reklama

Lutowe 2020

Dzięki ☺️ właśnie w przychodni mi powiedziały że powyżej 38 stopni podać coś, ale ja już nie czekałam z tym.

Temat kaszki hmm, przemycam w bbox ale jej to nie smakuje 😑 chociaż troszkę jak wypije to jestem szczęśliwa. Zrobię jak radzilyscie, czyli ugotuje na wodzie płatki i zrobię gęste tak żeby sama mogła jeść 💪

reklama
Ja kaszki gotowałam na mleku kokosowym jak miałam w domu. A tak gotuję na wodzie i dodaje do tego musy owocowe lub owoce. Dla mnie te kaszki nie są kwaśne czy gorzkie. Bez różnicy czy to manna czy jaglanka.
Manna samą lubię gotowana na mleku krowim i śmietance 30% jest wtedy aksamitna. Małej na krowim jeszcze nie gotowałam. Jako niewielki dodatek do placków daje ale na porcje kaszki jeszcze nie.

Biedna Nelka oby już gorączka nie rosła. U nas okazało się, że Jasiu ma za krótkie wedzidełko. Że nikt wcześniej tego nie zauważył🙈będziemy podcinać. Dziewczyny , które miały ten sam problem,lepiej laserowo czy chirurgiczne? Już jestem przerażona.

Biedna Nelka oby już gorączka nie rosła. U nas okazało się, że Jasiu ma za krótkie wedzidełko. Że nikt wcześniej tego nie zauważył🙈będziemy podcinać. Dziewczyny , które miały ten sam problem,lepiej laserowo czy chirurgiczne? Już jestem przerażona.
Starszej corce przerywali paznokciem jak miala 2 tyg (panie doradczynie laktacyjne). Synowi bylismy na podcieciu laserowym. Pan dr przy podcieciu laserowym twierdzil ze jest lepsze bo pozniej sie nie zrasta a tak chirurgicznie moze zrosnąc. Mi sie wydaje wlasnie ze corce sie zroslo ale mowi raczej ok 😒 a te chirurgicznie to w tym wieku jakos w znieczuleniu? Ja bym poszla na laserowo tylko ze drozej 😒

reklama
Po takim czasie 😳 już tu kiedyś pisałam, że to powinni od razu po porodzie sprawdzać maluchom tak jak wagę, wzrost itp.

Zależy, ktore wedzidelko. U nas niestety i jedno i drugie było do podcięcia. Podjęzykowe robiliśmy chirurgicznie i masowanie 3 miesiące i teraz jest jak ta lala (zabieg był wykonany w 5 tygodniu). Górne, czyli podwargowe robiliśmy laserowo i też z masażami (chociaż tu są zdania podzielone, czy to masowanie ma sens- ja masowalam).
Ogólnie przez to podwargowe jesteśmy skazani na ortodonte i aparat w przyszłości. Już po ząbkach widać, że ma szparę między jedynkami 😑

Co do gorączki po szczepieniu aż takiej reakcji się nie spodziewaliśmy, ale obserwujemy czujnie ☺️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry