reklama

Lutowe mamy 2017

Alola piłam te nutridrinki swojego czasu bo chciałam przytyć :) średnio to smaczne ale da się przezyc:)

Sojnabig A Tobie robi usg przez brzuch? Mi cały czas dopochwowe. Chyba od 15tyg robią to przez brzuch u nas.

Kluduska Fajne są foteczki 3d ale to się opłaca tak jak ja mam lekarza ktory sam od siebie to robi, nie doplacam nic. W pierwszej ciąży 360zl taka przyjemność kosztowała dodatkowo więc nie na naszą kieszeń.

reklama
Klauduska- no nie powinno się robić usg dopochwowego jeśli nie trzeba - np w wypadku jak Sojnabig ma ze dzidzia tak daleko i głęboko ze musiał , u mnie na pierwszej wizycie w 5t 6 dniu juz mi przez brzuch robił - mój lekarz jest zdania że jak nie trzeba ingerować to po co,

Suddenly- fajnie ze wszystko dobrze , faktycznie dawno Cię nie było ;) , tak jest grupa na fb , i jest tajna, ja jestem i tu i tu, bo część dziewczyn nie przeszła tam , ale na fb wcale nie latwiej sie połapać co I kto :) - wszystko ma swoje plusy i minusy ;) . Trzymam kciuki za znalezienie dobrego lekarza,

Alola - oh jaki słodki i prawdomowny dziadek heheh ;), gratulacje zapisu do szkoły rodzenia , z Prolaktyna niestety nie pomogę ,może jakaś mama będzie wiedziała co bardziej kontroluje tarczyce i w ogóle wyniki. Ja to nawet pobrania krwi tu nie miałam jeszcze i nie będę miała - ;) tylko prywatnie w PL.

Byłam dziś z małym po prezent dla jego kolegi na urodziny -2 latka . Mały się wpasował do auta na akumulator i nie chciał wysiąść tylko jeździł i "kosił" kosze z piłkami hah, nie mogłam go złapać a raczej zatrzymac bo to auto ciężkie jak cholera, szybko podbieglam I mu nogę z gazu sciagalam bo by ludzi rozjechał :))

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Wam Drogie Kobietki..
Chcę się do Was przyłączyć :)
Paula, lat 28 :D
Jestem w 9 tygodniu, o ciąży wiem już od miesiąca, ale jakoś to dojrzewało we mnie, a po dzisiejszym usg gdzie było widać piękne dziecko, już naprawdę czuję, że będę Mamą:)
Objawy typowe-ogromne piersi (choć już tak nie bolą), mdłości (choć od 3 tygodni jakby mniejsze) i obowiązkowo drzemka w ciągu dnia, a do tego cudna cera...I w sumie potrzebuję wsparcia, dlatego tu jestem;)
To moje pierwsze dziecko, mało tego od początku choć marzyłam o córce, czułam, ze to będzie syn. Lekarz na usg widział małego "siurdaczka". Aż miałam łzy w oczach-jak ja sobie poradzę z tym małym brzdącem?
Pisałyście tu o rozstępach-polecam olej migdałowy do stosowania od 1 dni, także dla dzidziusia.
Jest to naturalny olej, pracowałam kiedyś w kosmetykach naturalnych i wiem co mówię.. Świetnie działa.
Klientki zachwalały. Fakt, jest drogi - 60 zł za 50 ml (około), ale extra wydajny.
Ja używam-polecam-na pajączki też jest cudowny.
Dobrej nocy!

Cześć Wam Drogie Kobietki..
Chcę się do Was przyłączyć :)
Paula, lat 28 :D
Jestem w 9 tygodniu, o ciąży wiem już od miesiąca, ale jakoś to dojrzewało we mnie, a po dzisiejszym usg gdzie było widać piękne dziecko, już naprawdę czuję, że będę Mamą:)
Objawy typowe-ogromne piersi (choć już tak nie bolą), mdłości (choć od 3 tygodni jakby mniejsze) i obowiązkowo drzemka w ciągu dnia, a do tego cudna cera...I w sumie potrzebuję wsparcia, dlatego tu jestem;)
To moje pierwsze dziecko, mało tego od początku choć marzyłam o córce, czułam, ze to będzie syn. Lekarz na usg widział małego "siurdaczka". Aż miałam łzy w oczach-jak ja sobie poradzę z tym małym brzdącem?
Pisałyście tu o rozstępach-polecam olej migdałowy do stosowania od 1 dni, także dla dzidziusia.
Jest to naturalny olej, pracowałam kiedyś w kosmetykach naturalnych i wiem co mówię.. Świetnie działa.
Klientki zachwalały. Fakt, jest drogi - 60 zł za 50 ml (około), ale extra wydajny.
Ja używam-polecam-na pajączki też jest cudowny.
Dobrej nocy!
Super! Gratuluję! [emoji4]

Sojnabig suuper gratulacje, ciekawe czy zawsze pokazuja dzidziusia w 3 d na prenatalnych :) Misia-A czytalam ze na rowerze stacjonarnym mozna ale po ulicy podobno za duze ryzyko... Chociaz ja nawet jakbym chciala to nie mam sily :) zapisalam sie na basen ale pewnie zaczne od 2 trymestru... Turluturlu gratulacje !!! Wooow juz Ci powiedzieli plec ? Ja jutro ide do lekarza moze cos u mnie zobaczy hahah np. Jakas slodka dziewczynke :)

Nie mam stacjonarnego ;-) latam po mieście rowerem i z synem do przedszkola. Też czytalam że nie bardzo ale to chociaż trochę ruchu :-)
W kwestii zdjęć. Mam jedno z wtorku i bardzo nie wyrazne... :-(

reklama
czy któraś z Was jeździ rowerem? czytałam że to tak nie bardzo można ale ja nie mogę inaczej :-(
ja tez jezdzilam rowerem na pocz - przez to ze przed ciaza duzo uprawialam sportu poczytalam sobie sporo czy moge nadal to robic - wiadomo zdania sa podzielone duzo zalezy jak sama sie czujesz i czy nie ma jakis zagrozen , czytalam nawet o dziewczynie kt jezdzila konno i lekarz jej powiedzial ze dopóki nie bedzie wygladala glupio :-) to moze jezdzic to juz ekstremalny przyklad ale wiem ze duzo dziewczyn jezeli czuje sie ok jest b aktywnych

Paula chcialam Cie zapytac o olejek migdalowy czy jakis konkretny warto kupic ? tez czytalam ze jest b dobry i napewno zakupue

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry