reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe 2020

reklama
Mam pytanie do mam - czy karmicie nadal piersią ? Ja mam 10m Frania który nie toleruje butelki i zostaje mi tylko pierś i zastanawiam się czy to nie wpłynie na ciąże . Wiem ze nie ma przeciwwskazań do karmienia piersią w czasie ciąży ale mam obawy

Ja mam 3 Msc core nie karmilam jej piersią ale ginekolog odrazu mówiła że jakbym karmią to musiałabym odstawić bo jak dziecko ssie pierś to powoduje skórcze macicy
Mam pytanie do mam - czy karmicie nadal piersią ? Ja mam 10m Frania który nie toleruje butelki i zostaje mi tylko pierś i zastanawiam się czy to nie wpłynie na ciąże . Wiem ze nie ma przeciwwskazań do karmienia piersią w czasie ciąży ale mam obawy

Ja mam 3 Msc core nie karmilam jej piersią ale ginekolog odrazu mówiła że jakbym karmią to musiałabym odstawić bo jak dziecko ssie pierś to powoduje skórcze macicy
Moje dwie kuzynki są w ciąży i karmią dzieci normalnie jedna ma 7 miesięcy a druga 14miesiecy. Lekarz mówił że nie przeciwwskazań. Może to zależy ile się jest od porodu

No to dziewczyny będę ta szczęściara u lutowek która ma bliźniaki!!!!!!!! Wszystko w porządku mamy 8 tydzień i 4 dzień. Pożyczałam się jak bóbr u doktora. Cieszę się bardzo. Jestem przeszczęśliwa. Chociaż wiem ze lekko nie będzie:)
Gratulacje!! Podwójne szczęście cię złapało ;)

@AsiaIN Trzymam kciuki, żeby wszystko bylo dobrze ☺️✊✊

@Ritka89 gratulacje ciąży i miło cię powitać na wątku. I tak jak @Różamama radzi sok z żurawiny na problemy z pęcherzem działa cuda a najlepiej jak się ma skłonności to stosować go zapobiegawczo. Co do kp to ja jeszcze karmie swoje 21 miesięczne szczęście [emoji16] też bezbutelkowa i bezsmoczkowa. Tylko że nam już tylko zostały trzy karmienia w ciągu dnia. Ale o odstawieniu nie ma mowy, jak nie dostanie o swojej porze to wrzask jest niesamowity. Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to nie ma co się martwić, przez kp na pewno nie wywalasz takich skurczy aby dziecku zaszkodzić. Wiele kobiet karmi w ciąży a potem w tandemie i wszystko jest ok.
@Kasia654 biedna ty, naprawdę ci współczuje ale jeden plus to taki że przynajmniej na początku za dużo ci kg nie przybędzie [emoji6] A co z córeczką że musicie w szpitalu się położyć? Mam nadzieje że nic poważnego. Trzymam za was kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
@Paryżanka niesamowite, to teraz podwójne gratulacje. Dużo sił dla ciebie i niech dzieciaczki zdrowo i równo rosną.
@AsiaIN trzymam kciuki [emoji110] i czekamy tutaj na wiadomości od ciebie. Często takie plamienie nic złego nie oznacza i oby tak było w Twoim przypadku [emoji8]

@Ritka89 gratulacje ciąży i miło cię powitać na wątku. I tak jak @Różamama radzi sok z żurawiny na problemy z pęcherzem działa cuda a najlepiej jak się ma skłonności to stosować go zapobiegawczo. Co do kp to ja jeszcze karmie swoje 21 miesięczne szczęście [emoji16] też bezbutelkowa i bezsmoczkowa. Tylko że nam już tylko zostały trzy karmienia w ciągu dnia. Ale o odstawieniu nie ma mowy, jak nie dostanie o swojej porze to wrzask jest niesamowity. Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to nie ma co się martwić, przez kp na pewno nie wywalasz takich skurczy aby dziecku zaszkodzić. Wiele kobiet karmi w ciąży a potem w tandemie i wszystko jest ok.
@Kasia654 biedna ty, naprawdę ci współczuje ale jeden plus to taki że przynajmniej na początku za dużo ci kg nie przybędzie [emoji6] A co z córeczką że musicie w szpitalu się położyć? Mam nadzieje że nic poważnego. Trzymam za was kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
@Paryżanka niesamowite, to teraz podwójne gratulacje. Dużo sił dla ciebie i niech dzieciaczki zdrowo i równo rosną.
@AsiaIN trzymam kciuki [emoji110] i czekamy tutaj na wiadomości od ciebie. Często takie plamienie nic złego nie oznacza i oby tak było w Twoim przypadku [emoji8]
Po urodzeniu z testow przesiewowych wyszła jej mukowiscydoza. W takim roku jak miała trzy miesiące wykluczyli tą chorobę z tym że ma taka mutacje genów że trzeba co roku jeździć na taki 4dniowy pobyt żeby porobili wszystkie badania czy coś się w tym kierunku nie rozwija. Ale jesteśmy dobrych myśli bo Ola przez cały rok ani razu nie zachorowała, prawidłowo też przybiera na wadze więc musi być ok, nie ma innej opcji :)

reklama
Do góry