reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja ostatnio zapomniałam że mam iść na brwi i muszę się umówić jeszcze raz :( paznokci na razie nie robię (robiłam sama i ciężko mi już było siedzieć pochylona) z rzęs musiałam zrezygnować bo wylezec nie mogłam ale po porodzie sobie odbije wszystko :) a włosy póki co pomaluje sama ale po porodzie myślę żeby pójść i też coś zmienić, żeby się poczuć znów mega zadbana a nie na pół gwizdka :)
Zastanawiam się nad depilacja przed porodem, ale nie była nigdy wcześniej i nie wiem czy to nie może grozić jakaś alergia?

Jestem w 31 tygodniu ciąży

reklama
Netta mój nie chce, mówi że nie wytrzyma i zemdleje bo jego to przeraża.
A ja też jakoś nie chce żeby był już na drugim etapie. Wolę być sama, spiąć się i szybko sprawę załatwić a tak to pewnie się rozczule z tego wszystkiego ;)

Ja tez musze odwiedzic i fryzjera i kosmetyczke. Koloru narazie nie bede robic ale musze podciac grzywe bo juz na oczy nie widze, musze podpinac wsuwkami do gory zeby nie przeszkadzala. Wyregulowac brwi i henne tez musze zrobic.

Jutro musze badania zrobic. Tak mi sie nie chce jechac jak nigdy :-( rozyczke bede miala badana,bialko, mocz i morfologiw. Chyba po tych krzywych cukrowych tak sobie obrzydzilam te badania :p

Co do.pordu to ja bym chciala zeby byl moj chociazby po to zeby mi wode podal czy za reke potrzymal ale z drugiej strony boje sie ze za duzo sie naooglada krwi itp.i tez moze zaslabnac bo on wrazliwy na takie rzeczy jest. W pracy rozcielam palec blacha i przyszlam do niego bo nie wiedzialam gdzie apteczka jest a z palca troche krwi sie lalo to zaslabl biedaczyna.
No i uwielbiam jego pytania "jak Igor wyjdzie przez te mala dziurke?" :nerd::cool2:

Ostatnia edycja:
Mi odmówiły wosku w pierwszej ciazy by nie wywołać porodu - myśle ze to zależy od salonu...
Ostatnio ładnie sie ogoliłam a potem w szpitalu okazało sie ze mam jakies kępki a przeciez z lustereczkiem leciałam , juz zapowiedziałam mężowi ze bedzie robił mi kontrole hehe:)
A co do porodu to bie wyobrażam sobie byc sama , raz ze wsparcie a dwa ze ktos musi mieć Kontrole ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Widze dziewczyny, ze tez misicie w chlodzie i przy otwartym oknie spac. Moj mowi ze mam juz jakas fobie bo zima wejsc sie nie da a latem od rana klima. Nie wiem jak to bedzie z mlodym bo pierwsze miesiace planuje go do sypialni zabrac:/

Ech fryzjer tez mi sie by przydal zeby wlosy podciac.

Princesseczka mysle ze maz stanie na wysokosci zadania i da rade:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Princesseczka tatuś siedzi przy głowie mamy, tam krwi nie widać [emoji4] szczególnie jak masz koszule do kolan.
Jedyne co to dopiero jak dzidzia wyjdzie to wtedy może zobaczyć trochę krwi.

Joasia-skoro tak to suuuper:-) moze pogadam z nim zeby sie nastawil na ten pierwszy etap chociaz :-) dopoki partych nie bedzie. Bo oszalalabym gdyby zostawili mnie tam sama (moja kolezanka tak rodzila akurat w nocy. Polozna tylko co jakis czas dogladala o_O). Przeciez w kazdej chwili moglby wyjsc a chyba jak nie zglosi sie ze chce sie porod rodzinny to pozniej chocbym prosila to maz nie moze wejsc, nie?

Z drugiej strony boje sie tez jego reakcji na rozpoczecie akcji :-/ jak na poczatku ciazy w srodku nocy zlapal mnie ostry bol brzucha taki jak na okres tyle ze sto razy mocniejszy i trwal tylko kilkanascie sekund a ja zaczelam jeczec ze mnie boli to on tak sie zestresowal ze poszedl wymiotowac :-( dopiero za jakis czas wrocil (blady jak sciana) i zapytal czy jedziemy do szpitala ale drugi bol juz sie nie powtorzyl i poszlismy spac.

Princeseczka mi polozna mówiła że do porodu możesz wpisać dwie osoby, które mogą być przy Tobie na zmianę. I ja chyba wpisze męża i mame, zapytam jej czy da radę psychicznie przeżywać to po raz 4 :D

A co do reakcji chłopa to jest jeszcze lepszy niż mój, mój przy nim to twardziel a jak skaleczy się w paluszka to plastra szuka, katar ma to idzie na zwolnienie hahahahahaha :D

Agulek zazdroszczę klimatyzacji w domu :)

reklama
Milagros-ja bym mamy nie chciala bo ona zawsze sieje panike wieksza niz ustawa przewiduje ;-) juz wolalabym tate :-D ale jakos glupio by mi tak bylo przy tacie haha. Bedzie tylko maz jesli juz :)

Moj akurat na takie sprawy jest bardzo malo wytrzymaly. Jak kiedys poszlam z nim na pobranie krwi (oczywiscie jego krwi)to tez zaslabl to samo jak mu wenflon wbijali.
Ale na zwolnienia nie chodzi przez co zawsze mnie zarażał :wściekła/y:bo nawet do lekarza nie chcial isc tylko leczyl sie gripexem ktory gucio mu pomagal:rolleyes:

Z paluszkiem.to zalezy jakie rozciecie jak male to nic nie robi a male czesto zdarzaja sie przy grzebaniu przy samochodzie. Przed slubem mial zakaz naprawiania czegokolwiek aby rece mu sie wygoily:rolleyes:
Ale.jak zlamal palec u nogi to.tez zaslabl...:)

Ostatnia edycja:
Do góry