczy mi sie nie kleja caly czas, spie tez krocej, niz wczesniej :)

Co do samolotu... Startowac jeszce moge, ale cala reszta... Okropienstwo! A przy ladowaniu caly czas sie boje, ze spadam :zawstydzona/y:

Ja mam niedoczynność, usunieta tarczyca. Cóż nie jestem lekarzem, ale jak masz niedobór to powinnaś brac ....

Mam dwa zestawy witamin, jeden tutejszy, drugi polski. W tutejszym jest 400 IE wit.D3, a w polskim wlasnie 2000 IE. Biore je na troche na zmiane, bo roznia sie skladem. Mysle, ze 400 IE to jednak zdecydowanie za malo, a 2000j,m - nie chcialabym brac za duzo, jesli okazaloby sie, ze z jakiegos powodu nie powinnam. Wiec aktualny status wit.D3 zrobie w poniedzialek, juz pytalam w szpitalu :)

reklama
Ja też nie przepadam za lataniem,a młody pasjonat, aczkolwiek jak pierwszy raz leciał w wieku 5 lat to się bał, a potem nagle pokochał. Mam nadzieję, że uda mu się spełnić marzenie i zostanie pilotem, pierwszy krok już zrobił.
Fajnie,że jest wytrwały w realizacji marzeń, Niewiele osób tak ma, a jeszcze w tym wieku.. Mając dwoje dzieci w tym jedno dorastające to ja Ci naprawdę gratuluje i wprost zazdroszczę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry