• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Emalkadream mnie wkurza jak ktoś spiewa Zuzia lalka nieduża. OMG! Zu też tego nie lubi i sie złości.

Diabliczka na zapobieganie rozstepom dobrze jest pić tran (żeby natłuszczać od wewnątrz), ale taki ze zmniejszoną zawartością witaminy A, np.mollers baby. Dodatkowo dostarcza tez witaminę D i kwasy DHA.
A z zewnątrz to albo oliwka albo ja kupiłam taki naturalny mus z FM Group z dużą zawartością masla shea i olejków naturalnych. W poprzedniej ciąży też używałam i tranu i tego musu i nie mam ani jednego rozstępu.
1467807298-1d1mld.jpeg

1467807308-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Nakcia czym się zajmujesz,pacujesz. Od kiedy jesteś na zwolnieniu ( wnioskuje że już ) mężatka? Co studiujesz? Jak w ogóle się czujesz? Jak przebrnelas przez pierwszy trymestr...
(...)
W pierwszej ciąży miałam piękny brzuch bez zebry, tylko pod koniec wyszły mi chyba że 2 kreseczki a teraz? Wczoraj patrzę a po 2 stronach rozstępy już :( coś używacie?

Hmm... To mi dałaś diabliczko zadanie ;)
Pracuję w bankowości, studiuję fizjoterapię (tak, bardzo po drodze! ;))
Na zwolnieniu jestem od miesiąca - lekarka sugerowała pójść wcześniej, bo miałam podwyższone ciśnienie, ale zaciskałam zęby, bo sytuacja była wówczas lekko skomplikowana (miałam umowę na zastępstwo i do ciąży przyznałam się dopiero jak przedłużyli mi umowę na stałe ;)) - jak się okazuje - odkąd jestem na l4, ciśnienie się unormowało (zniknął stres związany z pracą) i teraz nie mogę narzekać :P
Mężatką nie jestem :P Za to mój Luby "z odzysku" i nie będzie debiutował w roli Rodzica, tylko dla mnie to nowa rola... Póki co noszę miano "narzeczonej" :D
Co do samopoczucia - nie mam powodów do narzekania - nudności mnie ominęły, na początku tylko bym spała i spała... Obecnie daje mi w kość alergia, bo niestety samo wapno bez innych wspomagaczy sobie z nią nie radzi... Ale przecież z tym da się żyć ;)

Co do rozstępów - smaruję brzucho, piersi, pośladki i uda na zmianę - balsamem lub oliwką Babydream z Rossmann'a, czy powstrzyma ewentualne rozstępy nie wiem, za to mobilizuje mnie do regularnego masażu (a przecież to podstawa;)) i zapobiega wysuszaniu skóry... Brzucho jeszcze nie jest duży, także skóra daje radę, ale nie wiem jak długo potrwa taki stan rzeczy...

Cześć dziewczyny,
Nalcia witaj :) Ja rozdzielam kalafiora na mniejsze różyczki i wrzucam do gotującej się wody, dodaję małą łyżeczkę soli. Gotuję ok 15-20 min aby nie rozgotować. Roztapiam masełko, dodaję bułkę tartą, chwilę podsmażam i polewam kalafiora, pychotka.

Co do imion to my z P umówiliśmy się, że jak będzie dziewczynka to ja wybieram imię, a jak chłopiec to on. Wybrałam Alicję, ale teraz P nie dotrzymuje słowa i ciągle pyta czy jestem pewna bo jemu podoba się Hania :)

Na rozstępy kupiłam krem z Palmersa ale strasznie mi śmierdzi, dlatego użyłam kilka razy. Jednak ja mam bardzo suchą skórę i codziennie używam mocno nawilżającego balsamu z Garniera i jak na razie rozstępów brak.

Linka wiedziałam że tak napiszesz[emoji14]Nalcia no to super że dostałaś taką umowę :) doczekalas się, chyba nie byli zbytnio zadowoleni z ciąży czy się mylę?
Ja też bardzo się stresowalam i miałam skurcze ale jestem na l4 oś 12 tyg i jest duuuuzo lepiej. Jednak stres bierze górę
Witaj w klubie alergii. Na co masz?
Magdalena i Nas to by się nie sprawdziło bo zawsze byśmy byli niezadowoleni[emoji14]

Ja się ojadłam cukini smazonej i chwilowy odpoczynek póki mały nie wstanie

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Nalcia ja tez oliwka i balsam z Rossmana. Staram sie vodziennie po kapieli, raz jedno raz drugie.
A do kalafiora czy fasolki szparahowej dodaje do gotowania pol na pol sol i cukier. Spróbujcie

Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom

Zrobiło się trochę obiadowo - ja dzisiaj ryż z truskawkami, celem udobruchania Młodszej Córy Mojego ;) Bo wybredna jest niesamowicie a coś jeść trzeba...

W nawiązaniu do pytania Diabliczki... Z radości na wieść o ciąży z radości rzeczywiście nie skakali ;) Korporacja niby prorodzinna, ale jakby Małe ujawniło się wcześniej, to raczej nie miałabym co liczyć na przedłużenie umowy... Zagryzłam zęby, w pewien poniedziałek podpisałam nową umowę, we środę powiedziałam szefowej, a po niecałych dwóch tygodniach skończyłam na zwolnieniu ;)

reklama
Ja też mam bardzo suchą skórę, smaruje się Garnierem czerwonym, a brzuch biust i uda smaruje Elancylem, ale raczej niezbyt regularnie :P powiedzmy że co drugi dzień. Kupiłam go w necie w promocji.

Nalcia widzę że praca i wykształcenie mają się tak jak u mnie. :) Pracuje w banku zajmuje się leasingiem samochodów dla klientów strategicznych, a moje wykształcenie uwaga, uwaga mgr inż. technologii żywności :) Tak jakoś wyszło, na 3 roku dostałam się tam do jakiejś roboty na lato i tak zostało, rozwijałam się, w końcu dostałam etat i tak już pracuje tam 7 lat. Pierwsze studia skończyłam, a potem zrobiłam jeszcze finanse i taka to moja historia. :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry