Witam dziewczyny. Ja juz trochę ogarnelam sie z remontem, moze nie do konca ale najgorsze za nami. Przy okazji segreguje rzeczy u wyrzucam to co niepotrzebne.
Princeseczka to Wam kuzynka numer zrobila, ale z drugiej strony skoro brat idzie to chyba domyslaliscie ze będziecie proszeni. A macie dać odpowiedz czy przyjdziecie? Ja pol roku temu chrzcilam mojego pierworodnego i odnosnie liczby gości trzeba było w restauracji podac 3 dni wczesniej, wiec mialam juz konkretnie potwierdzone od wszystkich kto przyjdzie a kto nie i za tyle ile podałam osób mi policzyli. Płaciłam 80zl/osobę ale to naprawdę taniutko znalazłam bo ceny raczej oscylują koło 100-120zl/osobę. Do tego jeszcze trzeba kupic ciasto, owoce, cukierki i alkohol.
Aob masz super zucha. Moj syn ma 22mce i śpi z nami w sypialni w łóżeczku dziecinnym tuż koło mnie. Boje sie go przenieść do zwykłego łóżka i do innego pokoju, bo nie dość ze mi sie w nocy co chwila rozkopuje i musze go przykrywać to bałabym sie ze ja nie usłyszę a on wyjdzie z łożeczka i pójdzie do psa, ktory śpi koło schodów i moze z nich spaść. A mam raczej mocny sen.
A wasze dzieci nie rozkopują w nocy kołderki? Juz nie wiem jak mam sobie z nim poradzić.
A jeszcze opowiem Wam akcje z wczoraj. Mały obudził sie po popołudniowej drzemce, stoi w łóżeczku i wola "tata", zeby go wyjął. Akurat byłam obok wiec zajrzałam i pytam czy mama nie moze byc. A on popatrzył na mnie i mówi "nieee, mama dzidzi..." I dalej wola tatę. Smykowi tłumaczyłam ze mama nie moze go nosić bo ma w brzuszku dzidzie i teraz nawet sam mi to przypomina.
My tez będziemy kupowac jakiś prezent na narodziny i to raczej w obydwie strony. Bo jednak jak starszy da cos małemu to tez bedzie to dla niego jakas lekcja zeby sie czymś podzielić z młodszym bratem. Starszy da młodszemu przytulankę Label (on tez ja ma). A dla starszego narazie zupełnie nie mam koncepcji co kupic.
Moj wczoraj zrobił mielonych na dwa dni, wiec lecę obrać ziemniaczki, zrobic suroweczke i obiad gotowy.
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app