• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Witam, jestem w 6 tygodniu ciąży, na szczęście nie wymiotuję, chociaż mam nudności czasem. Moje piersi są za to są tak czułe na dotyk i wielkie:szok:. Czasem boli mnie brzuch, ale rzadko, szczególnie jak się zmęczę, senna też jestem, tylko nie mam czasu spać w dzień.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja, oprócz jednego wielkiego "wkurwu" na lepszą połowę, mam w miarę light :), mdłości jedynie gdy jestem głodna i nie zjem od razu (czyli średnio raz na 3-4 godziny), zgaga była ale minęła, ból piersi - zrobiły się ogromne, nie wiem jak to dalej bedzie bo normalnie mam 75C, wczoraj kupiłam 80D i czuje że jest ciasny - czasami uderzenia gorąca, czasami pobolewania w brzuchu i te osławione gazy - z dołu i góry (to jest aż krępujące). No i jak jestem zmęczona i nie położę się do łóżka natychmiast to kręci mi się w głowie. Jutro o 12.00 mam kolejną wizytę - zobaczymy czy maluch rośnie, jak rośnie i czy wszystko gra :)

Przez gazy czuję się tak okropnie... Ale na szczęście mija. Mój sposób na gazy: nie mówić w trakcie jedzenia, pić małymi łyczkami i nie jeść fasoli, kapusty, brokuła, papryki, czyli wszyetkiego co jest "wiatropędne". Pomaga. No i piję herbatki miętowe. Pomagają.

oj dziewczyny , mnie męczą mdłości i mam straszną zgagę , a teraz czekała mnie podróż dwudniowa:-( (wracałam do kraju na święta) i strasznie się bałam jak to zniosę , do tego ciągle jestem głodna i to sikanie , ale na szczęście podróż mineła :-)całkiem nieźle , najgorzej było rano jak wyjechaliśmy i na drugi dzień jak już zbliżaliśmy się do naszego miasta, no i dzisiaj od rana czuję że wraca do mnie zgaga ,ale jakoś to przeżyje , jutro pierwsze usg nie mogę się doczekać :tak:,
miłej niedzieli

co terminow naraodzin to zalezy od dlugosci cyklu, jakbym miala okres co 28 dni to mialabym rodzic 1.11, a poniewaz mialam co 30 dni to lekarz wyliczyl 7.11 ( niezla roznica nie? )

hej dziewczyny:)
Pyszczku ja nie mam krawiaka, przynajmniej tak twierdzi lekarz( a miałam już tyle usg, ze chyba by zobaczył), generalnie nie powiedział skad miałam plamienia. Oczywiście gdy plamienie wystąpiło, to pierwsze co zrobili, to sprawdzili czy nie mam krwiaka. Leżałam z dziewczyna, która miała i lekarz był dobrej mysli. Także Ty tez badź. Wiem, że ciężko tak leżeć jak taka pogoda, ale jednocze się z Toba:-) Dziś od prawie 2 tyg wyszłam do koscioła, na szczescie dobrze się czuję. Jutro usg, trzymajcie kciuki, żeby było dobrze:-) Moja ciąża jest trochę młodsza niz na suwaczku, termin mam na 10.11. Wyjatkowo ustalony z usg. Teraz co badanie ten trmin się zmienia, ale lekarz powiedzial, ze liczymy na 10.11. Tłumaczył, że w (chyba) w 7 tyg usg pokazuje najdokładniej termin porodu. Wiekszość ma łatwiej, bo z @, no ale ja muszę byc inna;-)
Pozdrawiam z krainy łóżkowa:)

Hejka kochane!

Ja zaraz idę do Kościoła. Nie lubię tam chodzić :-( wierzę w Boga, ale nie cierpię Kościoła jako instytucji! takiego zakłamania i hipokryzji jak tam panuje to nigdzie nie widziałam :szok: ale , że Niedziela Palmowa , mama w szpitalu u brata, więc zostałam wydelegowana do pójścia z palmą.
Wiecie co ja na serio wierzę w Boga i wszystko co z Nim związane, ale po prostu jak mam iść i słuchać ględzenia jakiegoś księdza to aż mi się odechciewa :-(
dziwne no nie?

miran eh a ja kocham upały! najchętniej zamieszkałabym gdzieś, gdzie cały rok jest ciepło :-) tyle, że w tym roku, jak będę w ciąży i będzie upalne lato to nie wiem czy aż tak będzie mi się podobać ;-)

Zmykam! Miłej niedzieli!

reklama
aha i dziś od rana świruję, bo mnie nie mdli!
Matko jaka ja jestem dziwna :szok: jak mdli to niedobrze, jak nie mdli to jeszcze gorzej :szok: na szczęście kręgosłup nie boli, więc nie zamartwiam się aż tak bardzo, bo mam świadomość, że mdłości jednego dnia są, a drugiego może ich nie być ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry