• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Listopadowe mamy 2016

Moze sprobuj znalezc takie dolki na gorze w oczodolach i poprzyciskac palcami wskazujacymi, czasem czuc ulge

f2w39jcgdz0az452.png

73gerwddon4rtyy0.png

reklama
Tylko ja mam taki problem ze nawet jak wody sie napije to zwracam :( mysle ze moze jak juz nie bede w stanie blogoslawionym poprostu moze zglosze sie po jakies czopki, moze w ten sposob..

f2w39jcgdz0az452.png

73gerwddon4rtyy0.png
Gosia nie masz czasem migreny z aura?
Mojemu najpierw zaczyna dretwiec dłoń. A później leci jak domino. Nie chodzi, nie mówi, nie wie jak się nazywa. Jak minie to, to dopiero ból głowy przychodzi. Ale zazwyczaj 48H wyjęte z życia. Ale po tych lekach przechodzi mu w ciągu 1-2H.

Mi neurolog nie pomógł, objawy u mnie to właśnie światłowstręt, mdłości i wymioty, potwornie silny ból.. Ustępuje lekko tylko przy gorących okładach, ale to trudne do zrobienia co chwile pod prysznic latać;)
No nic, mam nadzieje ze jutro przejdzie bo w weekend mam zajęcia na uczelni (i egzamin... )

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Gosia nie masz czasem migreny z aura?
Mojemu najpierw zaczyna dretwiec dłoń. A później leci jak domino. Nie chodzi, nie mówi, nie wie jak się nazywa. Jak minie to, to dopiero ból głowy przychodzi. Ale zazwyczaj 48H wyjęte z życia. Ale po tych lekach przechodzi mu w ciągu 1-2H.

Tak, dokladnie mam wlasnie migreny z aura.. U mnie zaczyna sie od zanikania pola widzenia, pozniej glowa lekko i dretwieje po kolei (nawet język, dziasla), pozniej nie moge sie wyslowic, nic przeczytac, i cierpie... To mozesz mi napisac jutro, moze alurat pomoze :*

f2w39jcgdz0az452.png

73gerwddon4rtyy0.png

Mi neurolog nie pomógł, objawy u mnie to właśnie światłowstręt, mdłości i wymioty, potwornie silny ból.. Ustępuje lekko tylko przy gorących okładach, ale to trudne do zrobienia co chwile pod prysznic latać;)
No nic, mam nadzieje ze jutro przejdzie bo w weekend mam zajęcia na uczelni (i egzamin... )

Ivi to masz jak moja mama. O dziwo jej pomaga albo modafen albo metafen ale tylko wtedy gdy zaczyna cmic głowa. Bo jak przegapi moment to trzy dni leży i wymiotuje. Kiedyś też miałam ten problem, teraz wyroslam wg lekarzy. Brałam coś do picia z kodeina. Nie pamiętam nazwy.

Tak, dokladnie mam wlasnie migreny z aura.. U mnie zaczyna sie od zanikania pola widzenia, pozniej glowa lekko i dretwieje po kolei (nawet język, dziasla), pozniej nie moge sie wyslowic, nic przeczytac, i cierpie... To mozesz mi napisac jutro, moze alurat pomoze :*

f2w39jcgdz0az452.png

73gerwddon4rtyy0.png
To tak podobnie jak mój, jemu dretwieje cala prawa strona. Gada jak szczerbaty, a później wgl traci kontakt z rzeczywistością. Kiedyś 12H spędził na sorze, nawet nie wiedział jak się tam znalazł i był w szoku jak doszedł do siebie. Lekarze rozkładali ręce.
W końcu zabrałam go do swojego lekarza, babka wszystko wytlumaczyla bo ja bardzo się bałam bo u niego w rodzinie stwardnienie rozsiane występuje. na szczęście te leki pomogły :)

Solpadeine właśnie ma kofeinę i kodeinę :) dlatego tak dobrze działało ... Drętwienie, problemy z wymowa , zanik pola widzenia.. Znam aż nadto :(

Ivi kurcze bardzo Ci współczuję i Gosi też tych migren. Najgorzej ze w ciąży nic nie można brać.
Ivi spróbuj może ten amol, wiem że można. Nasmaruj skronie zawsze trochę rozgrzeje, bo przecież nie będziesz wisiec z głową w wannie i lać wodę :)

reklama
Solpadeine właśnie ma kofeinę i kodeinę :) dlatego tak dobrze działało ... Drętwienie, problemy z wymowa , zanik pola widzenia.. Znam aż nadto :(

To brałam na zęby mądrości :D tamto chyba na "E" się nazywało. Biało niebieskie opakowanie, tubka jak z musująca witamina :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry