reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

katt, nanulika, sylha - witajcie i gratuluje dwóch kresek:-)

sylha
- tobie szczególne gratulacje:-) ostatnio podczytywałam wątek iui i stamtąd cie pamiętam:-)

myszunia- u mnie wie tylko siostra, reszcie powiemy dopiero po usg

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiapro- podglądaro ;-), na razie ja jeszcze jestem ostrożnie nastawiona i boję się tak do końca cieszyć.....ale :-)...
Jutro idę na kolejną betę i chyba w tedy odetchnę i po kolejne leki- mam nadzieję, że uda mi się porozmawiać z giniem i może będzie już coś na USG widać...

Gosiapro- podglądaro ;-), na razie ja jeszcze jestem ostrożnie nastawiona i boję się tak do końca cieszyć.....ale :-)...
Jutro idę na kolejną betę i chyba w tedy odetchnę i po kolejne leki- mam nadzieję, że uda mi się porozmawiać z giniem i może będzie już coś na USG widać...

podglądałam bo tez mnie dotyczyło;-);-)
na pewno będzie oki:tak:

CO Cię dotyczyło?!?!?IUI czy INV????
Ja po krótce powiem: od prawie 2 lat się staramy, najpierw mój gin czekajcie, czekajcie, czekajcie jak mnie już czekanie wkurzyło sama sobie poradziłam i znaleźliśmy się w klinice leczenie niepłodności, tam gin od razu do dzieła, były najpierw 3IUI, gdzie po 2 już nam zaproponował inv, ale chcieliśmy jeszcze raz spróbować i nic. Potem ruszyliśmy pełną parą do INV- powód: kiepskie wyniki M, po drodze się okazało, że mam dodatni HPV 16- UFFFF póki co jest dla mnie nie groźny. No i się zaczęło, jak zobaczyłam 2 kreseczkę na teście było to dla mnie i dla M niesamowite przeżycie.....potem 2, potem beta, jutro 2 beta...CUDZIE TRWAJ!!!!

Witam nowe mamusie :-)

dziewczyny ja mam tak samo wielki strach o dzidzię, jak boli podbrzuszę panikuję, jak nie boli też panikuję czy jest ok, tak samo z piersiami, bo raz bolą masakrycznie (np. w nocy się obudziłam to czułam jak mi się piżama ociera) a raz dopiero przy dotykaniu... najlepiej przespać ten trymestr żeby się nie stresować bo też szkodzi :(

do gina idę w tym tygodniu na nfz porobic badania a z nimi przenoszę się do gina prywatnie bo babka podobno jest świetna i specjalizuje się w trudnych ciążach więc będe się u niej czuła bezpiecznie

aha dziewczyny jak składacie o becikowe to nie zapomnijcie druku do gina - zaśwadczenie o opiece lekarskiej przed 10 tygodniem bo podobno przepisy się zmieniły i byle jakie zaświadczenie nie wystarczy

my narazie nikomu nie powiedzieliśmy...ostatnie doświadczenie (straciliśmy dzieciątko) nauczyło nas że lepiej poczekać na serduszko, czego wszystkim forumowiczkom życzę :)

Dzień dobry wszystkim.. witam nowe mamusie :-);-)
U nas dziś piękna pogoda - jak nigdy....

Jednak coś mi się tam zaczęło dziać.. tzn swędzi i swędzi... i już panikuję:baffled: mam nadzieje że to nic poważnego .. czekam na leki.. myślę że do końca tygodnia przyjdą.... Bo ja muszę zaopatrywać się w takie leki przez telefon i poczta.. przez tą głupią wyspę.. tu tylko clotrimazolum wszędzie jest.. jeszcze podjadę dziś upewnić się ale wątpię:no: ze mają coś innego... a z Polski przyjdzie do mnie pimafucin... Myślicie że jeśli nie mam takich ostrych objawów to mogę trochę zaczekać???

A to czyli nie tylko ja taka panikara?:-D:szok::eek:
Ja jedynie to mam bolące piersi i zgaga zaczyna się odzywać. W/g kalkulacji jutro zaczyna się 5 tydzień, ale nie wiem czy tak samo mi się to liczy przy inv- w końcu miałam przez stymulację przyspieszony przyrost pęcherzyków. Dlatego też chcę jutro z giniem pogadać
Crazygirl- moja sąsiadka przez pierwsze 2 miesiące nie miała kompletnie żadnych objawów. Różnie każda kobieta przechodzi ciążę,
Ja Wam życzę spokojnych miesięcy i wiele radości z rosnącego brzuszka:tak::tak:

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o objawy moje to w sumie przy każdej jednej ciąży czułam się bardzo dobrze nie wiem co to mdłości tym razem jest podobnie czasem zaswędzą mnie piersi czasem bolą w nocy jak wstaję do wc czasem dopiero przy naciskaniu spałam kilka dni od wczoraj nie śpię czy to dobrze czy nie tego nie wiem jedynie od początku odkąd wiem o ciąży zdaża się przy podcieraniu taki gęsty brązowy ślad na papierze i nie wiem czy to jakieś delikatne upławy czy to plamienia ,Jedyna zmiana jaką odczułam tym razem to to że całkowicie o ciąży dowiedziałam się przypadkowo i wcześniej nie widziałam żadnych sygnałów a kiedy leczyłam się hormonalnie zaraz po zapłodnieniu bolały mnie bardzo piersi i wczas te objawy były ale tez szybko się konczyły może leki też mają znaczenie na nasze objawy na ich intensywność .Jesli chodzi o lekarza to od lat mam jednego prywatnego który pracuje w szpitalu i jak cos to zawsze mnie kierował do siebie na oddziały badania robiłam również prywatnie ale zawsze do rodzinnego można iść po skierowanie a chciałam zapytać o to becikowe jaki dokument lekarz musi wystawic przed 10 tygodniem bo nie jestem w tym temacie zupełnie nie wybiegam aż tak daleko ale przydało by się wiedziec takie informacje .

ulala ja w temacie becikowego Ci nie mogę pomóc bo sama nie mam zielonego pojęcia:no:.. nigdy się o to nie ubiegałam.. Pierwsze dziecko urodziłam w Irlandii i drugie pewnie też tu urodzę..

A ja dziś miałam jechać na zakupy.. i co.... d*** nie pojechałam bo mi się tak nie chce że szok...

Byłam w aptece... Pani odesłała mnie do lekarza...:eek: dostałam krem z clotrimazolem czy jakos tak... i teraz już tylko poczekam na listonosza...

A co do tych objawów to ja od samego początku miałam! Jestem w szoku że tak można to wszystko czuć...od samego poczatku... Chociaż dziś rano zaczęłam się zastanawiać czy na pewno jestem w ciązy bo coś mi nic nie dolega ale po kosciele i po wyjezdzie do apteki stwierdzam ze brzuchol troszkę boli i ciagnie + kręgosłup..

reklama
Witam :) I ja po cichutku dopisuje sie do listopadówek. Jestem już po wizycie u gina i wg USG wszystko ok, termin mam na 5 listopada :) Staraliśmy sie od listopada :) pozdrawiam

Do góry