Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Sama dla siebie kochana@Truskawka0105 a czemu robiłaś tyle razy betę? Bo mi w sumie lekarz kazał iść na trzy łącznie dlatego pytam, czy to tak po prostu sama z siebie czy miałaś zaleconą?![]()
Wczesną ciążę sprawdza się beta b ona USG nie widać jeszcze. Jak u Ciebie był już pęcherzyk to ciąże się określa już przez USG.Dziewczyny, ja nie robiłam bety i lekarz nie kazał mi jej robić bo jest duży pecherzyk ciążowy i był już widoczny. Za 2 tygodnie mam przyjść, z badaniami, ale bety nie mam w ogóle zleconej. A co jeśli ona źle by przyrastała?
No tak, ale po co dokładać sobie tego stresu? I tak chyba nie da się nic z tym zrobić jeśli beta źle przyrasta?Wczesną ciążę sprawdza się beta b ona USG nie widać jeszcze. Jak u Ciebie był już pęcherzyk to ciąże się określa już przez USG.
Betę przysrost sprawdzamy czy jest dobry przyrost wtedy ciąża rozwija się prawidłowo a jak jest zbyt niska albo spada to niestety oznacza nie powodzenie.
Na to pytanie tobie nie odpowiem bo nie jestem lekarzem. Z tego co wiem to tak jak jest zły przyrost bety to coś jest nie tak a jak spada to że jest poronienie. Wtedy trzeba udać się koniecznie do lekarza i lekarz dedykuje czy sama się kobieta oczyści czy trzeba do szpitala na łyżeczkowanie.No tak, ale po co dokładać sobie tego stresu? I tak chyba nie da się nic z tym zrobić jeśli beta źle przyrasta?
Dla mnie np jak sprawdzam tą betę i widzę że rośnie to jestem bardziej spokojniejsza i się nie stresuję niż miałabym jej nie sprawdzać i się wlansie stresować że pójdę na kolejną wizyta a tu nie miła niespodziankaNo tak, ale po co dokładać sobie tego stresu? I tak chyba nie da się nic z tym zrobić jeśli beta źle przyrasta?
Zależy jakie kto ma podejście. Ja np jestem panikara i wolę się pozytywnie zaskoczyć niż niemiło rozczarować.No tak, ale po co dokładać sobie tego stresu? I tak chyba nie da się nic z tym zrobić jeśli beta źle przyrasta?
4.02 - termin planowany na 11.11Witaj, kiedy miałaś ostatnia miesiączkę? Chce wpisać termin porodu na początek
Mnie bolą od owulacji, ale to nie jest reguła, każda ciąża inna więc się nie przejmuj![]()
Owszem, wtedy już nic nie da się zrobić, ale jeśli jest początek to można zrobić ten przyrost. Choć nie trzeba. Ja w dwóch ciążach robiłam, w jednej nie, teraz robię.No tak, ale po co dokładać sobie tego stresu? I tak chyba nie da się nic z tym zrobić jeśli beta źle przyrasta?