reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Wy mnie tu nie straszcie... Ja chce dziecko przytulić po cc od razu. Mam to nawet w planie porodu ;)

Mam intymne pytanie... Moze wiecie... Jak orgazm wpływa w tych tygodniach przedporodowych... Bo generalnie wywołuje jakiś tam skurcz brzucha...

reklama
młoda mamusia jakie masz problemy ze wzrokiem? ja byłam u swojego okulisty i głównie wzięła pod uwagę moją wadę (-2,75 i -2,5). potem zrobiła badanie dna oka i stwierdziła że nie ma przeciwwskazań do sn.

pati pati to widzę że przeżyłaś ten pierwszy poród nie ciekawie, jeśli mąż musiał aż wybierać między Tobą a dzieckiem. Całe szczęście udało się i oboje jesteście cali i zdrowi. Ja jak swojego męża ostatnio uświadamiałam że bywają takie sytuacje, że nieraz trzeba wybierać, to był przerażony.

nanulika jak czytałam Twoją opowieść to bałam się zakończenia, bałam się że coś się strasznego stało. Współczuję Ci tego strachu który przeżyłaś. Dziwne te plamienie, ale najważniejsze że dzieciątko zdrowe!!! Na tyle to wszystko na mnie wpłynęło, ze potem śniłaś mi się w nocy...

Ostkapa ja mam cc ze względu na to, że jako dziecko miałam odwarstwienie siatkówki prawego oka, a teraz na dodatek jakieś szmery mam przy tej siatkówce, co całkowicie wyklucza sn. Ja mam wadę -1,75 lewego, a prawego -4,25, a najgorsze jest to, że ta wada prawego oka ciągle mi się powieksza.

Jeżeli chodzi o cc, to małą położyli mi na piersi podczas szycia, wzięli ją na badania, i za pół godziny na sali poporodowej miałam ją już przy sobie i położne dostawiali mi ją do piersi. Tak, że na salę na położnictwo jechałam z małą na łóżku i miałam ją cały czas przy sobie. Amelia jak zaczęła ssać pierś, to od razu pokarm leciał, więc nie było tak źle. Teraz mam nadzieję, że będzie tak samo, mimo, że rodzę w innym szpitalu.

Cyntek jedynie co, to brzuszek maleje, macica się napina i robi się taki malutki, a potem dziecko się strasznie rozpycha:-D, ale generalnie jest ok. Potem można nawet zauważyć różne części ciała malca, które się rozciągają po tym wszystkim :)

Ja i tak mam mały brzuszek. Generalnie różnicy wielkości miedzy napietym od orgazmu a napietym od skurczy nie widzę ;)
Za to ułożenie mam miednicowe i jak gabrys rusza nozkami to tak jakbym miała w podbrzuszu Tusiace babelkow i mentalnie czuje parcie ;)
Końcówka ciazy jest niesamowita ;)

Ja rozumiem, wskazania itd... ja chciałam rodzić naturalnie, bo po 1 chciałam żeby był przy mnie mąż, po 2 chciałam to po prostu przeżyć, po 3 chciałam mieć położone dziecko na brzuchu zaraz po, zobaczyć jak mąż przecina pępowinę, przystawić Małego od razu do piersi.... Generalnie w mojej głowie wszystko było poukładane i nastawione na poród SN. Chociaż niewiele brakowało, a skończyłoby się cesarką, ponieważ rozwarcie stanęło mi w miejscu. Lekarka powiedziała, że jeśli nie urodzę do godz.22 to jedziemy na CC, urodziłam o 21.50, chyba ze strachu :-D:-D:-D

Juliette i to sa właśnie powody dla któryś chcialam rodzić SN, a przez cc moge tego wszytskiego nie doświadczyć:-(

Wy mnie tu nie straszcie... Ja chce dziecko przytulić po cc od razu. Mam to nawet w planie porodu ;)

Mam intymne pytanie... Moze wiecie... Jak orgazm wpływa w tych tygodniach przedporodowych... Bo generalnie wywołuje jakiś tam skurcz brzucha...
Z tego co mówili na szkole orgazm nie wpływa na skurcze, a jedynie nasienie, które to skurcze może pobudzić, bo cos tam... Ale to chyba tez od któregos tygodnia ciązy

A to znalazłam na innym watku, wiec przekopiowałam
Czy uprawianie seksu przyspiesza poród?
Aktywność seksualna, szczególnie pieszczoty piersi, uwalnia oksytocynę – hormon wywołujący i podtrzymujący akcję porodową.
Męskie nasienie zawiera prostaglandyny, które przyspieszają „dojrzewanie” i rozwieranie szyjki macicy. Ale przy prawidłowo rozwijającej się ciąży, na takie ilości prostaglandyny, jakie są w spermie, szyjka staje się wrażliwa dopiero po 38 tygodniu ciąży.

3 – 4 tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu orgazm może wywołać skurcze przepowiadające, zwane skurczami Braxtona-Hocksa, które mogą trwać nawet do 30 min. Nie są one jednak w stanie wywołać akcji porodowej. Cześć ginekologów uważa, ze stosunek płciowy może pomóc w rozpoczęciu porodu przy ciąży przenoszonej.

Jeżeli chodzi o cc, to małą położyli mi na piersi podczas szycia, wzięli ją na badania, i za pół godziny na sali poporodowej miałam ją już przy sobie i położne dostawiali mi ją do piersi. Tak, że na salę na położnictwo jechałam z małą na łóżku i miałam ją cały czas przy sobie. Amelia jak zaczęła ssać pierś, to od razu pokarm leciał, więc nie było tak źle. Teraz mam nadzieję, że będzie tak samo, mimo, że rodzę w innym szpitalu.
Młoda mamusia Ty szczęściaro, tez bym chciała by nas tak potraktowano,a nie zabierano dziecko i heja z nim na noworodki, a ja do pocięciowej i widzimy sie za kilka godzin. Dlatego tak nie chce tego ciecia. tzn z innych powodów również:-(

Witam
GRATULACJE dla wszystkich nowych mam :-D:-D

Wy się tak cieszycie z tego CC, a ja i teraz i w pierwszej ciąży modliłam się, żeby urodzić naturalnie:-D Panicznie boje się CC

To tak jak ja. Bardzo boję się CC. A z drugiej strony chciałabym żeby uniknąć problemów przy SN tak jak przy pierwszym porodzie.

ja nie chce by cos sie stało przy porodzie jak przy pierwszym, że mąż musiał wybierać kogo mają ratować matkę czy dziecko..... na szczeście udało się nas oboje uratować :):-):-) dlatego cc to dla mnie zbawienie.
A i tak mam położenie pośladkowe :)

No właśnie. Zaczynam fiksować że u mnie znowu będzie źle.

Z tego co wiem to sperma zawiera "coś " co wpływa na "przyspieszenie" przygotowania do porodu. Nawet lekarze zalecają :-D:-D. Sam orgazm to chyba tylko "kołysanie" dla maleństwa.

Ja też mam dziś wizytę. Całe szczęście bo zaczynam już głupoty rozważać i nakręcać się negatywnie. Wczoraj zryczałam się jak głupia bo się część do samochodu zepsuła i trzeba kupić nową. Z kasą faktycznie ostatnio stoimy kiepsko ale czy to jest powód żeby wpadać w histerię. :eek:

reklama
Kruszka jak wcześniej pisałam co kraj to obyczaj. Teraz mam nadzieję, że będzie tak samo, mimo, że rodzę w innym szpitalu, Ale koleżanka która rodziła sn, też nie miała dziecka przy sobie, rodziła o 14.30 a dziecko dostała dopiero ok 21. Więc nie wiadomo jak to będzie. A jak nie to będę się awanturować :angry::angry:

Do góry