reklama

Lutowe mamy 2017

Sojnabig gratulacje ;) a swoja droga mi tez podala wage dziecka ale jak oni to sprawdzaja ? :)
Wanienke ocenilam po wygladzie, ale prawdopodobnie macie racje a zreszta dla dzieci to trzeba zobaczyc na zywo bo ze zdjecia to czesto wyglada inaczej.. W sumie tutaj wanienki nie sa drogie wiec moge zaszalec ;)
A co do zdjecia usg to czytalam ze 3d jest niezdrowe i nawet u nas w stanie zabronione ale jak bylismy w szpitalu i maz sie spytal to nam zrobila dwie fotki wiec chtba by nie narazala dziecka...

Mi dziś lekarz mówił że mierzy kość udowa żeby sprawdzić wagę ale nie wiem jak :D Powiedział też mi żebym przyszła jutro i że ilość usg nie ma żadnego wpływu na dzidziusia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
usg 3d jest to prostu obraz obrabiany cyfrowo przez komputer na podstawie wielu dwuwymiarowych fotografii zrobionych pod różnym kątem - więc szkodliwość jego taka, jak przy zwykłym ;)
ja w drugiej ciąży w połówkowym miałam 3d i teraz w pierwszym prenatalnym też miałam, ale to raczej ze względu na to, że lekarzom łatwiej na takim obrazie zobaczyć pewne rzeczy :) Czytałam, że lepiej widać kość nosową w 3d (cyt.Właśnie dzięki badaniu 3D okazało się, że niektóre płody z zespołem Downa mają nieprawidłową tylko jedną z dwóch kości nosowych, co jest trudniejsze do weryfikacji w obrazie 2D i może stanowić wskazanie do inwazyjnych badań genetycznych. U niektórych zdrowych płodów istnieje szeroka przerwa między prawą i lewą kością nosową, która w obrazie 2D może być błędnie interpretowana jako brak kości nosowych, co może prowadzić do niepotrzebnej amniopunkcji)

Link do: USG w ciąży: 2D, 3D i 4D. Czym się od siebie różnią?

A my tak o psach gadalysmy wczoraj a dzisiaj rano mojego meza siostry piesek nam zwial i na 3 samochody szukalismy a ten maly smrodek sobie 2 skrzyzowania dalej poszedl przy glownej ulicy i tylko dzieki ludziom zauwazylam bo kilka osob sie zatrzymalo.. A ja jeszcze w pizamie i w addidasach po glownej ulicy latalam :)

turluturlu tak naprawde to zawsze jest "Twój interes" żeby tego pilnować, bo to Ty jesteś w ciąży i chodzi o Twoje dziecko. Zapewne jak polecił Ci się ok 20 tc umowic to zrobi, ale moim zdaniem dobrze te kluczowe usg robic u dobrego speca od usg wlasnie na dobrym sprzęcie. Jak porównuje co ja miałam badane na genetycznym pierwszym i inne dziewczyny na forum, albo co w LM badają to niebo a ziemia.

Co do 3d to bajer dla mam, lekarz i tak wszystko musi na 2d ocenić :) Ale nie jest szkodliwe ;)

Sojnabig gratuluje :)

Ja odebrałam wyniki badań - będzie na 100% SYN :) Jestem lekko przerażona tą perspektywą ;)

turluturlu tak naprawde to zawsze jest "Twój interes" żeby tego pilnować, bo to Ty jesteś w ciąży i chodzi o Twoje dziecko. Zapewne jak polecił Ci się ok 20 tc umowic to zrobi, ale moim zdaniem dobrze te kluczowe usg robic u dobrego speca od usg wlasnie na dobrym sprzęcie. Jak porównuje co ja miałam badane na genetycznym pierwszym i inne dziewczyny na forum, albo co w LM badają to niebo a ziemia.

Co do 3d to bajer dla mam, lekarz i tak wszystko musi na 2d ocenić :) Ale nie jest szkodliwe ;)

Sojnabig gratuluje :)

Ja odebrałam wyniki badań - będzie na 100% SYN :) Jestem lekko przerażona tą perspektywą ;)

Ojej ile tych chłopaków mamy!! Gratki!!!

Ja u swojego gina robię wszystkie prenatalne bo on jest właśnie specem jednym z lepszych u nas w okręgu i normalnie wizyta kosztuje u niego 150 a prenatalne właśnie 250 i robi to na mega sprzęcie :) i tak jak mówisz, on mi też powiedział, że wszystko widzi tylko w 2d a 3d tylko na pamiątkę rodzicom robi :) a że moj syn jest leniem upartym po mamie to musimy jutro znów się przejść do Pana doktora :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia.Zosia współczuję grzybicy, w poprzedniej ciąży miałam id 12 tc do samego końca. Porażka.
Co do tej pieluchy, ja to się najbardziej boję, żeby Ala nie skończyła tak jak M i jego siostra. Teściowa miała takie parcie, że do dziś oboje brzydzą się wszystkiego co w tym zakresie jest związane. M do 11 roku życia był leczony na zaparcia nawykowe. Jego 9-letnia sis do dziś bez mamy nawet siku nie pójdzie, bo się sama nie wytrze, bo siki bleee oczywiście zaparcia nawykowe ma takie, że jej się kieszenie w jelicie zrobiły.

Jagódka zdrówka!

Turluturlu stojak dobry. Ja młoda kąpałam w salonie i wanienke stawiałam na ławie. Wodę wlewałam kubeczkiem, bo po cc nie ma opcji o noszeniu wanienki z wodą, nawet w tak niewielkiej ilości jaka jest potrzebna dla noworodka.
Z prysznicem na spokojnie dasz rade. Moja ma niecałe 2 lata i juz ja czasem myje pod prysznicem, a jaka wtedy dumna jest ;)

Sojnabig super wiesci.
U mnie połówkowe 250 zł z 3d.
A że jeszcze zbiega mi się z wizytą to jednego dnia zapłacę 380 zł. Lekarz ten sam tylko do usg gabinet inny z wypasionym apartem usg.

U nas dziś pogoda lepsza, bo chłodniej. Byłam z Alą wymienić buty, bo po przymiarki w domu okazało się, że mają mało luzu i zaraz by mi wyrosła. Oczywiście mierzone w sklepie, ale tak się wyrwała i podkurczala palce, że nic z tego nie wyszło. :p

Kasia.Zosia współczuję grzybicy, w poprzedniej ciąży miałam id 12 tc do samego końca. Porażka.
Co do tej pieluchy, ja to się najbardziej boję, żeby Ala nie skończyła tak jak M i jego siostra. Teściowa miała takie parcie, że do dziś oboje brzydzą się wszystkiego co w tym zakresie jest związane. M do 11 roku życia był leczony na zaparcia nawykowe. Jego 9-letnia sis do dziś bez mamy nawet siku nie pójdzie, bo się sama nie wytrze, bo siki bleee oczywiście zaparcia nawykowe ma takie, że jej się kieszenie w jelicie zrobiły.

Jagódka zdrówka!

Turluturlu stojak dobry. Ja młoda kąpałam w salonie i wanienke stawiałam na ławie. Wodę wlewałam kubeczkiem, bo po cc nie ma opcji o noszeniu wanienki z wodą, nawet w tak niewielkiej ilości jaka jest potrzebna dla noworodka.
Z prysznicem na spokojnie dasz rade. Moja ma niecałe 2 lata i juz ja czasem myje pod prysznicem, a jaka wtedy dumna jest ;)

Sojnabig super wiesci.
U mnie połówkowe 250 zł z 3d.
A że jeszcze zbiega mi się z wizytą to jednego dnia zapłacę 380 zł. Lekarz ten sam tylko do usg gabinet inny z wypasionym apartem usg.

U nas dziś pogoda lepsza, bo chłodniej. Byłam z Alą wymienić buty, bo po przymiarki w domu okazało się, że mają mało luzu i zaraz by mi wyrosła. Oczywiście mierzone w sklepie, ale tak się wyrwała i podkurczala palce, że nic z tego nie wyszło. :p
Moj syn tez.miał zaparcia nawykowe ale na szczęście może z pół roku i przeszło jakoś po 2r.z. Jak dziwnie to nie zabrzmi wyleczylismy go miłością :) Przytulalam.go i stałam z nim jak juz musiał zrobić i po.któryms razie po prostu zrozumiał ze tak lepiej bo juz nie boli.

reklama
Gratuluje kolejnego synka :) ale beda dziewczyny mialy duzy wybor haha
U nas usg prenatalne robis tylko w szpitalu, ale chyba dlatego ze lepszy sprzet maja przynajmniej lepszy niz u mojej lekarki... Dzisiaj do mnie dzwonili ze szpitala i w nastepny piatek beda ogladac serduszko synka bo u mojego meza w rodzinie bylo duzo zawalow i lekarz kazal dodatkowo zbadac ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry