reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Tak apropo słyszałam gdzieś, albo czytałam że kobiety w ciąży nie mogą jeść sera pleśniowego, bo tam są jakieś bakterie groźne dla płodu... Słyszałyście coś o tym?? Zanim dowiedziałam się o fasolce kupiłam sobie i teraz leży w lodówce, a ja mam taką straszną ochotę na niego... :((
Tak ser plesniowy jest zabroniony podczas ciąży :( niestety bo ja go tez uwielbiam! chodzi o to ze plesniowy nie jest pasteryzowany i moze zawierac jakies bardzo szkodliwie bakterie. Przeczytaj na opisie sera z lodowki czy jest cos o jego pasteryzacji, jesli byl pasteryzowany mozesz sprobowac, ale ogolnie nie jest zalecane jego jedzenie podczas ciazy :( a ja go tak uwielbiam!!! to dziwne ze lekarz Ci tego nie powiedzial, bo to byla jedna z pierwszych rzeczy ktora powiedziala mi lekarka.

reklama
Anian mam dokladnie to samo :-D

Niunian sama na poczatku ciazy bylam bardzo przeziebiona i robilam wlasnie sok z cebuli i czosnku zalany miodem - pomaga (tylko musi odstac conajmniej 12h aby sok sie pojawil), proponuje tez witamine C w kiwi itp owocach, gardlo mozesz plukac szałwią lub sodą, no i herbatka z imbirem na rozgrzanie :) Jesli bys miala wysoka temperature (tzn okolo 38st) to mozesz 4 razy dziennie lykac apap, bo najwazniejsze to zbic ta temperature! (pamietaj ze temperatura w wysokosci 37st - 37,3st to norma w pierszych miesiacach ciazy wiec taka sie wogole nie przejmuj):-)

Agagege-biedactwo.....:) buziaczki az tak bardzo boli..??

wiecie co dzis mailam pierwsza zachcianke ciazowa...ihi

wiec zjadlam dzis loda alogidy...z Toffi a ja toffi nienawidze...ale zjadlam i mi smakowalo....heheh:):) i odziwo nie wymiotowal po nim....

agage - głowa do góry, najgorszy ból jeszcze przed tobą....za 8 miesięcy
Ja tez słyszałam o tym serze że nie wolno jeść. Mnie się wydaje że to raczej nie chodzi o to czy jest pasteryzowany czy nie tylko o tą "pleśń", która może dorosłemu nie zaszkodzić a maluszkowi w brzuchu i owszem.

Ostatnia edycja:
Czesc!

Igi trzymam kciuki!!! Bedzie dobrze ;-)

Niunians tak jak pisze Ewelia, ja tez cierpie ;-) bo lezy w lodowce pleśniowy i nawet jest pasteryzowany ale właśnie on ma jeszcze cos innego szkodliwego

A ja wczoraj miałam nerwy bo bardzo mnie brzuch bolal, jakby mocny skurcz macicy. Codzien mnie boli ale to bylo jakies inne. Tak sie balam... Ale na razie wszystko dobrze i nie plamie. Nie przezyje tego 2 raz... Ale wierze dzis juz mocno ze bedzie dobrze. Musi byc

Pozdrawiam was wszystkie goraco, buziaczki!!!

witajcie kochane, czy macie jakies domowe sposoby na ZGAGE GIGANTA? od kilku dni mecze sie z wiecznie palacym zoladkiem az do samego przelyku, ojej, co za koszmar :( do tego nachodza mnie jeszcze nudnosci... grrr

Dziewczynki pomóżcie! od dwóch tygodni mam lekkie bóle w uchu i gardła. Lekarz rodzinny powiedział, żebym wzięła antybiotyk!! ale ja jestem anty więc przez tydzień leczyłam się czosnkiem ( nasączony lekko wacik wkładałam do ucha) nic nie pomogło więc poszłam do laryngologa, który dał mi receptę na lek robionyh z antybiotykiem. Zakraplam to od poniedziałku i generalnie średnio mi lepiej ( o gardle nie wspomnę) denerwuje mnie to że to już trwa tak długo!! Czy macie jakieś rady co robić? Gin mi nic nie powiedziała - oprócz tego, że powinnam wziąć ten natybiotyk!też mi rada! Najbardziej się boję, że to już tak długo trwa....
BIOPAROX - podobno jedyny antybiotyk dozwolony w ciazy

reklama
Do góry