• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2017

Jagódka - a co sobie zazyczyl?:D

Mój też jak nigdy nie dotykał mopa tak teraz i z odkurzaczem i z nim lata po domu :D ale chyba widzi że mi ciężko, bo przy każdej próbie przekrecenia się na łóżko jest tylko "eh yh ah" a jak dłużej coś porobię i usiądę w końcu to muszę głębiej poodychac jakiś czas..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Monia z kosmetycznej wyprawki zostaly mi do kupienia juz resztki. Część wlasnie K dzisiaj kupuje, reszte zamierzam kupic na najblizszych zakupach. Myk jest taki, ze część produktow jest ciężko dostepna (wkładki laktacyjne, majtki poporodowe) a część jest tylko w rossmannie (po opiniach srokao postanowilam kupowac tam chusteczki mokre, krem do buzi, zele i inne).

.jagodka no wlasnie staram sie widziec to ile rzeczywiscie robi. Strasznie mnie wspiera, jest prawdziwą ostoją w naszym zwiazku. Dodatkowo bardzo sie angażuje we wszystko i przede wszystkim nie narzeka [emoji4] A widzisz moj tez doczekal sie prezentu, z ktorego ja nie jestem zadowolona. Zgodzilam sie w koncu na ponowny zakup motocykla. Wiec od jakiegos miesiąca jestem najlepszą żoną na swiecie [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zazdroszczę, bo mojego chłopa zagonić do roboty to masakra. Mam wrażenie, że jak stękam że tu mnie boli, tam mnie boli a na łóżku ciężko mi się obrócić to on myśli, że przesadzam... Choć ostatnio jestem bardziej aktywna niż np miesiąc temu ale to dzięki tabletkom to mimo wszystko mógłby mi coś pomóc a nie robi prawie nic. I tylko xbox ciągle. W końcu wyrzuce mu go przez okno :growl:

Klauduska mam tą kartę, ostatnio robiłam zakupy i dali mi właśnie ten olejek (taka mini mini wersja). Niby za darmo a jak w domu przejrzałam paragon to dopiero się zorientowałam, że zapłaciłam za niego 5 zł a robiłam większe zakupy to nie zorientowałam się w sklepie..

Rossnę się opłaca tylko jak się karmi MM i kupuje tam pampki... U mnie wiecznie karta wygasała, więc mam ich w nosie.
Mąż zażyczył sobie wyrzynarkę na gwiazdkę i szlifierkę oscylacyjną na urodziny+imieniny. Dodam, że on ma dwie lewe ręce, ale napalił się, że zbuduje dzieciom domek na podwórko. Mój tata jest stolarzem, więc mu pomoże, ale aż się boję, czy on sobie palców nie poobcina.

U nas jest w rossmanie (i w dm-druga duża drogeria) program dla dzieci od urodzenia do 2 r.z. Na start dostaje się pudełko z kosmetykami, probkami, maskotka, książeczka z kuponami waznymi chyba rok a potem co miesiąc poczta przysyłaja nowe kupony. Bardzo oplacalne, średnio 1,50 euro zniżki na kremy, pieluchy, chusteczki, dużo rzeczy dla mamy.
U mnie też wszystko gotowe, kupione, wyprane, wyprasowane, poskladane :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Monia z kosmetycznej wyprawki zostaly mi do kupienia juz resztki. Część wlasnie K dzisiaj kupuje, reszte zamierzam kupic na najblizszych zakupach. Myk jest taki, ze część produktow jest ciężko dostepna (wkładki laktacyjne, majtki poporodowe) a część jest tylko w rossmannie (po opiniach srokao postanowilam kupowac tam chusteczki mokre, krem do buzi, zele i inne).

.jagodka no wlasnie staram sie widziec to ile rzeczywiscie robi. Strasznie mnie wspiera, jest prawdziwą ostoją w naszym zwiazku. Dodatkowo bardzo sie angażuje we wszystko i przede wszystkim nie narzeka [emoji4] A widzisz moj tez doczekal sie prezentu, z ktorego ja nie jestem zadowolona. Zgodzilam sie w koncu na ponowny zakup motocykla. Wiec od jakiegos miesiąca jestem najlepszą żoną na swiecie [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
w Rossmanie są i podkłady canapolu i wkładki laktacyjna, poszukaj.

to co moglam zrobic to juz mam wszystko gotowe dla mojego maluszka, jeszcze tylko zaslony ale od 4-5 miesiecy jezdze po sklepach nawet wczoraj bylam i nie moge dostac czystych bialych z grubszego materialu... Maz ma jeszcze troche pracy bo dwa dni malowal pokoj i jeszcze nieskonczyl i tak wszystko lezy rozwalone od 2 dni... No i czekam jak skonczy komode dla malego ale tez mu sie nie spieszy...
Moj nic mi nie pomaga, nawet w takich drobnych sprawach jak zadzwonic do ubezpieczenia itp.. Za to mi ciagle powtarza zebym pomogla mamie... Ale to juz pisalam na ten temat wam :) wiec nie ma co sie rozwodzic... Zastanawiam sie jeszcze nad ikea z zaslonami ale mam dosyc daleko i sama nie pojade samochodem... Malutki wczoraj kopal jak szalony wkoncu udalo mi sie go nagrac a pozniej jakos dziwnie brzuszek mi podskakiwal i po 20 min myslenia zorientowalam sie ze ma czkawke :) slodziak:*

reklama
Ja też mam kartę Rossnę, ostatnio balsam na rozstępy Palmers'a zakupiłam (co prawda 5 zł.taniej no ale zawsze), używam go od początku i nie wiem czy to jego zasługa czy geny, ale nie mam rozstępów jak na razie (może jeszcze się pojawią..:/).
Większość z nas to już widzę gotowa z wyprawką, w ogóle myślę, że my lutówki jesteśmy świetnie zorganizowane i naprawdę twarde z nas kobietki-gotowanie, sprzątanie, oszczędzamy się ale spójrzcie ile my na co dzień robimy.. a Ci nasi mężczyźni-kochani, ale chyba jednak cieniasy, babki to są silniejsze jednak psychicznie i lepiej zorganizowane ;-)
My właśnie czekamy na znajomych co wpadają na weekend sylwestrowy do nas i powiem Wam, że dawno nie miałam taaaakiej ochoty na alkohol. Lampka szampana mi się marzy, uwielbiam szampana, zagryzłabym go czekoladą:D
Któraś wspominała coś o wadze (chyba Airfix), mi też już nie pnie się w górę jak szalona. Mam na plusie 10 kg (no może już tydzień po wizycie 11:D) i chciałabym zakończyć na max 15, myślę że się uda, bo mam słaby apetyt od dłuższego czasu i w ogóle (wiem, to obrzydliwe), jak za dużo zjem i się położę to mi się to wraca wszystko, ulewa mi się kurde jak dziecku:D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry