reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2008

reklama
dziękujemy :-D
pochwale się i pierścionkiem jeśli pozwolicie ;-)

dsc3195eq2.jpg

Hallo...
Ja zajmowalam sie dzis troche sprawami organizacyjnymi, wiec dopiero teraz tu pisze.......
Ogolnie jestem zla, bo jutro rano M wyjezdza sluzbowo na 2 dni :-(
A tak poza tym w miare ok....

DORINKA - nie wiem w jakim wieku jest Twoja pociecha, ale moj Kuba ma niespelna 1,5 roku i rozwalanie szafek nie jest mi obce - ale nie pozwalam, wiec ma ciezko :-D A zaczelo sie tak mniej wiecej jak mial 8 m-cy...wtedy zaczal chodzic i rozbroil wszelkie ich zabezpieczenia :sorry:
KAROLA - serdeczne gratulacje, pierscionek sliczny......:tak: Ja ciagle czekam na tą chwile, ale ile jeszcze przyjdzie mi czekac......nie wiadomo :confused2:
I widze ze sie zaczely noce nieprzespane....dasz rade kochana ;-), choc wiem ze ciezko....a przy 2 to juz w ogole :shocked2: Na kolki pij herbatke z koperku - malym pomoze (bo inne specyfiki sa chyba powyzej miesiaca), no i uwazaj na to co jesz....a poza tym masaz brzuszkow ksiezniczek :tak:
LUNIA - Ty to tak jak Gabi....z jednej pracy do drugiej :-D
GABI - nie ma problemu...poogladamy, ocenimy...przynajmniej sie postaramy :-p;-)
DOMBAR - i jak tam murzynek? :-p Wiem cos o tym sprzataniu poremontowym :confused2:....a to co Wam znajomy wywrozyl to tzw. instynkt wicia gniazda ;-)
ANUTKO - grunt to pozytywne nastawienie....ja tez takie mialam...do czasu, bo jak przyszlo co do czego to szybko sie ulotniło :cool2:
ZIELONO_MI - trzymaj sie mocno i korzystaj z pomocy rodzicow ile sie da.....Ja niestety nie moge na nikogo liczyc, bo nie mam rodziny w okolicy...
MPEL - dzieki za odp. w sprawie tych nakladek....tylko kurcze, ja sie obawiam ze te brodawki az tak bardzo sie nie wyciągna...zreszta z tego co pamietam poprzednio sie tak nie wyciągaly :eek: A jak maluch złapie.....to chyba zlapie tylko ten silikon jak juz...bo brodawka dalekoooo....Ale mowisz ze da rade zassac, tak? Kurka mam nadzieje....

Karola ja na kolki u córci przed każdym posiłkiem jadłam troche kminku albo pieczywo z kminkiem, suchary z kminkiem i Julke bardzo szybko przestały męczyc kolki a i ja miałam lepsze trawienie. Może spróbuj tego ...

dziewczyny na kolki zaopatrzcie sie juz na zas w SAB SIMPLEX ktory mozna kupic na internecie, bo w naszych aptekach w Polsce jescze ich nie ma. Produkowane sa w Berlinie. Moja nie miala kolek jak byla mala, ale wszystkie dziewczyny ktore mialy ten problem to z tymi kroplami sie zupelnie rozprawily z problemem. Zreszta poczytajcie sobie co inni o nich pisza na necie, na roznych forach. Pisza to z doswiadczenia, ja widzialam na wlasne oczy jak znajoma podala te krople placzacemu dziecku i po chwili bylo po problemie;-)

Aneta23 moja mala ma 2 l i prawie 3 miesiace, a to jej zainteresowanie zawartoscia kuchennych szafek to tez trwa od kiedy zaczela sama chodzic. Juz ponad rok mam zblokowane szafki i wkurzaja mnie te blokady za kazdym razem jak potrzebuje po cos siegnac, ale nie mam innej rady:sorry2:. Mam nadzieje ze to wkrotce minie;-).

reklama
ja blokad nie mam, ale mala urzeduje w szufladach regularnie i w szafce w garnkami. Do innych szafek jej zagladac nie wolno, a szczegolnie do smieci, ale bardzo ja interesuje zawartosc:tak:

ostatnio odkryla ze gdy ja oprozniam zmywarke albo ja napelniam i drzwi sa otwarte to jest dobre miejsce do siedzenia:baffled: kurcze gonie ja bo jak mi rozwali drzwi do zmywarki to bedzie problem, ale ona udaje ze nie rozumie - urok dzieci:shocked2:

Do góry