reklama

Lutowe mamy 2017

Airfix a mnie zawsze mówili że słone smaki na dziewczynkę na słodkie na chłopca. Ja w poprzedniej ciąży tylko gorzka czekoladę mogłam i to też max 2 kosteczki. Teraz mogę jeść słodycze tonami, a wygląda na to że bd płeć ta sama;)

Densik ja w poprzedniej ciąży też tak miałam, nawet elektrycznej szczoteczki nie mogłam używać. Teraz jest lepiej, nawet dentystka podziwiała, że stanu zapalnego nie ma a w ciąży to rzadkość. Ja mogę polecić pastę elmex i płyn do płukania ten zielony. Naprawdę w moim przypadku czyni cuda- miałam bardzo wrażliwe zęby i poprawa niesamowita.

Turluturlu łącze się w bólu... najpierw M tydzień chory, w weekend Młoda ze stanem podgoraczkowym, a mnie od 3 dni katar zalewa. Położyć się nie da, bo Ala po mnie skacze i ledwo zipie, bo tak mnie osłabiło. Dziecko z nudy po ścianach chodzi.

Kasia.Zosia gratuluję ! Choć chyba czekałaś na synka? ;)

Ja miałam w planach spiruline pić... jednak nie daje rady przez ten morski zapaszek. W dodatku nie podchodzą mi soki. A wcześniej soki ze szpinakiem itp itd tak to właśnie wygląda ciąża i zdrowe odżywianie. Jeszcze jakby mi to ktoś przygotowywał to było by co innego :p

reklama
Eleena Ja to odwrotnie zawsze słyszałam...słone i kwaśne na chłopca (u mnie się sprawdzilo), a słodkie na córkę (miejmy nadzieję ze też się sprawdziło i nic nie urośnie ).

Elenna moi mężczyźni chcieli chlopca :) mi było w sumie obojetne. Mój syn jednak bardzo ucieszył z kolejnej siostry. A przy okazji mojego syna rozmawialiśmy wczoraj przed snem:
Syn: Mamo a jak się dzidziuś urodzi to będzie zle?
Ja: Nie, będzie super!
S: Ale będzie ci ciężko jak będziesz musiała nosić Zosie i nowego dzidziusia
Ja: No trochę ale może mi pomozesz?
S: Tak! Będę ci ubieral buty, robił kawę i karmił Zosie :)

Mój teraz się straszny cyc zrobił, chyba czuje pismo nosem, dziś chciałam odpocząć po wczorajszym, to cały dzień ze mną siedzi, w ogóle nie chce iść do babci, nawet na chwilę. Ponad godzinę walczyłam, żeby zasnął. Padam na twarz.
A córcię też mam taką, że trafią do niej konkretne, logiczne argumenty:)
Tą z liści malin to trzeba pić gdzieś od 37 tc i to regularnie, żeby zadziałało;)

elenna - ja w tym tyg sprobowalam zrobic jakies smoothie i szok, bo znow moge pic! a spirulina to ponoc nie bardzo w ciazy i chlorella, a moze to tyllko chlorella? bo chlorella ma dosc mocne detox dzialanie

Gratuluje kolejnych ujawnionycvh plci :)

reklama
Kasia.Zosia Ależ masz super synusia;) mój też taki wszystko na logikę :) Przed chwilą zaplanował ze mam siostrzyczce - jak się łysa urodzi włosy przedłużyła bo ma miec długie i rozpuszczone jak jego koleżanka z klasy :) I wogole już mu wcale nie chodzi o to ze to nie brat będzie bo w końcu będziemy mieć własnego dzidziusia :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry