reklama

Lutowe mamy 2017

Dziewczyny tu jest inna sytuacja tzw.złożona, bo to rodzina patchworkowa i w każdym są inne emocje inne pragnienia... Trzeba dużo rozmów i dużo pracy,a zwłaszcza miłości, zrozumienia i zgody co do planu postępowania między dorosłymi. To nie jest łatwe...Zwłaszcza dla dziecka.

reklama
A ja się nie dziwię,bo to nie jest dziecko Sojny. Ja nie lubię pać z dziećmi. Co innego poranne przytulaski, a co innego wiercenie się i przyklejanie w czasie odpoczynku - snu. Cenię sobie bardzo przestrzeń podczas spania i nawet mój mąż nie śpi do mnie przyklejony, bo ja tak po prostu nie zasnę. Jedyne co toleruję, to spanie z niemowlęciem podczas karmienia piersią. I dla mnie spanie z tak dużym dzieckiem (takim powiedzmy 4+) to męczarnia. Co nie znaczy, że nie kocham swoich dzieci:D

Klauduśka, wprawdzie nie mam miksera;) Ale szkoda by mi było go myć, jak można to szybko wyrobić w rękach. Tymi mieszadłami-hakami do ciasta drożdżowego można je wyrobić podobno.

Ellie no właśnie niby założenie, że każda kobieta jest chora jest trochę głupie, u nas dają zapobiegawczo niestety. I tak jest postęp, bo już nie robią tego roztworem srebra, który bardzo podrażniał oczy, tylko jakąś maścią z antybiotykiem

Dziwić to ja też się nie dziwię i to absolutnie z mojej strony nie był zarzut. Swoje dziecko to jednak zupełnie inna sprawa. Cudze dzieci o wiele częściej mnie denerwują dlatego np. nie chciałabym pracować w przedszkolu. Ta dziewczynka na pewno jest w trudnej sytuacji bo i tu się pojawił nowy dzidziuś i tu się zaraz drugi pojawi a ona jest tak po srodku.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia.zosia, Barnek - źle mnie zrozumialyscie ;) mi chodzi tylko i wyłącznie o spanie w jednym łóżku z młodą i z mężem. Nie mam do niej żadnej niechęci, robimy bardzo dużo rzeczy razem, ale ona musi wiedzieć, że są sytuacje, w których ja i jej tato jesteśmy sami a nie 24/7 z nią. Ona jest wystarczająco duża, żeby to zrozumieć ;)
Kasia.zosia - sama mówisz, że nie lubisz spać z dziećmi siostry a to nawet nie jest tak bliska osoba dla mnie. Na początku pierwsze noce spała z nami ale mąż sam postanowił ja tego oduczyc, bo uważa, że jest za duża na takie rzeczy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia.zosia, Barnek - źle mnie zrozumialyscie ;) mi chodzi tylko i wyłącznie o spanie w jednym łóżku z młodą i z mężem. Nie mam do niej żadnej niechęci, robimy bardzo dużo rzeczy razem, ale ona musi wiedzieć, że są sytuacje, w których ja i jej tato jesteśmy sami a nie 24/7 z nią. Ona jest wystarczająco duża, żeby to zrozumieć ;)
Kasia.zosia - sama mówisz, że nie lubisz spać z dziećmi siostry a to nawet nie jest tak bliska osoba dla mnie. Na początku pierwsze noce spała z nami ale mąż sam postanowił ja tego oduczyc, bo uważa, że jest za duża na takie rzeczy

Dlatego myślę że warto z nią po prostu porozmawiać :)

No u nas to jest tak, że ona przyjeżdża, robi ze mną o wiele więcej niż ze swoją mama (np pieczenie babeczek, granie w planszowki), często jeździmy do teściów, później wraca do domu i tyle. Mój pracuje na weekendy więc częściej ja z nią jestem niż on, ale jakiejś super więzi między nami nie ma, może kiedyś... ;) kłótni i odpychania też nie doświadcza, po prostu jestem żona jej ojca i tyle :P

Ja tez dosyc dlugo balam sie spac sama... w nocy mialam koszmary i lecialam do mamy, siostry itp.. moja mama nawet rozmawiala z psychologiem i stwierdzil ze to brak poczucia bezpieczenstwa.. ale z wiekiem samo przeszlo. Moze mala w nocy przezywa wszystko i dlatego z wami czuje sie bezpieczniej... Trudno powiedziec, nie wiem jak ja bym sie zachowala w takiej sytuacji..

No u nas to jest tak, że ona przyjeżdża, robi ze mną o wiele więcej niż ze swoją mama (np pieczenie babeczek, granie w planszowki), często jeździmy do teściów, później wraca do domu i tyle. Mój pracuje na weekendy więc częściej ja z nią jestem niż on, ale jakiejś super więzi między nami nie ma, może kiedyś... ;) kłótni i odpychania też nie doświadcza, po prostu jestem żona jej ojca i tyle [emoji14]

To może jej taty właśnie brakuje i dlatego chce z wami spać jak on jest

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry