reklama

Lutowe 2020

Ale super Maluch 😀 mój też tak.
Wasze też tak stękają i gadają przy jedzeniu? 😃 przekomiczne to. Nasze zęby ponoć wkrótce. Trochę zimowych i jesiennych ciuchów do mnie wróciło. Ciekawe czy wszystko mam?

reklama
U nas lato, ale już czuć chłodek popołudniem.
Dziś dotarł śpiworek do wózka i mata dla małej a ja wzięłam się za segregowanie ubrań starszego. Popakowalm w worki próżniowe i oddam dla siostrzeńca.

Dziewczyny, ostatnio któras pisala o "pływaniu" w lezeniu na brzuszku. Jest fajny artykul na mamafizjoterapeuta:

Ja pobierałam mocz 3 razy, bo korzystając z tych woreczków do przyklejania ciągle wychodziły bakterie. Wszystko pozostałe w normie, a jedynie bakterie w moczu. CRP świadczy o stanie zapalnym, więc z reguły przy zakazaniu układu moczowego jest podwyższone. Odradzam korzystanie z tych woreczków, więcej nie popełnię tego błędu. Za trzecim razem łapałam mocz w locie do kubeczka i wyszło wszystko dobrze. U dziewczynki trudniej.. ja nakarmiłam dziecię, po czym rozebrałam do golaska, pięty zamoczyłam w chłodnej wodzie i czekałam z kubeczkiem, a mąż trzymał malucha ;) Ponoć były robione jakieś badania, że dzieci sikają ok 20 - 30min po jedzeniu ;)

Jak tam u Was z zębami? U nas dopiero przebiła się prawa jedynka, a ja już jestem taka niewyspana, że chodzę jak zombie. Mały kiepsko śpi, ciągle się wybudza i nie może zasnąć. Już dwa razy podałam mu paracetamol. A mówią, że górne zęby są jeszcze gorsze... będzie ciężko.

Wygląda trochę jak mały piesek, prawda? ;)
Zobacz załącznik 1167203
U nas zebow ni widu ni slychu. A spanie jest dramatyczne

@Darapuszkin ja tez pobieralam w locie.
O zapaleniu świadczą nie tylko same bakterie ale przede wszystkim leukocyty w moczu. I to nie w sladowej ilosci

Dziewczyny, ostatnio któras pisala o "pływaniu" w lezeniu na brzuszku. Jest fajny artykul na mamafizjoterapeuta:
Jasiek bardzo intensywnie pływa. Teraz coraz częściej zdarza mu się przejście w pozycję do czworakowania😁dzięki za artykuł, jestem już spokojniejsza😃

@Olga089 mały jest słodki😍Jasiek też czasem przypomina pieska, zwłaszcza jak chwycił w buzie pieluchę i się z nią obraca😂😉
U nas są już dwie jedynki na dole, teraz wychodzą do góry i to dwa jednocześnie,do tego nie jedynki tylko dwójki. Chyba , że będzie miał bardzo szeroką przerwę między górnymi jedynkami😉Jest strasznie marudny, mało śpi w dzień a i w nocy często się wierci.

Ja dzisiaj mam kryzys - mala marudna. Jestem u rodzicow bez meza a oni wiadomo, jak wnuczka zadowolona to zabawiaja a jak placze to mi ja oddaja. Wiec od tygodnia sama ze soba spedzilam z godzine. Kregoslup mi odpada bo wszystko sama przy malej ogarniam, ta marudzi i nie bardzo spi w nocy. Dzisiaj juz normalnie mam ochote wystrzelic sie w kosmos :(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry