reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

Zielono-_mi modlimy się za Twoją rodzinkę żeby już wszystko było dobrze. Trzymaj się jesteśmy z Tobą.

A ja dziś pierwszy dzień w szpitalu jak na razie wczasy, na jutro mam zaplanowane badanka. Dziś przynieśli mi tylko luteinę. Czy któraś wie co to za specyfik i po co mi to skoro wszystko w porządku?

reklama
Aniu z jakiego powodu trafiłaś do szpitala:confused:
Ogitu witaj:happy:Dużo dzieciaczków w listopadzie będzie:tak:

ja luteine dostałam profilaktycznie lekarz powiedział mi że przypadku jakiś plamień abym brała po dwie tabletki dziennie, to coś na zasadzie duphaston, nie zaszkodzi a niby taki podtrzymywacz.
Zielono mi, jesteśmy ciągle z Tobą

W sumie to ja przyszłam do szpitala tylko na badania, bo żadnych objawów niepokojących nie mam. Wyczytałam w necie że ta luteina jest pod język a czy coś się stanie jeśli ja ją połknę?

Przed chwilą miałam USG, moja dzidzia ma 15,6mm a PTP na 2.12.2008 i tak czuję że to jednak będzie grudzień a nie listopad jak według OM.:-D

Witajcie :-)

Antilko do Ciebie szczególnie kieruję to pytanie. Od paru dni mierzę ciśnienie krwi i ciągle pokazuje w granicach 140/88. Waha się w górę i troszkę w dół. Nie wiem czy dzwonić i alarmować gina czy jeszcze wytrzymać do kolejnej wizyty, która będzie w następny wtorek (22.04.08) Wyczytałam że właśnie ciśnienie od 140 to już nadciśnienie. Z góry dziękuję za podpowiedź co z tym robić :happy:

Ogitu witaj :-)

Anka34 super wymiary dzidziołka :-) A z tym porodem to i tak do końca nigdy nic nie wiadomo ;-) Więc może wyjść zarówno na listopad jak i grudzień :-)

Monik my sie znamy ze starajacych :-) ja bym ci radzila zadzwonic i zapytac gina
wiesz on bardziej bedzie wiedzial co ci doradzic niz my :-) a nadcisnienie w ciazy moze byc niebezpieczne wiec dzwon :-) .Zobaczysz on cie uspokoji :-)

Witajcie dziewczynki....
U nas w zasadzie wszystko ok.....Wczesniej nie pisalam, ale z piatku na sobote znowu troche krwawilam, na szczescie jak zwykle przeszlo....Mam nadzieje, ze to znaczy ze reszty krwiaka sie pozbylam - no ale tego dowiem sie za tydzien w czwartek, bo mam wizyte i usg :tak:
A poza tym......wczoraj niestety nie udalo sie powstrzymac mdlosci i pawika puscilam :sorry2: Poza tym spowolnila mi sie bardzo przemiana materii i mam straszne wzdecia.....no i czuje ze zaczyna mi na pecherz uciskac......czyli standard ;-)

MONIK - z tego co pamietam to podwyzszone cisnienie jest niebezpieczne w bardziej zaawansowanej ciazy, ale mysle ze zapytac ginka wczesniej (jesli masz taka mozliwosc) nie zaszkodzi - przynajmniej sie uspokoisz :tak:
Hehehehe....ja to pamietam w poprzedniej ciazy mialam wizyte pierwszy raz u ginka - nie znalam go jeszcze, spoznilam sie, bieglam po schodach, wiec sie zdyszalam, a poza tym lekarz okazal sie starym niesympatycznym dziadem, do tego tak mnie wkurzyl :szok:..........efekt byl taki ze cisnienie mi skoczylo i gin chcial mnie do kardiologa wysylac :-D:-D:-D
ANKA - zycze zeby wszystkie badanka wypadly pomyslnie......Mysle ze najlepiej jak zapytasz o tą luteine lekarzy, w koncu wiedza po co daja.....Ja nigdy nie bralam luteiny, tylko duphaston - poprzednio i teraz tez. W zasadzie to to samo - progesteron....Roznica jest glownie w cenie :baffled: Duphaston jest drozszy....juz kurka 350 zl na niego wydalam :sorry2:No ale coz...takie zycie.
OGITU - witam serdecznie, ciesze sie ze sie ujawnilas ;-)
ZIELONO MI - jestem caly czas z Toba.....i mocno trzymam za Was kciuki...

Pozostale dziewczyny, co u Was?

Witam:-)
Anetko ja też mam mega wzdęcia:baffled:Pani dr pozwoliła mi brać espumisan:tak:
Może rzeczywiście pozbyłaś się już całkiem tego krwiaczka, dobrze by było:happy:
Aniu duzy już ten Twój dzidziuś:happy:
Monik odpowiedziałam na 30.

Hej Wszystkim Mamuskom:-)

Anka34 ja biore luteine ale dopochwowa ponad tydzien czasu, gin przepisal mi ja ze wzgledu na czeste bole podbrzusza, i bole ustaly poza mdlosciami(na szczescie bez wymiotow) nic mi nie dolega;-), zadnych nieprzyjemnych objawow. Za to przyjemne jak najbardziej, super apetycik:-D, fajniutkie duuuze piersi:tak:dla mnie to super sprawa bo zawsze bylam prawie ze plaska:szok:a dla mojego faceta ho ho jaki zadowolony aaaa no i tylek urosl sporo a to dopiero poczateczek, bo koniec 8tyg.

Co do zielono_mi :-(to nie wypowidalam sie w tym temacie i chyba dalej zostawie to bez komentarza, nie potrafie nic madrego napisac, jest mi okropnie przykro, bardzo wspolczuje i trudno mi pogodzic sie z tym co sie dzieje na tym swiecie, okropna tragedia...

reklama
Witam
Zaglądam tu do Was trochę, ale nie mam czasu zawitać na stałe:zawstydzona/y:

Co za ironia losu, kobieta, kochająca matka, traci dwoje dzieci a w wiadomościach znowu słyszy się o kolejnym noworodku porzuconym przez matkę na śmietniku. Gdzie jest sprawiedliwość? co dzieje sie z tym światem, co dzieje się z ludźmi?
Przepraszam, że o tym piszę, ale serce pęka...

Zielono mi, strasznie mi przykro, brak mi słów. Przytulam mocno, wiem, że nic nie jest w stanie teraz ukoić Twych łez i bólu. Jestem myślami z Wami i modle się za Was.

Do góry