reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

nanulika, tak gin może ci wydać takie zaświadczenie do pracy. tam się określa, że nie możesz pracować więcej niż 8h dziennie i jakiś czynności nie możesz wykonywać. mi coś takiego chciała dać gin zamiast l4, ale parsknęłam tylko śmiechem, bo 8h dziennie to u mnie niewykonalne.

też mam fatalną cerę. robią mi się takie mega pryszcze - guzy.

u mnie też wychodzi termin poczęcia na 18, ale to niemożliwe, bo pęcherzyk pękł 19 dopiero.

sunovia - dzięki!
ale prywatny gin tez może? nie tylko nfz?

reklama
W/g USG gin oblicza wielkość pęcherzyka i w/g tego oblicza wiek ciąży- co też nie jest wiarygodne, bo u mnie to wskazywało na ciążę o tydzień starszą co jest nie możliwe!
Dlatego też kobieta może mieć +- 2 tygodnie w obie strony ze względu na orientacyjny wiek ciąży, który się oblicza na podstawie ostatniej miesiączki

masz rację oriętacyjny tymbardziej jakby popatrzyć na twoją dwie dzidzie i różne wymiary a przecież w tym samym dniu zapłodnienie było :) jedne dzieci są większe inne mniejsze u każdego inaczej :) w pażdziernikowych rozmowach o wizytach na 16 stronie też są bliżniaczki i też jedno było większe drugie mniejsze :) jak popatrzyłam na tamto zdjęcie to jak sowa wygląda oczka dwa :) fajniusie :)

hej dziewczyny,
ale tu produkcja:szok::szok: u mnie z czasem krucho, córeczka jest bardzo absorbująca, do tego przygotowania do przeprowadzki, podczytuje was tylko z pisaniem gorzej:zawstydzona/y: za wszystkie jednak trzymam kciuki i powodzenia na wizytach a chorującym dużo zdrówka!!! Witam wszystkie nowe mamy:-)
Współczuje wam tych wymiotów, w pierwszej ciąży wymiotowałam do końca pierwszego trymestru, nic przyjemnego, teraz męczą mnie tylko mdłości, okropnie senna jestem i piersi bolą

u mnie tez problemy z cerá, szara, wiécej zaskorniakow, wlosy mi wypadajá mocniej do tego ...
ja do pracy nie chodzé bo niestety zostalam zwolniona zanim zaszlam w ciaze i nie sádzé zeby mnie ktos teraz zatrudnil... baaardzo krucho mam z finansami :/ ciagle jestem zestresowana z tego powodu ...

my chyba w tym roku zrezygnujemy z wakacji.... Planowaliśmy wspólnie ze znajomymi pojechać wzdłuż Chorwacji, Czarnogóry i dalej aż do krańca Grecji, tam na prom do Wenecji i do Polski.....
Ale raz że nie wiadomo czy ja bym się czuła na tyle dobrze by to znieść..... Dwa - czy to bezpieczne? Trzy - chcemy zrobić zabudowę meblowa w sypialni pod kątem maluszka, do tego wykładzinę tam.... No i łóżeczko, wózek i inne cuda będą potrzebne.... Trochę kasy pójdzie.... Tak myślę,że chyba na Grouponie znajdziemy jakiś wyjazd tygodniowy i na tym się skończą nasze tegoroczne wakacje:)

u nas też wakacje nie zapowiadają się zbyt ciekawie, ja póki co mam zakaz dalszych podróży
zobaczymy, jak to dalej będzie wyglądać
fajnie, jakby się udało chociaż na tydz wybrać choćby w góry, bo mamy najbliżej, pooddychać trochę świeżym powietrzem ...

w tamtym roku byliśmy tylko na króciutkim wyjeździe poślubnym, bo ciężko to nazwać podróżą, z grupona właśnie,
bo urlop wykorzystałam na wesele, a kasa cała poszła w mieszkanie

reklama
u mnie tez problemy z cerá, szara, wiécej zaskorniakow, wlosy mi wypadajá mocniej do tego ...
ja do pracy nie chodzé bo niestety zostalam zwolniona zanim zaszlam w ciaze i nie sádzé zeby mnie ktos teraz zatrudnil... baaardzo krucho mam z finansami :/ ciagle jestem zestresowana z tego powodu ...
qwas- wysłałam ci prywatna wiadomość zobacz czy masz :)

Do góry